Könnyed gálával a 16 között a Manchester United

Vágólapra másolva!
2013.01.26. 20:29
null
Wayne Rooney és Javier Hernández összesen három (megadott) gólig jutott (Fotó: Action Images)
Az angol labdarúgó FA-kupa 4. fordulójában a Manchester United hazai pályán 4–1-re legyőzte a Fulhamet, így bejutott a nyolcaddöntőbe.

A 3. fordulóban mindkét csapat újrajátszásra szorult, a Manchester United Robin van Persie 91. percben szerzett góljával teremtette meg az esélyét, hogy hazai pályán kiharcolja a továbbjutást (ezt végül Wayne Rooney korai góljával sikerrel tette), de még így is sokkal simábban került a legjobb 32 közé, mint a Fulham, amely a megismételt meccs 94. percében még hátrányban volt, de végül ráadásban kiharcolta a továbbjutást a Blackpool otthonában.

Parádésan kezdődött a mérkőzés a De Gea – Rafael, P. Jones, Smalling, Evra – Nani, Anderson, Carrick, Giggs – Rooney, Hernandez felállású manchesteriek számára, hiszen a Rooney elől kivágott labdát követő szöglet során Hughes kézzel ütött a labdába, így a 72. másopercben büntetőhöz jutottak. A labda mögé Giggs állt, és bár Schwarzer érezte az irányt, csak hozzáérni tudott a labdához (1–0).

Giggsnek és a csapatnak is jól megy a Fulham ellen, a walesi szélső a legutóbbi három mérkőzésen másodjára vette be a londoni csapat kapuját, míg a „vörös ördögök" sorozatban tízszer is két vállra fektették az Old Traffordon a „fehéreket".

A 20. percben jöhetett volna az újabb tizenegyes, Duff kezezése után azonban néma maradt a játékvezető sípja.

A félidő során még Rooney nagy lehetőségei – közte egy Schwarzer által kapufára tolt lövés – hordozták magukban az újabb gól esélyét, a szünetig azonban nem rezdült meg ismét a háló.

A második félidő elején aztán tovább növelte előnyét a hazai csapat, Anderson nagyszerű indítása után Rooney küldött el egy védőt, majd 14 méterről a bal alsóba lőtt (2–0).

Így az angol válogatott támadó jó formája is kitart, hiszen a legutóbbi nyolc fellépésén ez már a hetedik gólja volt a manchesteri csapatban, a Fulham ellen pedig még jobb a mérlege, hiszen a legutóbbi négy összecsapáson már ötödik találatát szerezte meg.

Az 52. percre minden lényegi kérdés eldőlt, Javier Hernándezhez háromszor próbálták eljuttatni a társak a labdát a 16-oson belül, harmadikra már sikerült is, ő pedig kapásból kilőtte a jobb alsó sarkot (3–0).

A manchesteriek igyekeztek kiszolgálni a nézőket a szakadó eső ellenére is, és a 66. percben Chicharito ismét betalált, Giggs indítása után egy visszacsel után 11 méterről a jobb alsóba lőtt (4–0).

A mexikói támadó is szeret a Fulham ellen játszani, öt mérkőzésen ötször vette be a londoniak kapuját.

A 77. percben megszületett a vendégek becsületgólja: egy jobb oldali szöglet után Hughes fejelt az ötös jobb sarkáról a kapu bal oldalába, De Gea csak hozzáérni tudott (4–1).

Egyből a gól után Kagava révén azonnal válaszolhatott volna a Manchester United, a japán játékos azonban a léc fölé lőtt, a 83. percben pedig Rooney ismét bevette a vendégek kapuját, de egy középen történő szabálytalanság miatt ezt a találatot nem adta meg a játékvezető.

A „vörös ördögök" így „csak" 4–1-re nyertek, sikerükkel pedig bejutottak a nyolcaddöntőbe.

FA-KUPA
4. FORDULÓ, A 16 KÖZÉ JUTÁSÉRT
Manchester United (I.)–Fulham (I.) 4–1
KORÁBBAN KÖZÖLT EREDMÉNYEK
Millwall (II.)–Aston Villa (I.) 2–1
Stoke City (I.)–Manchester City (I.) 0–1
Bolton (II. osztályú)–Everton (I.) 1–2
Brighton & Hove Albion (II.)–Arsenal (I.) 2–3
Derby County (II.)–Blackburn (II.) 0–3
Huddersfield (II.)–Leicester City (II.) 1–1
Hull City (II.)–Barnsley (II.) 0–1
Macclesfield Town (V.)–Wigan Athletic (I.) 0–1
Middlesbrough (II.)–Aldershot Town (IV.) 2–1
Norwich City (I.)–Luton (V.) 0–1
Queens Park Rangers (I.)–MK Dons (III.) 2–4
Reading (I.)–Sheffield United (III.) 4–0
A döntetlennel véget érő párharcokban ellentétes pályaválasztással újrajátszás következik.
VASÁRNAP
Brentford (III.)–Chelsea (I.) 13.00
Leeds United (II.)–Tottenham (I.) 15.00
Oldham Athletic (III.)–Liverpool (I.) 17.00
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik