MTI 2020.02.20 13:07 Frissítve: 2020.02.20 13:56

Man. City: Guardiola mindenképp maradna a klubnál

Josep Guardiola akkor sem hagyja el a Manchester City labdarúgócsapatát, ha jogerőre emelkedne az a súlyos büntetés, amellyel az európai szövetség (UEFA) a következő két idényre kizárta a klubot a nemzetközi kupaporondról.

 

Guardiola mindenképp maradna Manchesterben (Fotó: AFP)

 

„Miért mennék el? Egy hónappal ezelőtt mondtam, hogy szeretem ezt a klubot, szeretek itt lenni. Akkor miért mennék el? Ha nem menesztenek, száz százalék, hogy maradok” – jelentette ki a spanyol tréner, miután csapata szerdán 2–0-ra legyőzte a West Ham Unitedet a Premier League-ben.

 
A City vezérigazgatója szerint az UEFA állításai hamisak 

Guardiola 2016 nyarán vette át a Manchester City irányítását, azóta Angliában öt trófeát nyert csapatával, köztük két bajnoki címet, de a BL-ben még az elődöntőig sem tudott eljutni. A szakember szerződése 2021 nyaráig szól a Manchester Citynél, amely jelenleg a Liverpool mögött 22 pontos hátránnyal második a Premier League-ben, s a BL nyolcaddöntőjében a Real Madriddal találkozik.

„Ha valaki hisz az igazában, az a végsőkig harcol. Ezt fogjuk tenni mint klub és mint csapat is” – mondta Guardiola, aki hozzátette, beszéltek a játékosokkal, és az idény hátralévő részében a lehető legjobbat akarják kihozni magukból. Csak a játékra akarnak koncentrálni, aztán majd meglátják, milyen ítélet születik.

Az európai szövetség a pénzügyi fair play súlyos megsértése miatt tiltotta ki múlt pénteken a nemzetközi kupaporondról a Manchester Cityt a következő két idényre, mellékbüntetésként 30 millió eurós bírságot is kiszabott.

Az UEFA a Football Leaks szivárogtatása nyomán indított vizsgálatot a Manchester Citynél. A honlap által nyilvánosságra hozott belső levelezésből és klubdokumentumokból az derült ki, hogy az arab tulajdonú klubot szabálytalanul finanszírozták és éveken keresztül megtévesztették az UEFA-t, bár mindezt a klub tagadta. Az UEFA szerint a szabálytalanságok a 2012 és 2016 közötti időszakban történtek, s a klub nem működött együtt a kivizsgálás során. A Manchester City fellebbez az ítélet ellen a nemzetközi sportdöntőbíróságnál (CAS).

2020.04.03 22:52:04

Angol labdarúgás DEÁK ZSIGMOND

NS-VÉLEMÉNY. A liga erős, mint a bivaly, eszméletlen pénzek felett diszponál.

2020.04.01 12:16:42

Angol labdarúgás KOCSMÁR-TÓTH ISTVÁN

A dán óriás 35 évesen intett búcsút a Man. Unitednak, visszatekintve ő és Alex Ferguson is amondó, túl korán.

2020.04.01 11:32:45

Angol labdarúgás TOKICS MÁTÉ

Jöjjenek azok a játékosok, akikről előbb ugrik be egy szurkolói dal, mint pályafutása legszebb pillanata.

2020.04.01 19:36:36

Angol labdarúgás BORBÉLY LÁSZLÓ

„Ő Európa legjobb középpályása. A százból az az egy, akinek egy ilyen megoldás az eszébe jut.”

2020.03.27 18:11:08

Angol labdarúgás SZELI MÁTYÁS

Hatodik elveszített döntője után a legfontosabb európai klubtrófeát elnyerte csapatával a német edző.