K. T. I. 2020.05.07 11:43 Frissítve: 2020.05.07 13:30

Man. United: jutányos áron hozhatnak riválist De Gea nyakára

A goal.com beszámolója szerint a Manchester United is szeretné megszerezni André Onanát, az Ajax 24 éves kameruni válogatott kapusát, aki a következő évadban David de Gea riválisa, s hosszabb távon a spanyol örököse lehet a klubnál.

André Onana 2019-ben, a Juventus kiejtését ünnepli a Bajnokok Ligájában (Fotó: AFP)

 

Onana nemrégiben arról beszélt, hogy eljött az idő a klubváltásra, s azóta a nemzetközi beszámolók szerint megvan az az ár, amennyiért az amszterdamiak hajlandók a játékjogától megválni.

A kameruni válogatott játékos szerződése 2022-ig érvényes az amszterdami klubnál, de a neve az FC Barcelona, a Chelsea és a Tottenham együttesénél is felvetődött már. A lista most a Manchester Uniteddel egészült ki, igaz az MU érdeklődése sem teljesen új keletű, az ősszel már több brit lap is beszámolt róla.

„Ne értsenek félre, rendkívül boldog vagyok az Ajaxnál, és nagyon hálás vagyok a klubnak. Öt fantasztikus évet töltöttem itt, ám most eljött az idő lépni egyet. Nem tudom, mit hoz a jövő, de az ambícióim és a céljaim egyértelműek”
idézte a 24 éves játékos AD-nek adott szavait a Sky Sports.

 
A kameruni Superman, aki átírja, amit az afrikai kapusokról hittünk

Most a goal.com az AD-re hivatkozva arról számolt be, hogy már meg is van az az összeg, amennyiért hajlandó az amszterdami klub eladni kapusát: 25 millió fontot (nagyjából 28.4 millió eurót) kell kipengetni érte.

A Unitednél továbbra is bizonytalan a jelenlegi első számú kapus, David de Gea sorsa, aki az elmúlt másfél évben közel sem olyan megbízható, mint az azt megelőző években volt. Bár hosszas huzavona után 2023-ig hosszabbított szerződést Manchesterben, mai napig hallani a Paris Saint-Germainnel kapcsolatos pletykákat.

Akár meg tudják tartani hosszabb távon, akár nem, a Unitednél állítólag örülnének egy olyan posztriválisnak, aki nagyobb versenyre, így jobb teljesítményre késztetné a spanyol kapust. Ez a személy lehet Onana, akiben megvan a potenciál arra, hogy De Gea helyét is átvegye a kezdőcsapatban. 

2020.05.25 12:01:21

Angol labdarúgás GALAMBOS DÁNIEL (KÉPES SPORT)

„Hét-nyolc évesen csatárt játszottam, és mindig Michael Owennek képzeltem magam.”

2020.05.26 14:38:31

Angol labdarúgás NAGY PÉTER

Szálas Zoltán az angol futballisták különleges étrendjéről, a Premier League-ben megszokott menetrendről és a gyökeresen megváltozott körülményekről.

2020.05.18 22:55:07

Angol labdarúgás DEÁK ZSIGMOND

NS-VÉLEMÉNY. A rászakadt jólét és luxus torzíthatja az egyéniségét.

2020.05.09 11:13:39

Angol labdarúgás GALAMBOS DÁNIEL (Képes Sport)

A Liverpoollal megnyerte a BL-t és a klubvilágbajnokságot, alanyi jogon az Afrika legjobbjának járó díjat.

2020.05.08 23:22:52

Angol labdarúgás SZELI MÁTYÁS

NS-VÉLEMÉNY. Elegendő indok-e, hogy cirkusz kell a négy fal közé zárt, egyre fáradó népnek?