Liverpool: Bogdán Ádám klubot váltott – hivatalos

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.07.20. 14:41
null
Bogdán Ádámot kölcsönadta a Liverpool (Fotó: Action Images)
A Premier League-ben szereplő Liverpool magyar válogatott kapusa, Bogdán Ádám kölcsönben a másodosztályú Wigan Athleticben folytatja pályafutását.

A magyar kapus egy évvel ezelőtt a Boltont elhagyva szerződött a „vörösökhöz”, de kevés lehetőségével sem tudott maradéktalanul élni Jürgen Klopp vezetése alatt. Bogdán korábban többször is kijelentette, az állandó játéklehetőség reményében a nyáron szeretne klubot váltani, a Wigan pedig már hetek óta érdeklődött iránta.

A Liverpool Echo értesüléseire hivatkozva kedden arról számoltunk be, hogy Bogdán már aznap klubot vált, végül szerdán került pont az ügy végére. A Liverpool egy szezonra kölcsönadta Bogdán Ádámot a másodosztályban újonc Wigan Athleticnek. A 28 esztendős játékos szerdán átesett az orvosi vizsgálatokon, majd aláírta szerződését.

„Amikor megtudtuk, hogy Ádám megszerezhető, nagyon szerettem volna, hogy szerződtessük. Óriási a tapasztalata, versenyhelyzetet teremt majd Jussi Jääskeläinennek és Lee Nichollsnak, ami a csapat javára válik” – mondta Gary Caldwell, a Wigan menedzsere.

BOGDÁN: MUSZÁJ VOLT VÁLTANOM

„Az volt a célom, hogy kölcsönadjanak. Maradhattam volna a Liverpoolnál, de óriási szerencsére, valamint a vetélytársak sérülésére is szükség lett volna ahhoz, hogy feljebb kapaszkodjak a házi rangsorban. Az új kapus (Loris Karius – a szerk.) érkezése egyértelmű bizonyíték volt arra, hogy nem számítanak rám” – mondta Bogdán a szerződés aláírását követően.

„Ha az élet ad még egy esélyt, visszatérhetek a Liverpoolhoz. Muszáj volt klubot váltanom, hogy bebizonyítsam az értékemet. Szeretném ismét jó formába hozni magam, hétről hétre játszani, és visszakerülni a válogatottba” – tette hozzá a magyar kapus.

A Wigan a legutóbbi szezonban a harmadosztályban szerepelt, de két pont előnnyel megnyerte a bajnokságot, így feljutott. A csapat 46 mérkőzésen 45 gólt kapott. Az első számú kapusnak a 41 esztendős Jussi Jääskeläinen számított, aki 35 meccsen állt a kapuban, és már a Boltonnál is Bogdán Ádám csapattársa volt. Helyettese a 23 éves Lee Nicholls, és a keret tagja még a 21. életévében járó Dan Lavercombe is.

A Wigan jelenlegi keretéből Jääskeläinen mellett Andy Kellett, Craig Davies, Sanmi Odelusi és Stephen Warnock is volt már Bogdán csapattársa. Az északír Will Grigg viszont még nem, a róla írt szurkolói dalt ezentúl gyakran hallhatja majd a magyar válogatott kapus, aki eddig 80 meccsen lépett pályára a Championshipben.

A Latics szerdán az ötödosztályú Macclesfield Townnal csap össze felkészülési mérkőzésen, Bogdán ekkor mutatkozhat be új csapatában.

Bogdán Ádám a Wigan kapusmezével (Fotó:  wiganlatics.co.uk)
Bogdán Ádám a Wigan kapusmezével (Fotó: wiganlatics.co.uk)
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik