nemzetisport.hu 2019.05.15 09:54 Frissítve: 2019.05.15 11:49

PL: Ferguson és Mourinho után Guardiola is megvédte címét, ő az idény menedzsere

Pep Guardiolát, a Manchester City 48 esztendős spanyol szakvezetőjét választották meg a nemrég véget érő Premier League-idény legjobb menedzserének.

Guardiola lett az idény legjobb menedzsere (Fotó: Premier League)

 

A manchesteri csapattal bajnoki címet szerző Guardiola másodszor érdemelte ki a díjat, hiszen a 2017–2018-as idény után is őt látták a legjobbnak.

Ez a „címvédés” korábban csak Sir Alex Fergusonnak (Manchester United) és José Mourinhónak (Chelsea) sikerült az angol élvonalban. Az MU legendás skót mestere 1996-ban és 1997-ben, valamint 1999-ben és 2000-ben is „duplázott”, sőt 2007 és 2009 között egymás után háromszor választották meg a legjobbnak a ligában.

„Megtiszteltetés ez az elismerés – idézi a PL hivatalos honlapja Guardiolát. Szeretném megosztani a díjat a játékosaimmal, ők a sikerek igazi kovácsai. Valamint köszönettel tartozom a stábomnak, rengeteget harcoltunk a Premier League menedzserei ellen. Kiemelném Jürgen Kloppot, aki a végsőkig hihetetlen ellenfélnek bizonyult. Élmény volt a kollégák ellen küzdeni, remélem, a következő idényben is nagy csatákat vívunk a trófeáért.”

Premier League on Twitter

Congratulations Pep Guardiola, @BarclaysFooty Manager of the Season for a magnificent 2018/19 #PL campaign https://t.co/imh3efzZE8 

Ami nem a PL-t illeti, Chris Wildert, a Sheffield United trénerét választották a kollégái az év edzőjének Angliában.

Wilder azzal érdemelte ki az elismerést, hogy csapatával második lett a Championshipben, és ezzel feljutott az élvonalba.

A ligaedzők szervezetének (LMA) szavazásán ebben a kategóriában a szűkített listán szerepelt még a katalán Pep Guardiola, a Premier League-győztes Manchester City vezetőedzője, a Liverpoolt Bajnokok Ligája-döntőbe vezető német Jürgen Klopp, valamint az ugyancsak német Daniel Farke, aki a Norwich Cityvel az élen végzett a másodosztályban.

A címmel járó díjat – a Sir Alex Ferguson-kupát – maga Ferguson, a Manchester United legendás vezetőedzője és Gareth Southgate, az angol válogatott szövetségi kapitánya nyújtotta át a győztesnek a keddi gálavacsorán.

Hihetetlen, hogy a kollégák engem választottak, én kaptam ezt a díjat. Megkoronázza az idényt, amely számomra és a Sheffield Unitednél mindenki számára hihetetlen volt” – mondta a győztes tréner.

Howard Wilkinson, az LMA elnöke méltatta őt, úgy fogalmazott: Wilder az elmúlt húsz évben folyamatosan fejlesztette magát és ennek eredményeként eljutott a futballpiramis csúcsára.

Chris Wilder négy év alatt két csapattal háromszor végzett feljutást érő helyen a bajnokság különböző szintjein.

2019.05.19 23:39:01

Angol labdarúgás K. T. I.

Karizmáját politikusi pályára lépő apjától, emberszeretetét az anyjától örökölte a Man. City búcsúzó kapitánya.

2019.05.19 22:57:15

Angol labdarúgás S. TÓTH JÁNOS

ALAPVONAL. Sajátos játékaként a sorsnak éppen akkor kapott erőre a hajdani (futball)világbirodalom, s gyűrte maga alá földrészünket, amikor az Egyesült Királyság éppen kifelé brexitelget – már a maga módján… – az egyesült Európából.

2019.05.18 17:45:00

Angol labdarúgás nemzetisport.hu

A bajnokság és a Ligakupa után az FA-kupában sem lehetett megállítani Pep Guardiola csapatát.

2019.05.13 14:26:34

Angol labdarúgás nemzetisport.hu

A Tottenham elleni BL-kiesésre az egész idény rámehetett volna, aztán jött a klubelnök.

2019.05.12 14:41:29

Angol labdarúgás nemzetisport.hu

A Brighton még vezetett is, de simán alulmaradt; a Pool 97 pontja sem volt elég az elsőséghez.