Man. United: megvették az Ajax középpályását – hivatalos

M. D.M. D.
Vágólapra másolva!
2020.09.02. 18:42
Bejelentette Donny van de Beek megvásárlását a Manchester United labdarúgócsapata a hivatalos honlapján. Az Ajaxtól érkező holland válogatott középpályás öt plusz egy éves szerződést kötött az angol klubbal, amely 39 millió eurót fizetett érte.

Donny van de Beek a Manchester Unitedben folytatja (Fotó: AFP)
Donny van de Beek a Manchester Unitedben folytatja (Fotó: AFP)
Donny van de Beek a Manchester Unitedben folytatja (Fotó: AFP)
Donny van de Beek a Manchester Unitedben folytatja (Fotó: AFP)
Donny van de Beek a Manchester Unitedben folytatja (Fotó: AFP)


Van de Beek klubváltása már napok óta a levegőben lógott, s bár Ronald Koeman kinevezése után még az FC Barcelonát emlegették az első számú kérőjének, végül a Manchester United nyerte meg az érte folytatott versenyfutást.

Az angol klub hivatalos honlapjának közleménye szerint a 23 esztendős játékos öt plusz egy éves szerződést írt alá. Vételárát a manchesteri egylet nem hozta nyilvánosságra, az Ajax azonban igen: az angolok 39 millió eurót fizetnek Van de Beekért, de a végleges vételár bizonyos feltételek teljesülése esetén a 44 milliót is elérheti.

MINDENHOL VELÜK VAN
Philippe Sandler, Justin Kluivert, Amin Younes, Kevin Diks. Csak néhány, az Ajaxból indult futballista, aki az elmúlt években váltott klubot, és mind a 34-es mezt választotta új csapatánál. Tisztelgésből Nouri előtt, aki ugyanebben a mezszámban szerepelt az Ajaxnál.

A holland középpályás a 34-es mezt választotta az MU-nál, ami nem véletlen: ugyanebben a számban futballozott korábbi amszterdami csapattársa, a nála mindössze 16 nappal idősebb Abdelhak Nouri, aki 2017 júliusában összeesett a pályán a Werder Bremen elleni felkészülési mérkőzésen, és súlyos, maradandó agykárosodást szenvedett. Nourit két és fél év után idén márciusban engedték haza a kórházból.

Van de Beek 2015 novemberében mutatkozott be az Ajax első csapatában, amelyben összesen 175 tétmérkőzésen szerepelt. Fellépésein 41 gólt szerzett és 34 gólpasszt adott. Tavaly bajnoki címet és Holland Kupát is nyert az amszterdami alakulattal, valamint elődöntőbe jutott a Bajnokok Ligájában.

Játékára a holland válogatottban is igényt tartanak, eddig tíz meccsen játszott a nemzeti együttesben.

Van de Beek előtt az Ajax a tavaly BL-elődöntőig masírozó csapatából Matthijs de Ligtet (Juventus, 85.5 millió euró), Frenkie de Jongot (FC Barcelona, 75), Kasper Dolberget (OGC Nice, 20.5) és Hakim Zijest (Chelsea, 40) is jó pénzért értékesítette.

AZ AJAX BÚCSÚVIDEÓJA

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik