nemzetisport.hu 2016.07.20 14:41 Frissítve: 2016.07.21 00:31

Liverpool: Bogdán Ádám klubot váltott – hivatalos

A Premier League-ben szereplő Liverpool magyar válogatott kapusa, Bogdán Ádám kölcsönben a másodosztályú Wigan Athleticben folytatja pályafutását.

Bogdán Ádámot kölcsönadta a Liverpool (Fotó: Action Images)

 

A magyar kapus egy évvel ezelőtt a Boltont elhagyva szerződött a „vörösökhöz”, de kevés lehetőségével sem tudott maradéktalanul élni Jürgen Klopp vezetése alatt. Bogdán korábban többször is kijelentette, az állandó játéklehetőség reményében a nyáron szeretne klubot váltani, a Wigan pedig már hetek óta érdeklődött iránta.

A Liverpool Echo értesüléseire hivatkozva kedden arról számoltunk be, hogy Bogdán már aznap klubot vált, végül szerdán került pont az ügy végére. A Liverpool egy szezonra kölcsönadta Bogdán Ádámot a másodosztályban újonc Wigan Athleticnek. A 28 esztendős játékos szerdán átesett az orvosi vizsgálatokon, majd aláírta szerződését.

„Amikor megtudtuk, hogy Ádám megszerezhető, nagyon szerettem volna, hogy szerződtessük. Óriási a tapasztalata, versenyhelyzetet teremt majd Jussi Jääskeläinennek és Lee Nichollsnak, ami a csapat javára válik” – mondta Gary Caldwell, a Wigan menedzsere.

BOGDÁN: MUSZÁJ VOLT VÁLTANOM

„Az volt a célom, hogy kölcsönadjanak. Maradhattam volna a Liverpoolnál, de óriási szerencsére, valamint a vetélytársak sérülésére is szükség lett volna ahhoz, hogy feljebb kapaszkodjak a házi rangsorban. Az új kapus (Loris Karius – a szerk.) érkezése egyértelmű bizonyíték volt arra, hogy nem számítanak rám” – mondta Bogdán a szerződés aláírását követően.

„Ha az élet ad még egy esélyt, visszatérhetek a Liverpoolhoz. Muszáj volt klubot váltanom, hogy bebizonyítsam az értékemet. Szeretném ismét jó formába hozni magam, hétről hétre játszani, és visszakerülni a válogatottba” – tette hozzá a magyar kapus.

A Wigan a legutóbbi szezonban a harmadosztályban szerepelt, de két pont előnnyel megnyerte a bajnokságot, így feljutott. A csapat 46 mérkőzésen 45 gólt kapott. Az első számú kapusnak a 41 esztendős Jussi Jääskeläinen számított, aki 35 meccsen állt a kapuban, és már a Boltonnál is Bogdán Ádám csapattársa volt. Helyettese a 23 éves Lee Nicholls, és a keret tagja még a 21. életévében járó Dan Lavercombe is.

A Wigan jelenlegi keretéből Jääskeläinen mellett Andy Kellett, Craig Davies, Sanmi Odelusi és Stephen Warnock is volt már Bogdán csapattársa. Az északír Will Grigg viszont még nem, a róla írt szurkolói dalt ezentúl gyakran hallhatja majd a magyar válogatott kapus, aki eddig 80 meccsen lépett pályára a Championshipben.

A Latics szerdán az ötödosztályú Macclesfield Townnal csap össze felkészülési mérkőzésen, Bogdán ekkor mutatkozhat be új csapatában.

Bogdán Ádám a Wigan kapusmezével (Fotó: wiganlatics.co.uk)

 

2020.02.19 20:01:39

Angol labdarúgás H. D.

A West Ham United szinte semmilyen ellenállást nem tanúsított, két góllal nyert a címvédő.

2020.02.18 22:07:07

Angol labdarúgás MONCZ ATTILA

ALAPVONAL. „A mobil eszközök világában a nagy sportesemények az egyedüliek, amelyek ilyen magas nézettséget tudnak elérni, illetve egy időben, egyszerre tudnak eljutni több speciális célcsoporthoz is.”

2020.02.18 09:42:18

Angol labdarúgás KOCSMÁR-TÓTH ISTVÁN

A Liverpool élt, a Man. City a jelek szerint csak visszaélt az UEFA pénzügyi fair play-szabályaival. Amit most látunk, csak a régen érő következmény.

2020.02.17 18:35:59

Angol labdarúgás B. L.

Két sérülés, Maguire kétes esete, két érvénytelenített találat, Mount kapufája. Nem a londoniak napja volt.

2020.02.16 23:37:40

Angol labdarúgás KOCSMÁR-TÓTH ISTVÁN

Az olasz mester az Evertonnál eltöltött első két hónapjával jó néhány kritikust megcáfolt.