MU: Fernandes a klubváltásról, a szurkolókról és Guardioláról is beszélt

B. L.B. L.
Vágólapra másolva!
2020.03.15. 18:24
null
Bruno Fernandes érkezése óta a Manchester United egyszer sem veszített (Fotó: AFP)
A Manchester United a téli átigazolási időszak végén szerződtette Bruno Fernandest, aki rövid ideje alatt nagyot lendített a csapat játékán – bár a saját elmondása szerint a „vörös ördögök” szekere nélküle is a helyes útra állt már, ő csak egy újabb kirakós a puzzle-ban. A kreatív középpályással a Sky Sports beszélgetett, szóba került a klubváltása, a szurkolókkal kapcsolatos viszonya, beszélt Ole Gunnar Solskjaer és Diogo Dalot szerepéről és a Pep Guardiola-afférról is.

A portugál futballista hosszú huzavona után január végén került a Manchester Unitedhez, amelyben eddig kilenc mérkőzésen léphetett pályára, három góllal és négy gólpasszal járult hozzá csapata veretlen meneteléséhez – átigazolása óta a klub mind a 10 tétmérkőzésén veretlen maradt.

„Könnyű volt a döntés, mert amikor esélyem volt idejönni, egy pillanatig sem hezitáltam. Beszéltem a Sportinggal, amely már tárgyalt a Manchester Uniteddel az átigazolásomról, és amikor velem kezdtek beszélni, jeleztem, hogy a Manchester United az első számú választásom, és erre a lépésre van szüksége a karrieremnek” – mondta az átigazolásával kapcsolatban Bruno Fernandes a Sky Sportsnak.

A portugál középpályás úgy véli, nem csupán az ő érkezése lendített a csapaton, az amúgy is megindult a helyes úton, és egy játékos nem változtat meg egy együttest.

„A csapat akkor változik, amikor mindenki egy irányba húz. Amikor megérkeztem, láttam, hogy itt ez megvan, mindenki azért küzd, hogy az együttes jobb legyen, fejlődjön, én pedig egy újabb játékos voltam, aki ebben segít” – vélekedik Bruno Fernandes.

A játékmesterről gyakorlatilag napokkal az érkezése után dalt költöttek a szurkolók (szabad fordításban arról szól a mű, hogy Bruno Cristiano Ronaldóhoz hasonlóan a Sportingtól érkezett, képes bohócot csinálni az ellenfelek védelméből, és ő a csapat portugál kiválósága).



„Csodálatos az a támogatás, amelyet már az első naptól kapok a szurkolóktól. Az első meccsem után meghallgattam a rólam írt számot, és arra gondoltam, hogy még csak két napja vagyok itt, de máris van egy nótájuk nekem. Kell valamit adnom nekik, és nem azért, mert dalt írtak rólam, hanem azért, mert megadják nekem azt a támogatást, amire szükségem van, hogy segíteni tudjam csapattársaimat és az együttest is. Ugyanúgy szeretnem kell őket, mert az első hónap során nyújtott szeretetük szenzációs. Ha nem kaptam volna meg ezt a támogatást tőlük, akkor sokkal nehezebb lett volna számomra idejönni, és magamat adni, önbizalommal játszani, és bevállalni rizikósabb megoldásokat a pályán. Szükség van kockáztatni, és bár néha nem jön össze, ők akkor is segítenek neked, és megadják a lökést, hogy próbáld mg újra” – mondta a szurkolókról.

Trénerével, Ole Gunnar Solskjaerral kapcsolatban elmondta, bár még csak egy hónapja ismeri, eddig mindig odafigyelt a részletekre és rá is.

Diogo Dalot rengeteget segített neki (Fotó: AFP)
Diogo Dalot rengeteget segített neki (Fotó: AFP)

„Az edző személye mindig fontos egy új érkezőnek. Számomra ez különösen fontos, mert éreznem kell a bizalmat a másik féltől. Egy új országba, remek játékosokkal teletűzdelt csapathoz érkezni nagy változás, amire készen kell állni. Amikor ideérkeztem, az edző nagyon fontos volt számomra, de még náluk is jobban a csapattársaim, mert ha a társaid bíznak benned, sokkal jobb és megkönnyíti a dolgokat számodra.”

A beilleszkedésben segítségére volt honfitársa, Diogo Dalot is.

„Volt egy hétig kocsim, de Diogo el akart vinni edzésre, és azóta együtt megyünk a tréningekre. Amióta megérkezem, rengeteget segített nekem. Az első napokban nála aludtam, és segített, hogy eligazodjak itt mindenben. Remek, hogy ő a csapattársam, sokkal könnyebb volt neki köszönhetően az akklimatizálódás.”

Véleménye szerint minden futballista más, vannak, akik hasonló feladatkörben teljesítenek jól, de teljesen egyformák sosem lesznek. A saját stílusával kapcsolatban a kockázatvállalást emelte ki.

„Olyan játékos vagyok, aki szeret rizikót vállalni, kulcspasszokat adni. Próbálok minél több gólpasszt adni a csapattársaimnak, ehhez pedig szükségem van arra, hogy kockáztassak. Nem zavar, ha valakinek a pályán kívül nem tetszik, ahogyan passzolok, ezt tiszteletben tartom, de továbbra is erre fogok törekedni.”


„Ha jobbá akarsz válni és a legjobbak egyike lenni, akkor figyelned kell a legapróbb részletekre. Nem arról szól, hogy ha vége a meccsnek, és adtál egy gólpasszt, akkor jó meccsed van, és nem kell megnézni a meccset, hanem arról, hogy volt-e néhány hibád vagy sem, hol hibáztál, mit lehetne még jobban csinálni.”


Természetesen a Pep Guardiolával történt nézeteltérésével kapcsolatban is megszólaltatták: mint ismert, a manchesteri derbin kisebb szóváltásba keveredett a City menedzserével, akit aztán egyetemes jellel csendre intett.



„Néhány ember úgy gondolja, hogy Pep mindent megnyert már, ki ez a Bruno, hogy ezt csinálja vele. De úgy gondolom, ez a tiszteletről szól. Olyan dolgokat mondott abban a pillanatban, amik mérgessé tettek, kissé ideges lettem. Nagyon tisztelem Pepet és amit a futballban elért, de abban a pillanatban ő nem tisztelt engem, és nem kapta meg az én tiszteletemet sem. Ugyanakkor számomra nem számít, hogy mi történt ott a pályán, most már azon kívül vagyunk, ez a múlt. Nagyon tisztelem, úgyhogy nem számít, mit mondott akkor.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik