MU: Luke Shaw-ra várni kell, Van Gaal Jordi Albát szeretné

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.06.09. 12:04
null
Louis van Gaal Jordi Albát szeretné látni az MU védelmének bal oldalán a következő szezonban (Fotó: Action Images)
Az angol Premier League-ben szereplő Manchester United labdarúgócsapatának új menedzsere, Louis van Gaal – aki holland szövetségi kapitányként jelenleg a vb-re készül – szeretné szerződtetni Jordi Albát a Barcelonától.

 

Van Gaal mindenképpen erősíteni szeretne balhátvéd poszton, mert bár Patrice Evrával egy évvel szerződést hosszabbítottak, a 33 éves játékos nem a jövő embere, Alexander Büttnerrel pedig a hírek szerint nem számol a holland menedzser.

Az MU ezért első körben a Southampton játékosát, Luke Shaw-t szerződtette volna 30 millió euróért, de a „szentek” addig nem hajlandóak tárgyalni játékosaikról, amíg nem találják meg a Spurshöz távozó menedzser, Mauricio Pochettino utódját.

Az Old Traffordon ezért az alternatívát keresik, és a hírek szerint Van Gaal azt szeretné, hogy ősztől Jordi Alba legyen az első számú balhátvéd. Az átigazolást azonban nem lesz könnyű véghezvinni, mivel a játékos kivásárlási ára 90 millió euró, és Luis Enrique szeretné őt Barcelonában tartani.

A holland szakember 200 millió eurót kapott csapata megerősítésére, és Jordi Alba mellett Cesc Fabregast is vinné a Barcából. Rajtuk kívül Thomas Müller, valamint a Juventus két középpályása, Paul Pogba és Arturo Vidal is a kiszemeltek között van. Az olaszok két légiósáért sajtóhírek szerint 115 millió eurót sem sajnálnának.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik