Majdnem 35 ezer! – A Liverpool az első a PL-csapatok között

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.07.13. 22:31
null
Ezt az útvonalat járja be a Liverpool 18 nap alatt (Forrás: skysports.com)
Európa legjobb és legnépszerűbb futballklubjainak többsége világ körüli turnékon vesz részt nyaranta, nincs ez másként az idén sem. A Sky Sports összeállítást közölt arról, hogy az angol élvonal csapatai mennyit utaznak a felkészülés során. Ezen a téren Bogdán Ádám új klubja, a Liverpool lepipálta összes vetélytársát.

 

A Liverpool a Sky Sports számításai szerint nem kevesebb mint 21 743 mérföldet, azaz kis híján 35 ezer kilométert (pontosan 34 788 km-t) utazik ezen a nyáron. Bogdán Ádámék hétfőn érkeztek meg Thaiföldre, ahonnan Brisbane-be, majd egy másik ausztrál nagyvárosba, Adelaide-be vezet az útjuk. Hazafelé menet „beugranak” Kuala Lumpurba, Malajziából pedig még mindig nem Angliába mennek, hanem előbb Finnországba, 18 napos (tor)túrájuk utolsó állomására.

A „vörösöktől” a Manchester Cityhez tartó Raheem Sterling csak ezer km-t spórolhat meg klubváltásával, a City ugyanis szintén Ausztrália felé vette az irányt. Manuel Pellegrini csapata már a Gold Coaston tartózkodik, ahol a Real Madriddal és a Romával is megmérkőzik, mielőtt hazatér, 33 785 km megtétele után.

A dobogóra az Arsenal, az Everton és a Stoke fér még fel 21 632 km-rel (az Anglián belüli távolságokat nem vette számításba a Sky Sports), mindhárom csapat az Asia Trophy elnevezésű felkészülési tornán vesz részt Szingapúrban.

A Manchester United nyugat felé indult el, és először az Egyesült Államok nyugati partvidékén lép pályára, Seattle-ben a Club Américával, majd Kaliforniában a San Jose Earthquakesszel és a Barcelonával csap össze. Visszafelé tartva még játszanak a PSG-vel is Chicagóban, hogy aztán 17 540 km-rel a lábukban (azaz repülőikben) megérkezzenek Manchesterbe.

Bogdán Ádám autogramjára ezekben a napokban Bangkokban vadásznak (Fotó: Liverpool FC)
Bogdán Ádám autogramjára ezekben a napokban Bangkokban vadásznak (Fotó: Liverpool FC)

 

Majdnem ennyit utaznak a Chelsea játékosai is, akiknek Montrealban lesz a bázisuk. Onnan repülnek el New Jerseybe (New York Red Bulls), majd Charlotte-ba (PSG), végül Washingtonba (Barcelona) egy-egy tesztmeccs erejéig. José Mourinho fiai 16 102 km-t tesznek meg összesen, az Arsenal elleni Szuperkupa-találkozót és a Fiorentina elleni felkészülési mérkőzést már Londonban vívják.

ÉS A TÖBBIEK (pontos adatok nélkül)

A Tottenham még az előző szezon végén, májusban játszott barátságos meccseket Malajziában és Ausztráliában, nyáron „csak” Coloradóba és Münchenbe megy a londoni alakulat. A Newcastle, a Sunderland, a West Brom és a Premier League-újonc Bournemouth szintén az Egyesült Államokban túrázik.

Ronald Koeman Southamptonja Ausztriában és Hollandiában készül az új idényre, az Aston Villa jelenleg Portugália déli részén edzőtáborozik, a Crystal Palace Fokvárosba lesz hivatalos, míg a Norwich Németországba és Ausztriába látogat el. A Swansea és a Watford vezérkara is Németországra szavazott, a West Hamnek andorrai és máltai út jutott eddig az Európa-liga-selejtezőben, a Leicester pedig nem szervezett le külföldi edzőmeccset.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik