nemzetisport.hu 2019.02.22 14:59 Frissítve: 2019.02.22 15:42

MU: A haja elárulja, Pogba megváltozott – Cantona

Éric Cantona szerint Ole Gunnar Solskjaer kinevezésénél kevés jobb dolog történhetett volna a Manchester Uniteddal. A klub korábbi kiválósága úgy érzi, Paul Pogba koncentráltabb, mint José Mourinho irányítása alatt bármikor, s mindennek a legegyértelműbb jele, hogy két hónapja ugyanolyan a frizurája.

Pogba és Solskjaer megtalálták a közös hangot – véli Cantona (Fotó: AFP)

A profi labdarúgással 1997-ben felhagyó, ám Manchesterben azóta is rendkívül népszerű Cantona úgy látja, honfitársa végre kellő koncentrációval játszik, s ez Solskjaer érdeme kell legyen. 

„Amióta Ole megérkezett, Paul nem változtatott a frizuráján. Úgy fest, neki sikerült megértetni Pogbával, hogy a futballnak kell prioritást élveznie az életében – idézi Cantona szavait a goal.com. – Az első, hogy az ember jól teljesítsen a pályán, ha ez megvan, foglalkozhat mással is. Ha elveszted a koncentrációd, mert többet foglalkozol a hajaddal, mint a labdarúgással, az régen rossz.”

„Mourinho alatt nem volt olyan teljesítmény, amire azt mondjam, igen, ő lehet az év játékosa Manchesterben. Ennek az oka egyértelmű, senki sem futballozott élvezettel, szenvedéllyel. Most más a helyzet, mindenki keresi a labdát, mindenki fut, élvezi a játékot és gólt akar szerezni. Paul különösen jó formába lendült. Ole megtalálta a helyét, jól olvassa a játékot, fontos passzokat ad és gólokat szerez. Ez az, ami számít, akár szeretnek a szurkolók, akár nem. Ha gólokat szerzel, nyugodtan mehetsz a fodrászhoz, rendben lesz. De előbb teljesíteni kell.”

Pogba a 2018–2019-es Premier League-idényben 11 találatnál jár, ezek közül nyolcat Solskjaer decemberi érkezése óta lőtt. Ami a gólpasszokat illeti: nyolc asszisztból ötöt adott az ominózus két hónapban, és csak hármat az idény korábbi négy hónapjában, Mourinho alatt. 

2020.02.19 20:01:39

Angol labdarúgás H. D.

A West Ham United szinte semmilyen ellenállást nem tanúsított, két góllal nyert a címvédő.

2020.02.18 22:07:07

Angol labdarúgás MONCZ ATTILA

ALAPVONAL. „A mobil eszközök világában a nagy sportesemények az egyedüliek, amelyek ilyen magas nézettséget tudnak elérni, illetve egy időben, egyszerre tudnak eljutni több speciális célcsoporthoz is.”

2020.02.18 09:42:18

Angol labdarúgás KOCSMÁR-TÓTH ISTVÁN

A Liverpool élt, a Man. City a jelek szerint csak visszaélt az UEFA pénzügyi fair play-szabályaival. Amit most látunk, csak a régen érő következmény.

2020.02.17 18:35:59

Angol labdarúgás B. L.

Két sérülés, Maguire kétes esete, két érvénytelenített találat, Mount kapufája. Nem a londoniak napja volt.

2020.02.16 23:37:40

Angol labdarúgás KOCSMÁR-TÓTH ISTVÁN

Az olasz mester az Evertonnál eltöltött első két hónapjával jó néhány kritikust megcáfolt.