Mancini: Túl jó volt az Arsenal, kockázatos lett volna támadni

Vágólapra másolva!
2011.01.06. 12:52
null
A Manchester City szinte a teljes energiáját a védekezésre fordította az Emirates-stadionban (Fotó: Action Images)
Címkék
A Manchester United négy üldözője közül egy sem tudott nyerni a Premier League 22. fordulójának szerdai játéknapján. Az Arsenal és a Manchester City egymás ellen játszott döntetlent, s amíg Arsene Wenger bosszankodott a kihagyott helyzetek miatt, Roberto Mancini elismerte: túl jók voltak az ágyúsok, ezért csapatának fel kellett adnia a támadójátékot. Carlo Ancelotti, a Chelsea menedzsere a Wolverhampton vendégeként elszenvedett vereség ellenére nem félti az állását, de a bajnoki címről lemondott. Roy Hodgson esetében azonban lassan betelik a pohár Liverpoolban.

Az első fél órában három kapufát lőtt az Arsenal a Manchester City elleni szerdai rangadón, de ennél többre nem futotta Arsene Wenger csapatától, amely gól nélküli döntetlennel zárta a találkozót a második félidőben a támadásokat szinte teljesen feladó vendége ellen.

„Bosszantó volt, hogy nem értékesítettük a helyzeteinket, de büszke vagyok a fiúkra, hiszen mindent megtettek – mondta Wenger. – Nehéz olyan csapat ellen játszani, amelynek fő célja, hogy ne kapjon gólt, ezért is mondhatom, hogy összességében elégedett vagyok a játékkal."

Kollégája, Roberto Mancini megvédte a szerdai taktikát, mint mondta, túl jó volt az Arsenal, őrültség lett volna kinyílni ellene. A City a döntetlennel megtartotta második helyét a tabellán, hátránya két pont az éllovas Manchester Uniteddal szemben.

„Inkább fütyüljenek ki, és szerezzünk egy pontot, minthogy megtapsoljanak, mert felvállaljuk a szép focit, de mégis kikapunk – elmélkedett Mancini. – Győzni akartunk, de hamar rájöttünk, hogy túl jó napja van az Arsenalnak, és a legtöbb, amit tehetünk, hogy nem kapunk ki."

Abban mindkét edző egyetértett, hogy a Pablo Zabaleta és Bacary Sagna közötti kakaskodásért kiosztott két piros lap túlzás volt a játékvezető részéről, Wenger és Mancini is jobbnak látta volna a sárga lapos figyelmeztetést.

A Carlo Ancelotti irányításával tavaly a Premier League-et és az FA-kupát is megnyerő Chelsea a legutóbbi kilenc bajnokijából csak egyen szerzett három pontot (a Bolton ellen aratott kiszenvedett győzelmet), a tabella ötödik helyén szerénykedik, az éllovas Manchester Unitedhoz képest kilencpontos hátránnyal – ráadásul a „vörös ördögök" egy meccsel kevesebbet játszottak.

„Most már nagyon nehéz lenne megnyerni a bajnoki címet, és jelenleg nem is ez a legfontosabb – mondta Ancelotti a Wolverhampton elleni 1–0-s vereséget követően. – Arra kell figyelnünk, hogy összeszedjük magunkat, meccsről meccsre készüljünk, küzdjünk, és akkor elfelejthetjük ezt a nehéz időszakot. Nehéz elmagyarázni a szurkolóknak, mi is történik, sok sérülés hátráltat minket, az önbizalmunkat is elveszítettük. Rossz formában vagyunk, de rengeteg forduló van hátra, hiszek benne, hogy talpra tudunk állni."

Ancelotti a találkozó előtt bevallotta, szerencsésnek érzi magát, hogy a Stamford Bridge-en az 1995–1996-os idény óta nem látott rossz sorozat ellenére menedzser maradhatott, de úgy véli, a José Bosingwa öngóljával elszenvedett vereség nem változtat a helyzetén.

„Nem féltem az állásomat – szögezte le az olasz szakember. – Tudom, hogy nagy a nyomás rajtam, hiszen nem hozzuk a várt eredményeket, de a klub vezetősége biztosított a támogatásáról."

A Wolverhampton a legutóbbi hét bajnokiján négy győzelmet aratott, a Chelsea mellett a Liverpoolt is sikerült megvernie, méghozzá az Anfield Roadon. A Farkasok ennek köszönhetően kimásztak a kiesőzónából – nem csoda, hogy Mick McCarthy menedzser a meghatottságtól könnyes szemmel nyilatkozott a címvédő legyőzését követően.

„Nem a miénk a legtechnikásabb csapat, többet is hibázunk az átlagosnál, de a srácok odateszik magukat a pályán, amiért rendkívül hálás vagyok" – mondta McCarthy.

A Wolves négy pontra megközelítette a Blackburnben 3–1-es vereséget szenvedő Poolt. Roy Hodgson, az ősszel új tulajdonos kezébe kerülő „vörösök" menedzsere állítólag utolsó napjait éli az Anfield Roadon, egyesek szerint a hét végi, Manchester United elleni FA-kupa-mérkőzésen már nem ő vezeti a csapatot. A Rovers elleni vereséget követően az újságírók már nem voltak kíváncsiak a Fulhammel tavaly Európa-liga döntőig menetelő mester magyarázkodására, csak a jövőjéről faggatták – nem csoda, hogy a beszélgetés csak két percig tartott.

„Nem vagyok felkészülve arra, hogy a jövőmről beszéljek, túlságosan nyomaszt a játékunk és az eredmény – mondta Hodgson. – Nem kommentálnám az állásomat érintő szóbeszédeket, nem válaszolok az ezzel kapcsolatok kérdésekre."

Hodgson elmondta, nagyon sajnálja a szurkolókat, akik hasonlóan nehéz időszakon mennek át, és szégyenkezniük kell kedvenc csapatuk teljesítménye miatt. (Ugyanígy érezhet Avram Grant, a Newcastle ellen 5–0-s vereséget szenvedő West Ham United menedzsere is, az izraeli szakember is féltheti állását.)

Steve Kean, a Blackburntől decemberben menesztett Sam Allardyce utódja együtt érzett Hodgsonnal, de nem akart belemenni a jövőjét firtató kérdésbe. „Roy kiváló szakember, nagyon tisztelem, de talán jobb, ha a saját csapatommal foglalkozom. Nagyon együtt voltunk, tökéletesen pótoltuk a hiányzókat" – mondta a Liverpool ellen nyolc sérültet nélkülöző Kean.

xml_url=http://tudositas.nso.hu/tablebox.php?t=lab,pl,2010/22,,f&xml|
nso_dms_cikkbe
nso_dms_cikkbe
mceBlockPasteEnd
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik