Man. City: a debütáló holland 34-es mezszáma nem véletlen

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2019.01.09. 14:16
null
Philippe Sandler csereként állt be a City FA-kupa-meccsén
A Manchester City hét végi FA-kupa-mérkőzésén (7–0 a Rotherham ellen) bemutatkozott a csapat fiatal holland játékosa, Philippe Sandler, aki nem véletlenül viseli a 34-es mezt az angol bajnoki címvédőnél.

 

Mint ahogy Justin Kluivert sem véletlenül 34-es a Románál. Vagy Amin Younes a Napolinál. Vagy Kevin Diks a Fiorentinánál.

Legtöbben Ajaxból indultak (Diks nem, ő az utánpótlás-válogatottban szerepelt vele együtt), s karrierjük hajnalán együtt játszottak Abdelhak Nourival, az amszterdami klub korábbi 34-esével, aki 2017 júliusában a Werder Bremen elleni felkészülési mérkőzésen összeesett, és azóta sem élheti ugyanazt az életet.

Az életét megmentették, de rosszulléte során maradandó agykárosodást szenvedett.

Csapattársai azonban nem hagyják el, minden lehetséges eszközzel támogatják, s nemcsak azért, mert egyöntetűen állítják, ebből az Ajax-generációból ő volt megáldva a legnagyobb tehetséggel.

S most már nemcsak a Serie A klubjainál, hanem Manchesterben, a 21 éves védő révén is hirdetik Nouri dicsőségét ezzel a szép gesztussal.

 

@philippesandler made his Man City debut last weekend wearing the numbershirt in honour of his friend @abdelhak_nouri. "Nouri is by far the most gifted player that I have ever played with."

546k Likes, 1,334 Comments - @433 on Instagram: "@philippesandler made his Man City debut last weekend wearing the numberhirt in honour of..."



 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik