Gólt nem, csak egy-egy pontot szerzett az Arsenal és a Man. City

Vágólapra másolva!
2011.01.05. 20:44
Címkék
A harmadik helyezett Arsenal a második Manchester Cityt fogadta a Premier League 22. fordulójának rangadóján, s hiába találta el az első félidőben háromszor is a kapufát, gólt nem sikerült szereznie az elsősorban a védekezésre összpontosító vendége ellen. A döntetlennel az éllovas Manchester United járt igazán jól, hiszen nem tudták megközelíteni riválisai.


Nemcsak szép, kemény megmozdulások is történtek az Emiratesben: Walcott és Zabaleta csatája (Fotó: Reuters)
Nemcsak szép, kemény megmozdulások is történtek az Emiratesben: Walcott és Zabaleta csatája (Fotó: Reuters)
Nemcsak szép, kemény megmozdulások is történtek az Emiratesben: Walcott és Zabaleta csatája (Fotó: Reuters)

Nemcsak szép, kemény megmozdulások is történtek az Emiratesben: Walcott és Zabaleta csatája (Fotó: Reuters)
Nemcsak szép, kemény megmozdulások is történtek az Emiratesben: Walcott és Zabaleta csatája (Fotó: Reuters)

Az Emirates-stadionba látogató Manchester Cityben az egykori „ágyúsok" közül Emmanuel Adebayor sérülés miatt nem került be a keretbe, míg Patrick Vieirát a kispadra ültette le Roberto Mancini, a City olasz vezetőedzője.

SZAVAZÁS

Melyik csapat nyeri az angol bajnokságot?

KÖSZÖNJÜK, HOGY SZAVAZOTT!

Az Arsenal kezdte a találkozót, s mindjárt rohamozott: Samir Nasri ugratta ki Jack Wilshere-t, akinek keresztlabdájáról éppen hogy lemaradt Robin van Persie. A City is gyorsan felvette a tempót, James Milner lövése azonban nem találta el a kaput.

A parádés kezdés következő momentuma a 9. perc elején jött el: Van Persie a tizenhatos vonaláról lőtt, labdája a jobb kapufa tövéről vágódott vissza a mezőnybe. Nasri remekül irányította az Arsenalt, a City a labdaszerzéseket követően labdatartással, próbálta megtörni a hazaiak lendületét.

A 16. percben Van Persie készülődött szabadrúgáshoz a City térfelének jobb oldalán, de a nagy helyezkedés után felejthető megoldással nem a kapu elé, hanem a lelátóra lőtte a labdát. A továbbiakban is az Arsenal tudott többet kezdeni a labdával, volt fantázia a támadásaiban, el is jutott a City tizenhatosáig, de a befejezés nem sikerült.

A 24. percben Theo Walcott lapos lövése egy méterrel kerülte el Joe Hart kapujának jobb alsó sarkát, a City ekkor képtelen volt kiszabadulni saját térfeléről.Aztán a 26. percben sikerült, szabadrúgáshoz is jutottak a vendégek a jobb oldalvonal mellett, s Gareth Barry beívelése után a hosszú saroknál helyezkedő Carlos Tévezhez jutott a labda, az argentin azonban nem találta el jól, szögletre mentettek a védők.

Gyorsan jött az Arsenal válasza: előbb Cesc Fabregas találta el a jobb kapufa tövét, majd a kipattanót (az egyébként lesen álló) Walcott kezelte le, majd a bal kapufa tetejét találta el. Kapufában fél óra elteltével az Arsenal már 3–0-ra vezetett.

A szerencsés City a 34. percben kidolgozta a maga helyzetét, Tévez a jobb oldalon a leshatárról indult, maga elé engedte Micah Richards labdáját, majd a oldalról a kapu fölé bombázott. Lukasz Fabianski kapusnak továbbra is a pontatlanul visszapasszolt labdák megszelídítése okozta a legnagyobb gondot.

A 38. percben Fabregas kitűnő labdával ugratta ki a jobb oldalon elfutó Walcottot, aki az alapvonalra érve felnézett, megpróbálta beívelni a labdát, amely Vincent Kompany karjáról pattant ki szögletre – hiába reklamált az angol támadó, a labdát a pálya sarkára kellett lerakni, nem a tizenegyespontra. Ezt követően Van Persie jóval távolabbról kísérletezhetett, Hart könnyedén hárított.

A 42. percben ismét Fabregas és Walcott játszott össze, az angol visszapasszolt labdájánál a spanyol a tizenhatos vonaláról az égbe lőtt  Jobban figyelt arra, hogy meg ne sérüljön, minthogy eltalálja a kaput – mivel De Jong csúszott be neki, ez teljesen érthető volt.

A túloldalon Jo és Tévez is gondot okozott a kapu előtt, de gól az első félidőben nem született. A második játékrészt is az Arsenal kezdte jobban, Van Persie már a második percben szögletet végezhetett el, Hart helyett Yaya Touré tisztázott.

Az első tíz perc Walcott és Zabaleta csatája jegyében telt el, az argentin védő, ha nagy nehezen is, de hatástalanította az angol szélsőt.

A City ezúttal Jo fetrengésével (a csatárt nem rúgták meg, inkább a száját fogta) próbálta lelassítani az Arsenalt. Az újrakezdést követően Hartnak bravúrra volt szüksége, hogy szögletre üsse Van Persie 255 méteres lövése után a jobb felső sarok felé szálló labdát.

A 65. percbe Jo utolsó, pályán töltött másodperceivel tovább haragította az Arsenal-szurkolókat,az oldalvonal felé haladva mintha minden harmadik lépését hátrafelé tette volna meg – kész csoda, hogy a helyére beálló Adam Johnsonnak nem merevedtek le az izmai…

Az Arsenalnál a Walcott, Andrej Arsavin csere sokkal gyorsabban zajlott, ami a 0–0-s állás miatt érthető is volt, ez az eredmény megfelelt a Citynek, ráadásul a játék képe alapján (64%:36% labdabirtoklási arány) is az „ágyúsoknak" volt hiányérzetük. 

A friss Arsavin a hátralévő bő 20 percben az Arsenal karmesterévé vált, a támadásoknál irányított, de jól zárt a City védelme, rendre megállította a tizenhatos előtt az Arsavin, Fabregas, Van Persie, Song (a kameruni különösen aktív volt elöl), Nasri támadóegységet. Ha mégis bejutott a labda az öt és felesre, a középső védők tisztázni tudtak.

Az utolsó tízpercre mintha kedvét vesztette volna az Arsenal, a szinte nyoma sem maradt a  korábbi hajtásnak, és a City is mindent megtett azért, hogy szétszabdalja a hazaiak játékát. A tehetetlenség indulatokat szült, Sagna és Zabaleta összeakaszkodott, a francia többször is fejeléssel fenyegette az argentint. A bíró végül mindkettejüket kiállította, s csak négyperces szünet után folytatódhatott a játék.

Pont ennyit hosszabbított a játékvezető (Mancini közben szokásához híven lecserélte Tévezt),a legvégén még Van Persie elvégezhetett egy szabadrúgást, de 24 méteres magas lövését Hart bedobásra kiütötte.

Másra nem volt idő, a pontosztozkodásból pedig a Manchester United jött ki győztesen, hiszen két legközelebbi üldözője összesen két pontot szerzett, azt is megosztva.

 

 


xml_url=http://tudositas.nso.hu/tablebox.php?t=lab,pl,2010/22,,f&xml|
nso_dms_cikkbe
nso_dms_cikkbe
mceBlockPasteEnd
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik