I. SZ. 2019.11.04 22:31 Frissítve: 2019.11.04 22:38

PL: jövőre az edző is kérhet visszajátszást Angliában?

Az angol Premier League vezetői tárgyalássorozatot kezdeményeznek arról, miként lehet javítani a videobíró használatát. Az ötletek között szerepel az is, hogy az edzők is kérhessék bizonyos helyzetek visszajátszását.

Ötletelnek a VAR-ról a Premier League vezetői (Fotó: AFP)

A videobíró első idénye csalódást kelt Angliában, s amíg a klubvezetők között van, aki a rendszer felfüggesztését sürgeti, a többség szerint időt kell adni a VAR-nak. Jürgen Klopp például a Bundesliga példáját hozta fel, a német élvonalban az első idényben botrányos döntések születtek, de mostanra sokat javult a helyzet, mert a VAR-asszisztensek rutinosabbá váltak.

A liga éppen ezért kezdeményezte, hogy közösen ötleteljenek arról, mivel lehetne javítani a következő idényre. Az első ilyen ülést Manchesterben tartották, ezen tíz klub képviselői jelentek meg.

Már írtunk arról, hogy a leshelyzetek megállapítását a Hawk-Eye céggel közösen kifejlesztendő technikával gyorsítanák fel. Egyes klubvezetők szerint a teljes VAR-használatot korlátozni kellene a leshelyzetekre és a gólvonal-technológiára, mert azok megállapítása egyértelmű.

Mások viszont felvetették az edzői challenge lehetőségét, azaz az NFL-hez hasonlóan az edzők is kérhetnék bizonyos helyzetek visszanézését. Amíg a klubok támogatják a javaslatot, a liga ellene vannak, mert felesleges időhúzásnak tartják, amely miatt még vontatottabbá válnának a mérkőzések.

A másik fontos kérdés, amelyet meg kell vitatniuk, hogy a VAR-ral visszanézett jeleneteket a stadionok óriáskivetítőire is kirakják-e, többet adva a szurkolóknak.

2020.07.14 20:57:54

Angol labdarúgás BACSKAI JÁNOS

A már biztosan kieső Norwich nem remekelt a dobogó harmadik fokáért harcoló londoniak otthonában.

2020.07.12 22:38:42

Angol labdarúgás H. D.

A Southampton hamar vezetést szerzett, majd fordított a Solskjaer-csapat, ám a ráadásban jött a feketeleves.

2020.07.12 17:18:51

Angol labdarúgás M. G.

Lacazette bombázott, Szon Hung Min emelt, Alderweireld bólintott, a végén Mourinho csapata örült.

2020.07.11 15:12:11

Angol labdarúgás B. Á.

Jürgen Klopp együttese nem bírt az Anfielden a Burnleyvel, amely a hajrában a győztes gólt is megszerezhette volna.

2020.07.09 17:24:13

Angol labdarúgás GALAMBOS DÁNIEL (Képes Sport)

A Premier League bajnokainak óriási akaraterő kellett ahhoz, hogy kitörjenek a nyomorból.