MU: 60 millió fontot érhet a De Gea szerződésében álló opció

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2019.04.26. 09:51
null
De Gea egyre közelebb Párizshoz? (Fotó: AFP)
Bár az új szerződésről továbbra sem állapodtak meg, a Manchester United a biztonság kedvéért 2018 végén aktiválta a David de Gea szerződésében szereplő opcióját. Ennek értelmében még egy évig, azaz 2020 nyaráig kellene Manchesterben maradnia a spanyolnak – vagy ami sokkal életszerűbb, ahelyett, hogy ingyen távozna, a nyáron még pénzt láthatnak a játékjoga továbbértékesítéséből. A partner a Paris Saint-Germain lehet – írja a Sun.

A francia csapat – amely az előző hétvégén megnyerte a 2018–2019-es bajnoki címet – érdeklődése nem új keletű De Gea iránt. Arról már korábban is beszámoltunk, a spanyol kapus (s ügynöke) azt szeretné, ha a jelenlegi heti 200 ezer font körüli fizetését 350 ezerre emelnék a Unitednél. Az MU vezetősége viszont kompromisszumra törekszik, valahol félúton.

A PSG a vágyott összeget beígérve csábítaná el a kapust. Ám az opció aktiválásával – a korábbi tervekkel ellentétben – ezt már nem teheti meg ingyen. Épp ezért a Sun szerint 60 millió fontot különítettek el Párizsban a tranzakcióra.

Ez kifejezetten vonzó összeg lehet a United számára is, hiszen ha nem jutnak dűlőre De Geával, akkor jövőre már nem tudnak trükközni, 2020 nyarán ingyen kellene elengedniük a 39-szeres válogatott, a transfermarkt.de által pont 70 millió euróra (cirka 60 millió fontra) taksált kapust.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik