MU: válaszoltak Péreznek – a De Gea-ügy Manchesterből nézve

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.09.01. 21:13
null
David de Gea kedden késve csatlakozott a spanyol válogatott keretéhez – továbbra is az MU játékosaként. <br />Átigazolási ügyet még nem magyaráztak ennyit (Fotó: AFP)
Angol és spanyol lapok beszámoltak róla, a Real Madrid nem fellebbez azért, hogy David de Geát megszerezzék a Manchester Unitedtől. Az ügylet meghiúsulásának hátteréről Florentino Pérez, a Real elnöke tízpontos közleményt adott ki, amelyre az angol klub ugyancsak pontokba szedve reagált. Íme, a reakció!

 

• A Manchester United állítása szerint a klub vezetői nem keresték a kapcsolatot a Real Madriddal David de Gea átigazolása ügyében, mert „kulcsembere a keretnek és a klub preferenciája az volt, hogy nem adja el”. Hétfőig a United nem fogadott el ajánlatot De Geáért.

• Hétfőn délben tett először ajánlatot a Real Madrid, az egyezség megszületett a klubok között, amelynek része volt, hogy Navas az Old Traffordra kerül. A két ügy függött egymástól.

• A United állítása szerint az utolsó órákban a spanyoloknak De Gea, Navas és a Real Madrid hivatalos papírjait is intézniük kellett, a Manchester United a saját dokumentációját ellenőrizte. (Az angoloknál az átigazolási időszak kedd estig tartott – a szerk.)

• Az MU 21.42-kor (az időpontok itt és a folytatásban is közép-európai idő szerint értendőek – a szerk.) elküldte a Real Madridnak a szükséges dokumentumokat mindkét játékos átigazolásához. De Gea papírjai 23.32-kor érkeztek vissza a Unitedhoz, de az aláírási oldal nélkül.

• 23.40-kor, percekkel a határidő előtt a Manchester Unitedhoz érkezett dokumentumokba változások kerültek, amelyek rögtön kétségessé tették az üzletet.

• A Manchester United csak 23.55-kor kapta meg a Real Madridtól azokat a dokumentumokat, amelyek szükségesek voltak De Gea szerződésének megszüntetéséhez.

• Ekkor Navas papírjai még mindig nem érkeztek meg a Real Madridtól az MU-hoz.

23.58-kor a Manchester United visszaküldte az átigazolásokhoz szükséges dokumentációt, feltöltötte a TMS-re – mindent még a határidő lejárta előtt.

A REAL 10 MILLIÓ EURÓJA ÉS MENDES ÁLLÁSA BÁNHATJA
A Real Madrid spanyol lapértesülés szerint 10 millió eurós kompenzációt ígért David de Geának abban az esetben, ha nem szerződteti a Manchester Unitedtől az átigazolási időszakban.

A hírt már korábban megszellőztették a spanyol lapok, amit kedden újra megerősítettek.

A De Gea-üggyel kapcsolatos további érdekesség, hogy korábban spanyol és angol lapok is írtak róla: a kapus azon az állásponton volt, ha menedzsere, Jorge Mendes nem éri el a nyáron, hogy a Real Madridhoz kerüljön, kirúgja a „szuperügynököt”.

• Nyilvánvalóvá vált, hogy az átigazolások nem valósulhatnak meg, mert:
– a Real Madrid nem töltötte fel a TMS-be De Gea dokumentumait (a Manchester United megtette)
a Real Madrid nem töltötte fel időben De Gea dokumentumait a spanyol szövetséghez. Lapértesülések szerint ez csak 28 perccel a határidő után történt meg.

• Azzal, hogy a Manchester United feltöltötte a papírokat időben és azt tudomásul vette az angol szövetség, az ügyet a FIFA elé lehetett volna vinni. A Manchester United – tudatában annak, hogy a Real Madrid kifutott az időből – felajánlotta a segítségét, de a spanyol klub lemondott erről az útról.

„A Manchester United hatékonyan végezte el a szükséges intézkedéseket az átigazolási teendőkben. A klub ennek ellenére örömmel veszi tudomásul, hogy a szurkolók kedvence, a klubnál kétszer az Év játékosának választott David de Gea marad a Manchester United játékosa” – olvasható a manchesteri klub közleményének végén.

ÍGY LÁTTA AZ ÜGYET PÉREZ
1. A Manchester United hétfő reggelig nem volt hajlandó tárgyalni velünk.

2. Annak ellenére, hogy tudtuk, nehéz helyzet lesz, a Real belement abba, hogy egyeztessen De Gea megvételéről.

3. A United Navas helyzetétől is függővé tette az ügyletet, és felvette a kapcsolatot a kapus ügynökével.

4. A két klub gyorsan megállapodott, spanyol idő szerint 13.39-kor a Real elküldte a Manchester Unitednek a szerződéseket.


5. Nyolc órával később, 21.43-kor válaszolt a United,
hogy miket akar módosítani. Ezek jelentéktelen módosítások voltak, ezért a Real mindegyiket elfogadta.

6. Majd miután a Real aláíratta De Geával és Navasszal a szerződéseket, 23.32-kor elküldte a Unitednak, és arra várt, hogy a manchesteriek aláírása is rákerüljön a szerződésre.

7. A Manchester 23.53-kor tudott megállapodni Navas képviselőivel, és ekkor elküldte a kapusnak, hogy írja alá a szerződést.

8. Ezután a Manchester United 0.00-kor bevezette a TMS-be a De Gea-átigazolás részleteit, de Keylor Navas adatait nem, és aláírva elküldte a Real Madridnak. A Real 0.02-kor kapta meg a papírokat, megpróbálta felvinni a TMS-be, de ekkor már be volt zárva a rendszer.

9. 0.26-kor a TMS azt üzente a Realnak, hogy vigye fel De Gea adatait, mivel Angliában még nyitva van a piac, a Real ezért el is küldte abban a pillanatban a spanyol ligának, annak ellenére, hogy tudta, lejárt az idő.

10. Egyértelmű, hogy a Real Madrid minden szükséges lépést megtett annak érdekében, hogy létrejöjjön ez a két átigazolás”
– olvasható Florentino Pérez közleményében.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik