Manchester United: De Gea 2019-ig hosszabbított

Vágólapra másolva!
2015.09.11. 13:05
null
A jelek szerint David de Geát még sokáig láthatjuk a Manchester United mezében (Fotó: manutd.com)
David de Gea 2019-ig meghosszabbította szerződését a Manchester United labdarúgócsapatával.

 

„Örülök, hogy új fejezet kezdődik unitedos pályafutásomban. Mindig is nagyszerű érzés volt ezekkel a remek futballistákkal együtt játszani a fantasztikus szurkolóink előtt. A Manchester United különleges klub, az Old Trafford ideális hely a pályafutásom folytatásához. Igyekszem magam mögött hagyni a nyári eseményeket, és csak a kemény munkára koncentrálok, hogy tovább fejlődhessek, a csapatomat pedig sikerekhez segíthessem hozzá” – idézi a Manchester United honlapja De Geát, aki a nyáron kis híján a Real Madridhoz szerződött, ám adminisztratív okokból végül lecsúszott róla a spanyol csapat.

A kapus szerződése a mostani idény végén járt volna le, az új kontraktus 2019 nyaráig köti a Unitedhoz, egyéves hosszabbítási opcióval.

Az esetleges klubváltása miatti hercehurca miatt Louis van Gaal ebben a szezonban még egyszer sem állította kapuba De Geát – a nyáron érkező argentin Sergio Romero védett a „vörös ördögöknél” –, ám szerződéshosszabbítása után előbb-utóbb valószínűleg újra megkapja a lehetőséget a holland szakembertől, aki elismerően beszélt róla.

„Nagyon örülök neki, hogy David aláírta új szerződését – reagált a jó hírre Van Gaal. – A világ egyik legjobb futballkapusa. Elégedetten nyugtáztam, hogy még hosszú évekig a csapat tagja lesz. David nagyon fontos játékosunk volt az előző szezonban, a legutóbbi két évadban pedig őt választották a klubnál az év játékosának. Közkedvelt figura, aki hajlandó tanulni. Kapusként még nagyon fiatal, így sok év van még előtte.”

A 24 éves De Gea 2011-ben igazolt Manchesterbe az Atlético Madridtól, 175 mérkőzésen lépett eddig pályára a Unitedben, amellyel 2013-ban bajnoki címet ünnepelt.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik