Nasri: Wenger a legjobb edző, akivel valaha dolgoztam

Vágólapra másolva!
2013.04.02. 17:43
null
Samir Nasritól többet várt Roberto Mancini ebben a szezonban – nem felhőtlen a kapcsolatuk (Fotó: Action Images)
Igazságtalannak nevezte Roberto Mancini, a Manchester City menedzserének vádjait Samir Nasri, aki kikérte magának, hogy fél gőzzel végezné a munkát az edzéseken. A francia középpályás azt is elmondta, hogy Arsene Wenger a legjobb edző, akivel dolgozott.

 

Nasri azt vette magára, hogy a Newcastle United elleni 4–0-s győzelem után Mancini viccesen azt mondta az újságíróknak: „Nasrit legszívesebben felpofoznám, nem értem, miért nem lehet mindig így játszani?"

Aztán komolyabban folytatta az olasz: „Nem tudom, mi lelte ezen a meccsen. Nem is értem, hogy egy játékos, aki így tud játszani, miért nem képes ezt a formáját hozni minden meccsen? Talán az lehet az oka, hogy ez a második éve nálunk, és néha megesik, hogy ha valaki az első évében bajnokságot nyer, a következő szezonjában azt hiszi, elég ötven százalékot adnia az edzéseken. Úgy érzem, Nasrival is ezt történt ebben az idényben."

A labdarúgó a francia beIN Sport tévéadásában adott interjúban kikérte magának Mancini szavait. „Elismerem, hogy nincs jó szezonom, de ennek több oka is van. Az azonban nem igaz, amit Mancini mondott, nem ötven százalékkal teljesítem az edzéseket."

Nasri 2008-tól 2011-ig az Arsenalban játszott, és szerinte Arsene Wenger volt a legjobb edzője.

„Wenger a legjobb edző, akivel valaha dolgoztam. Ő értett meg legjobban, ő hozta ki belőlem a legtöbbet. Nagyon hálás vagyok neki, nagy szerepet játszott a karrieremben. Csak azt bánom, hogy nem tudtam vele megbeszélni, miért is távoztam az Arsenaltól – mondta Nasri. – Azt, hogy a Manchester Cityhez szerződtem, nem bánom, szakmai oka volt, hiszen itt a bajnoki címért küzdhetek, míg az Arsenalnak évről évre nagyobb erőfeszítésébe kerül, hogy a Bajnokok Ligájába kvalifikálja magát."

Nasri a klubváltása mikéntjéről is beszélt, elmondta, hogy bár úgy volt, Cesc Fabregas távozása után őt nem engedik el, Stan Kroenke klubtulajdonos nem tudott ellenállni a Manchester City által ajánlott pénznek.

Mancinivel Manchesterben viharos a kapcsolata, a szezon során már összekülönbözött a menedzserrel, ezért felvetődött, hogy Franciaországba igazol, de cáfolta, hogy tárgyalna a Paris SG-vel vagy a Monacóval.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik