Man. United: Van Persie-ben új Cantonát lát Ferguson

Vágólapra másolva!
2012.12.18. 15:13
null
Van Persie-ban új Cantonát lát Ferguson (Fotó: Action Images)
Sir Alex Ferguson vezetőedző szerint Robin van Persie ugyanolyan helyet foglalhat majd el a Manchester United történetében, mint legendás elődje, a francia Éric Cantona.

„Korát és érettségét tekintve hasonlít arra az Éricre, aki nálunk játszott – szolgált magyarázattal a neves tréner a Eurosport-Yahoo brit internetes oldalán. – Komoly klubból indult el, egy másik nagy egyesületben is sikeres lett, válogatott játékos. Az összkép alapján tisztában voltunk vele, hogy megfelel majd a mi céljainknak is" – tette hozzá.

A 29 éves holland csatár – aki 71 válogatottbeli mérkőzésén 31 gólt szerzett mostanáig –, nyolc idény után a nyáron hagyta el az Arsenalt, ahova 2004-ben szerződött a Feyenoordtól. Londoni formáját Manchesterben is hozza: a Premier League-ben holtversenyben az élen áll a mesterlövészek listáján.

Cantona, az MU emblematikus figurája, 1992 és 1997 között szerepelt a szigetországi élcsapatban, amely érkezése után 26 év szünetet követően nyert ismét bajnoki címet. Az „Eric királyként" is emlegetett francia támadó 82 gólt szerzett a United színeiben, melynek szurkolói mindig nagy becsben tartották őt.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik