A Manchester City a hajrában csikarta ki a továbbjutást

Vágólapra másolva!
2013.01.26. 15:54
null
David Silváék, ha nem is könnyen, de csak átugrották a Stoke City jelentette akadályt (Fotó: Action Images)
Az angol labdarúgó FA-kupa 4. körében a Manchester City Pablo Zabaleta 85. percben szerzett góljával 1–0-ra nyert a Stoke City otthonában, így bejutott a legjobb 16 közé.

A Manchester City egy körrel korábban simán búcsúztatta a Watfordot, a Stoke City viszont igencsak megszenvedett a Crystal Palace-szal, megismételt mérkőzésen, hosszabbításban jutott tovább.

A manchesteriek legutóbbi hét Stoke elleni mérkőzésükön veretlenek maradtak, közte a 2010–2011-es FA-kupa-döntővel, amelyben Yaya Touré 75. percben szerzett találatával hódították el a trófeát.

A Stoke ugyanakkor a mérkőzés előtt még bízhatott a Britannia Stadionban, hiszen korábbi, kilenc itt megrendezett FA-kupa-mérkőzésén egyszer sem szenvedett vereséget, két döntetlen mellett hétszer is nyerni tudott.

A várakozásoknak megfelelően a Pantillimon – Zabaleta, Kompany, Lescott, Kolarov – Javi García, Barry, Milner – Silva, Tévez – Dzeko tizeneggyel kezdő bajnoki címvédő diktálta a tempót, és már az 1. percben veszélyeztetett, Dzeko lövése pattant szögletre, mielőtt Silva távolról a léc fölé lőtt.

Még mindig csak a nyolcadik minutumban jártunk, amikor Tévez jobbról leadott lövését a bal alsónál védte Sörensen.

Az első negyedóra végén Huth fejese szállt a léc fölé, majd a túloldalon David Silva tekerését a kapufa hárította, majd Dzeko indítása után Tévez lőtt mellé.

A 28. percben már a háló is megrezdült, igaz, Shawcross lesről talált be, ezért nem adták meg a gólját. Így sem örülhettek a manchesteriek, mert nem elég, hogy nem szereztek gólt, még Kompanyt is elvesztették sérülés miatt.

A második félidő elején Whelan csak Howard Webbnek köszönhette, hogy a pályán maradhatott, páros lábbal ugrott Javi García bokájára, de még csak sárgát sem kapott.

A 65. percben Barry kapott labdát az ötös bal sarkánál, kissé hosszan vette át a labdát, így a kivetődő Sörensen rá tudott csapni, majd a csereként beálló Crouch keltett riadalmat a vendégszurkolók körében, de fejese nem találta el a kaput.

Amikor már úgy tűnt, hogy a találkozón nem születik gól, és újrajátszás következik, a 85. percben Zabaleta eldöntötte a továbbjutás kérdését. David Silva játszott a bal oldalon érkező Agüeróhoz, ő középre tálalt, és a jobb oldalon érkező honfitársa hat méterről a bal alsóba lőtt.

A hazaiak az utolsó percekben mindent megtettek az egyenlítésért, az újabb gólhoz azonban így is a manchesteriek álltak közelebb, de Sörensen a kapujából jócskán kifutva becsúszva szerelte az egyedül kilépni készülő Agüerót.

A Stoke City így végül 1–0-ra kikapott, és tizedik hazai FA-kupa-mérkőzésén elszenvedte első vereségét.

Zabaleta gólja

Whelan megtorlatlan szabálytalansága

FA-KUPA
4. FORDULÓ
Stoke City–Manchester City 0–1
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik