HIRDETÉS
nemzetisport.hu 2016.07.20 14:41 Frissítve: 2016.07.21 00:31

Liverpool: Bogdán Ádám klubot váltott – hivatalos

A Premier League-ben szereplő Liverpool magyar válogatott kapusa, Bogdán Ádám kölcsönben a másodosztályú Wigan Athleticben folytatja pályafutását.

Bogdán Ádámot kölcsönadta a Liverpool (Fotó: Action Images)

 

A magyar kapus egy évvel ezelőtt a Boltont elhagyva szerződött a „vörösökhöz”, de kevés lehetőségével sem tudott maradéktalanul élni Jürgen Klopp vezetése alatt. Bogdán korábban többször is kijelentette, az állandó játéklehetőség reményében a nyáron szeretne klubot váltani, a Wigan pedig már hetek óta érdeklődött iránta.

A Liverpool Echo értesüléseire hivatkozva kedden arról számoltunk be, hogy Bogdán már aznap klubot vált, végül szerdán került pont az ügy végére. A Liverpool egy szezonra kölcsönadta Bogdán Ádámot a másodosztályban újonc Wigan Athleticnek. A 28 esztendős játékos szerdán átesett az orvosi vizsgálatokon, majd aláírta szerződését.

„Amikor megtudtuk, hogy Ádám megszerezhető, nagyon szerettem volna, hogy szerződtessük. Óriási a tapasztalata, versenyhelyzetet teremt majd Jussi Jääskeläinennek és Lee Nichollsnak, ami a csapat javára válik” – mondta Gary Caldwell, a Wigan menedzsere.

BOGDÁN: MUSZÁJ VOLT VÁLTANOM

„Az volt a célom, hogy kölcsönadjanak. Maradhattam volna a Liverpoolnál, de óriási szerencsére, valamint a vetélytársak sérülésére is szükség lett volna ahhoz, hogy feljebb kapaszkodjak a házi rangsorban. Az új kapus (Loris Karius – a szerk.) érkezése egyértelmű bizonyíték volt arra, hogy nem számítanak rám” – mondta Bogdán a szerződés aláírását követően.

„Ha az élet ad még egy esélyt, visszatérhetek a Liverpoolhoz. Muszáj volt klubot váltanom, hogy bebizonyítsam az értékemet. Szeretném ismét jó formába hozni magam, hétről hétre játszani, és visszakerülni a válogatottba” – tette hozzá a magyar kapus.

A Wigan a legutóbbi szezonban a harmadosztályban szerepelt, de két pont előnnyel megnyerte a bajnokságot, így feljutott. A csapat 46 mérkőzésen 45 gólt kapott. Az első számú kapusnak a 41 esztendős Jussi Jääskeläinen számított, aki 35 meccsen állt a kapuban, és már a Boltonnál is Bogdán Ádám csapattársa volt. Helyettese a 23 éves Lee Nicholls, és a keret tagja még a 21. életévében járó Dan Lavercombe is.

A Wigan jelenlegi keretéből Jääskeläinen mellett Andy Kellett, Craig Davies, Sanmi Odelusi és Stephen Warnock is volt már Bogdán csapattársa. Az északír Will Grigg viszont még nem, a róla írt szurkolói dalt ezentúl gyakran hallhatja majd a magyar válogatott kapus, aki eddig 80 meccsen lépett pályára a Championshipben.

A Latics szerdán az ötödosztályú Macclesfield Townnal csap össze felkészülési mérkőzésen, Bogdán ekkor mutatkozhat be új csapatában.

Bogdán Ádám a Wigan kapusmezével (Fotó: wiganlatics.co.uk)

 

2019.03.18 12:49:38

Angol labdarúgás MALONYAI PÉTER

1939-ben, Londonban harmincezer iskolás gyerek játszott hétvégente mérkőzéseket.

2019.03.17 22:08:47

Angol labdarúgás MONCZ ATTILA

ALAPVONAL. Hiába gondolja a britek jelentős része: a Premier League üvegbúra alatt működik és érinthetetlen,a világ legjobb futballbajnokságára is hatással lesz, amikor az Egyesült Királyság elhagyja az Európai Uniót. Csak a mértékét nem tudni.

2019.03.14 09:15:54

Angol labdarúgás PÓR KÁROLY

A PL szigorú elvárásokhoz köti a támogatásait – íme, a sosem látott sikereket eredményező angol U-koncepció.

2019.03.10 14:36:25

Angol labdarúgás nemzetisport.hu

A Manchester United sorozatban kilenc idegenbeli siker után talált legyőzőre.

2019.03.02 13:16:50

Angol labdarúgás nemzetisport.hu

Ramsey szép góljára egy leshelyzet után befújt tizenegyesből felelt Kane, majd jött a dráma.