MU: Soha nem akartam elhagyni a Realt - Di María

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.09.06. 13:55
null
Az argentin nem önszántából távozott Madridról (Fotó: Reuters)
A nyári átigazolási időszak egyik nagy durranása Ángel Di María manchesteri szerződtetése volt. A Real Madridot elhagyó argentin futballista elmondta: a Florentino Pérez madridi klubelnök által tett nyilatkozatokkal ellentétben neki soha nem állt szándékában elhagyni a spanyol nagycsapatot.

 

 

„Soha nem mondtam, hogy el akarom hagyni a Realt, mert ez soha nem is állt szándékomban, különben pedig hogyan tudnál elmenni bárhonnan, ha a klub ebben nem partner – mondta a szélső. – Mondjanak rólam, amit akarnak, az eladásomért kapott milliók viszont nagyon is jól jöttek a Real Madridnak."

Az argentin tagadta azokat az utalásokat, melyek szerint magasabb fizetést szeretett volna kiharcolni magának a Realnál. Olyan nagyságrendűt – csak a kiemelt juttatésért játszó Cristiano Ronaldo keresett volna nála többet –, ami megbontotta volna az öltözői hierarchiát Madridban. Di María szerint ehhez az elváráshoz aranylabdásnak vagy a vb legjobbjának kellene lennie. Márpedig ő egyik címmel sem büszkélkedhet.

Di Maríának normál esetben biztos helye van az argentin válogatott kezdőjében – a héten az ő irányításával, góljával és három gólpasszával győzték le vendégként a vb-címvédő németeket 4–2-re –, a vb-döntőben azonban kisebb sérülés miatt mégsem léphetett pályára. Erre kapacitálta őt Pérez is – mármint hogy nem teljesen egészségesen ne reszkírozzon –, de ő a madridi vezér igényét figyelmen kívül hagyta, csak Alejandro Sabella szövetségi kapitánnyal egyeztetett.

„A finálé napjának délelőttjén érkezett egy kérés Madridból – pont a gyúróknál voltam –, ami arról szólt, hogy a legjobb, amit tehetek, ha nem vállalom a játékot. Azonnal töröltem, és nem figyeltem rá. Egyedül Alejandróval beszéltem az állapotomról és a játékomról, s kizárólag a szövetségi kapitány döntése volt, hogy nem tett be a csapatba. De azt én sem akartam, hogy tizenöt perc után le kell jöjjek a pályáról."

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik