MU: A haja elárulja, Pogba megváltozott – Cantona

Vágólapra másolva!
2019.02.22. 14:59
null
Pogba és Solskjaer megtalálták a közös hangot – véli Cantona (Fotó: AFP)
Éric Cantona szerint Ole Gunnar Solskjaer kinevezésénél kevés jobb dolog történhetett volna a Manchester Uniteddal. A klub korábbi kiválósága úgy érzi, Paul Pogba koncentráltabb, mint José Mourinho irányítása alatt bármikor, s mindennek a legegyértelműbb jele, hogy két hónapja ugyanolyan a frizurája.

A profi labdarúgással 1997-ben felhagyó, ám Manchesterben azóta is rendkívül népszerű Cantona úgy látja, honfitársa végre kellő koncentrációval játszik, s ez Solskjaer érdeme kell legyen.

„Amióta Ole megérkezett, Paul nem változtatott a frizuráján. Úgy fest, neki sikerült megértetni Pogbával, hogy a futballnak kell prioritást élveznie az életében – idézi Cantona szavait a goal.com. – Az első, hogy az ember jól teljesítsen a pályán, ha ez megvan, foglalkozhat mással is. Ha elveszted a koncentrációd, mert többet foglalkozol a hajaddal, mint a labdarúgással, az régen rossz.”

„Mourinho alatt nem volt olyan teljesítmény, amire azt mondjam, igen, ő lehet az év játékosa Manchesterben. Ennek az oka egyértelmű, senki sem futballozott élvezettel, szenvedéllyel. Most más a helyzet, mindenki keresi a labdát, mindenki fut, élvezi a játékot és gólt akar szerezni. Paul különösen jó formába lendült. Ole megtalálta a helyét, jól olvassa a játékot, fontos passzokat ad és gólokat szerez. Ez az, ami számít, akár szeretnek a szurkolók, akár nem. Ha gólokat szerzel, nyugodtan mehetsz a fodrászhoz, rendben lesz. De előbb teljesíteni kell.”

Pogba a 2018–2019-es Premier League-idényben 11 találatnál jár, ezek közül nyolcat Solskjaer decemberi érkezése óta lőtt. Ami a gólpasszokat illeti: nyolc asszisztból ötöt adott az ominózus két hónapban, és csak hármat az idény korábbi négy hónapjában, Mourinho alatt.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik