PL: megválasztották az idény gólját, ez a találat nyert – videó

M. D.M. D.
Vágólapra másolva!
2020.05.07. 20:33
null
Szon Hung Miné az idény gólja a Premier League-ben a BBC szavazóinál (Fotó: AFP)
Több kategóriában is megválasztották az angol élvonal (Premier League) 2019–2020-as kiírásának legjobbjait a BBC szurkolói voksolásán: az idény labdarúgójának Jordan Hendersont szavazták meg, akin kívül még hat Liverpool-játékos került be az évad álomcsapatába. A szezon pillanata a „vörösök” eddigi egyetlen, Watfordtól elszenvedett veresége lett, a bajnokság legszebb gólját pedig Szon Hung Min (Tottenham Hotspur) lőtte.

A BBC szurkolói szavazásán Jordan Hendersont választották meg az idény legjobb játékosának, a Liverpool középpályása a voksok 23 százalékának begyűjtésével csapattársát, Sadio Manét (17), valamint a Manchester City futballistáját, Kevin De Bruynét (14) előzte meg. Henderson ebben az évadban az eddigi 25 bajnoki mérkőzésén három gólt és öt gólpasszt jegyzett.

A legjobb edzőnek a listavezető Liverpoolt irányító Jürgen Kloppot választották meg, aki augusztus óta négyszer érdemelte ki a hónap menedzserének járó elismerést a Premier League-ben. Az idény legjobb fiatalja nagy fölénnyel a „vörösök” jobbhátvédje, Trent Alexander-Arnold lett, a meglepetésember pedig a Wolverhampton támadója, Adama Traoré.

Dean Henderson a szezon legjobb igazolása
Dean Henderson a szezon legjobb igazolása

A szezon legjobb igazolásának Dean Hendersontszavazták meg, aki 2018 júniusa óta szerepel a Sheffield Unitednél a Manchester United kölcsönjátékosaként, és azóta 31 meccset hozott le kapott gól nélkül a bajnokságban – minden más kapusnál többet az első négy osztályt figyelembe véve. A 23 éves kapuvédő a jelenlegi kiírásban mindössze 22 gólt kapott a PL-ben, és tíz alkalommal őrizte hibátlanul a hálóját.

A „bajnokság pillanatának” a Liverpool egyetlen vereségét, a Watford elleni 0–3-at választották meg, az idény gólját pedig Szon Hung Min, a Tottenham dél-koreai, jelenleg katonai szolgálatát teljesítő támadója szerezte, aki decemberben a saját tizenhatosától indulva talált be a Burnleynek.

A szezon álomcsapatába hét liverpooli labdarúgót választottak be, Alexander-Arnold a szavazók 72 százalékánál helyet kapott az együttesben. És bekerült a Manchester United középpályása, Bruno Fernandes is, aki januári klubváltása óta még csak ötször lépett pályára a Premier League-ben…

A PREMIER LEAGUE 2019–2020-AS KIÍRÁSÁNAK DÍJAZOTTJAI A BBC SZAVAZÁSÁN
Az idény játékosa:
Jordan Henderson (Liverpool)
Az idény menedzsere: Jürgen Klopp (Liverpool)
Az idény fiatalja: Trent Alexander-Arnold (Liverpool)
Az idény meglepetésembere: Adama Traoré (Wolverhampton)
Az idény igazolása: Dean Henderson (Sheffield United)
Az idény pillanata: Watford–Liverpool 3–0
Az idény gólja: Szon Hung Min (Tottenham Hotspur, 2019. december 7-én a Burnley ellen)
Az idény álomcsapata: Alisson (Liverpool) – Trent Alexander-Arnold (Liverpool), Virgil van Dijk (Liverpool), Caglar Söyüncü (Leicester City), Andrew Robertson (Liverpool) – Kevin De Bruyne (Manchester City), Jordan Henderson (Liverpool), Bruno Fernandes (Manchester United) – Mohamed Szalah (Liverpool), Sergio Agüero (Manchester City), Sadio Mané (Liverpool)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik