MTI 2017.03.20 10:20 Frissítve: 2017.03.21 12:28

MU: négy között a PL-ben? Mourinho inkább Európa-ligát nyerne

José Mourinho, a Manchester United labdarúgócsapatának menedzsere az Európa-liga megnyerését fontosabbnak tartja, mint azt, hogy együttese a legjobb négy közé kerüljön a Premier League-ben.

 

„Ha választhatok, inkább az Európa-liga mellett teszem le a voksom, mint hogy negyedikek legyünk a bajnokságban. Ez egy trófea, presztízs, és azt jelenti, hogy játszhatnánk az európai Szuperkupáért” – idézi a klub honlapja a 54 éves portugál szakvezetőt. Mourinho úgy véli, a hazai ellenfelek most már előnyben vannak abból a szempontból, hogy nem kell a nemzetközi porondon is helytállniuk. A Manchester United mellett ugyanis a bajnoki címvédő, ám jelenleg mindössze 15. Leicester City – amely nyolc közé jutott a BL-ben – az egyetlen állva maradt angol gárda az európai kupákban.

A második számú európai kupasorozat trófeájának elhódítása automatikus BL-csoportkörös szereplést jelent, míg a pontvadászat negyedik helyének elérésével selejtezőt kellene vívniuk a „vörös ördögöknek”. A manchesteri csapat jelenleg ötödik a bajnokságban, s bár hátránya négy pont a negyedik helyezett Liverpoolhoz képest, két mérkőzéssel kevesebbet játszott nála.

„A Chelsea, a Tottenham, a Liverpool, az Arsenal vagy a Manchester City már nem szerepel Európában, így csak heti egy meccsük van. Mi azonban úgy harcolunk tovább, ahogy a Middlesbrough ellen is tettük” – hangsúlyozta Mourinho, együttese vasárnapi, idegenbeli 3–1-es sikerére utalva.

A Manchester az El-negyeddöntőben a belga Anderlechttel találkozik.

A Nemzeti Sport digitális formában - az e-újságért kattintson ide!

2017.03.19 17:15:12

Angol labdarúgás nemzetisport.hu

Helyzetözön, vitatott szituációk, hatalmas iram, bohóckodás a kapuk előtt: iksz rangadón.

2017.03.17 15:44:29

Angol labdarúgás nemzetisport.hu

A Premier League-ben szereplő játékos megtalálta magát — érdemes megnézni a reakcióját!

2017.03.13 20:07:18

Angol labdarúgás nemzetisport.hu

FA-kupa: egy góllal kikapott a Stamfordon a Manchester United, újabb londoni csapat a legjobb négy között.

2017.03.13 08:00:21

Angol labdarúgás nemzetisport.hu

„A testem nem volt felkészülve a Premier League-re. Számomra Roy Hodgson volt a kulcs” – angliai interjú.