MU: Szenvedek, ha Van Gaal csapatát kell néznem - Scholes

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.02.13. 09:42
null
Scholesnak nem tetszik, amit jelenleg a Manchester Unitednél lát (Fotó: Reuters)
Paul Scholes szerint a Manchester United Louis van Gaal vezetésével időnként szánalmas futballt játszik, ezért nem okoz számára túl nagy örömet, ha korábbi csapatát kell néznie.

Bár a Manchester United szerdán 3–1-re legyőzte a Burnleyt az Old Traffordon, a játéka hagyott kívánnivalót maga után: 45 perc alatt a hazaiak csak háromszor, miközben a vendégek 10-szer (!) találták el ellenfelük kapuját. Bár Chris Smalling kétszer is gólt szerzett, így vezetett az MU az első félidő végén, és végül nyert is, Scholesnak nem tetszett, amit látott.

„Az égvilágon semmi élvezetet nem nyújt, valójában szenvedek, ha Louis van Gaal csapatát kell néznem – írta Scholes a The Independentben közzétett jegyzetében. – Ugyan sikerült felülmúlni a Burnleyt otthon, de a vendégek irányítottak az első félidőben. Néha szánalmas, amit a United futball címén művel.

„Ahhoz, hogy legyőzd az ellenfeled, muszáj támadnod, ehhez pedig kockázatot kell vállalnod. Sajnos kevés olyan játékos van jelenleg a keretben, aki hajlandó lenne erre. Amikor én a United középpályása voltam, előre kellett passzolnom a labdát, igaz, nem mindig jött be. Ez nem mindig jelentette, hogy a támadó egyből ziccerbe kerül, a lényeg az volt, hogy eljusson hozzá a labda és aztán gólt szerezzen a helyzetből.”

„Hogy ez egyszerű lett volna? Nem, de mégiscsak a United mezét hordtuk, az pedig sosem könnyű feladat… A jelenlegi együttesből Ángel Di María mindenkinél több kockázatot vállal. Sajnos neki sem sikerül mindig, sokszor eladja a labdát.”

Az MU támadói nincsenek csúcsformában, a Radamel Falcao, Robin van Persie kettős mindössze 14 gólnál jár a Premier League-ben ebben a szezonban, miközben egy világklasszis csatár, Wayne Rooney kénytelen a középpályán játszani – Scholes ezzel sem ért egyet.

„Úgy érzem, hogy Falcao és Van Persie nem ismeri kellően egymást, miközben Rooney képes lenne kapcsolatot teremteni bármelyikőjükkel. Wayne bármilyen poszton tud tízes skálán legalább hetes teljesítményt nyújtani. A Burnley ellen védekező középpályás volt, néha jobbszélsőt játszik, de ha Van Gaal nem veszi észre, hogy a két jelenlegi csatáránál Rooney sokkal jobb, akkor tényleg nagy problémák vannak…

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik