D. Á. 2020.03.17 10:53 Frissítve: 2020.03.17 18:28

MU: Számomra Cristiano Ronaldo az ideális futballista – Fernandes

A Manchester United labdarúgócsapatának új csillaga, Bruno Fernandes arról beszélt, hogyan fogadta és motiválta őt Cristiano Ronaldo, amikor csapattársak lettek a portugál válogatottban.

Bruno Fernandes lehet az MU következő nagy hőse (Fotó: AFP)

 

Bruno Fernandes parádésan kezdte karrierjét a Manchester Unitedben. A 25 esztendős támadó középpályás február 1-jén mutatkozott be a „vörös ördögöknél”, és első kilenc meccsén három gólt és négy gólpasszt jegyzett, ezek jelentős részét a Premier League-ben. A liga megválasztotta február hónap játékosának a 25 éves középpályást.

Az MU ígérete a teljesítményével egyre inkább felhívja magára a figyelmet, a napokban egy hosszabb interjú is készült vele, amelyben kitért Pep Guardiolával való incidesére is. Fernandest most arról a Cristiano Ronaldóról beszélt, akivel sokszor őt is összehasonlítják – nem meglepő, hiszen mindketten a Sportingból igazoltak Manchesterbe.

„Amikor behívtak a portugál válogatottba, nagyon jól fogadott engem. Mindenki ikonként tekint rá a nemzeti csapatban, számomra mindig is ő volt az ideális futballista” – mondta Bruno Fernandes.

„Az első találkozunk alkalmával odajött hozzám, és azt mondta, hogy remekül futballozom a Sportingban, tetszik neki a játékom. Ezek a szavak elképesztően motiváltak engem – folytatta a középpályás.

Akárcsak Cristiano Ronaldót, őt is egyből megkedvelték a Manchester United szurkolói, a klubon belül dolgozó személyek és a csapattársai is.

„Amikor megjöttem, mindenki lenyűgöző volt. Segítettek mindenben. Amikor az Old Traffordon meccsre készülök, általában semmit nem hallok a folyóson. Aztán kiérek a pályára, és szinte megsüketülök” – tette hozzá az MU játékosa.

2020.04.03 22:52:04

Angol labdarúgás DEÁK ZSIGMOND

NS-VÉLEMÉNY. A liga erős, mint a bivaly, eszméletlen pénzek felett diszponál.

2020.04.01 12:16:42

Angol labdarúgás KOCSMÁR-TÓTH ISTVÁN

A dán óriás 35 évesen intett búcsút a Man. Unitednak, visszatekintve ő és Alex Ferguson is amondó, túl korán.

2020.04.01 11:32:45

Angol labdarúgás TOKICS MÁTÉ

Jöjjenek azok a játékosok, akikről előbb ugrik be egy szurkolói dal, mint pályafutása legszebb pillanata.

2020.04.01 19:36:36

Angol labdarúgás BORBÉLY LÁSZLÓ

„Ő Európa legjobb középpályása. A százból az az egy, akinek egy ilyen megoldás az eszébe jut.”

2020.03.27 18:11:08

Angol labdarúgás SZELI MÁTYÁS

Hatodik elveszített döntője után a legfontosabb európai klubtrófeát elnyerte csapatával a német edző.