nemzetisport.hu 2019.02.03 22:21 Frissítve: 2019.02.03 23:38

PL: megtalálták az Emiliano Salával lezuhant repülőgépet

Megtalálták azt a repülőgépet, amely január 19-én tűnt el a La Manche csatorna fölött a Csatorna-szigetek térségében, és a fedélzetén volt Emiliano Sala, aki a Nantes-tól a Cardiff Cityhez igazolt. A hírt a kutatást vezető David Mearns is megerősítette.

Emiliano Salára így emlékeznek a Nantes stadionjánál (Fotó: AFP)

 

Mint ismert, a Cardiff frissen igazolt labdarúgójával a múlt hétfőn tűnt el a Piper PA-46 Malibu típusú kisrepülő a Csatorna-szigetek térségében a La Manche fölött. A brit légi baleseteket vizsgáló hatóság múlt péntek reggel közölte, minden lehetséges szempont szerint, alaposan megvizsgálják, hogy a repülő, illetve a pilóta rendelkezett-e a megfelelő engedélyekkel, vagy sem. A gépet vezető úriember személyét illetően ellentmondások jelentek meg a nemzetközi sajtóban, később azonban kiderült, hogy David Ibbotson volt a pilóta – akinek engedélyeit azóta is vizsgálják.

 
Sala eltűnéséről szóló cikkeinket ide kattintva olvashatja.

A keresést – több futballistának köszönhetően – magánfinanszírozással folytatták vasárnap, ezúttal a víz alatti területekre koncentrálva. Egy korábban már 24 roncsot megtaláló tengerkutató, David Mearns vezérletével két hajóval keresték a maradványokat, amihez a családtagok is ragaszkodtak.

Egy szonárral vizsgálták át a tengerfeneket, és megtalálták az Emiliano Salát szállító kisrepülőt a víz alatt. A hírt a kutatást vezető David Mearns is megerősítette az AP hírügynökségnek.

„Vasárnap kora reggel az FPV MORVEN megtalálta az Emiliano Salát szállító repülőgép roncsát. Az általunk megadott pozícióba mozgattunk egy támogatóhajót, amelynek segítségével sikerült azonosítani. Emiliano Sala és David Ibbotson családját a rendőrség értesítette. A légi baleseteket vizsgáló bizottság hétfőn ad hivatalos tájékoztatást” – írta közösségi oldalán az akciót vezető David Mearns.

A Sky Sports jelentése szerint Sala és a pilóta, David Ibbotson is feltehetőleg elhunyt. A BBC híradója arról számolt be, hogy a hatóságok próbálják kiemelni a vízből a repülőgépet.


2020.02.17 18:35:59

Angol labdarúgás B. L.

Két sérülés, Maguire kétes esete, két érvénytelenített találat, Mount kapufája. Nem a londoniak napja volt.

2020.02.16 23:37:40

Angol labdarúgás KOCSMÁR-TÓTH ISTVÁN

Az olasz mester az Evertonnál eltöltött első két hónapjával jó néhány kritikust megcáfolt.

2020.02.16 21:08:20

Angol labdarúgás SZELI MÁTYÁS

NS-VÉLEMÉNY. Kínos, hogy a City részben saját e-mailjei miatt bűnhődik.

2020.02.15 10:39:46

Angol labdarúgás B. L.

Mané volt a csodacsere • A Mersey-parti gárda egy meccsre került a PL-rekordtól.

2020.02.15 11:49:23

Angol labdarúgás I. SZ.

Bizonyos Burgonya és Guiseley is tartotta benne a lelket • Több mint fél évig küzdött érte.