Karl Henry elnézést kért a szörnyű belépőjéért

Vágólapra másolva!
2010.10.05. 15:51
null
Henry (jobbra) elnézést kért a belépőjéért (Fotó: Action Images)
Az angol labdarúgó-bajnokságban (Premier League) szereplő Wolverhampton csapatkapitánya, Karl Henry a klub hivatalos honlapján kért elnézést hétvégi durva belépőjéért, amely után a kiállítás sorsára jutott.

Mint ismert, ritkán látható szabálytalanság után kényszerült lemenni a pályáról Karl Henry a Wigan–Wolverhampton Premier League-találkozón. A vendégek játékosa a 11. percben olyan brutális durvaságot követett el, amely után a játékvezető nem tehetett mást, felmutatta neki a piros lapot. Szerencsére a sértett, Jordi Gómez nem szenvedett súlyos sérülést, a Wolves azonban végül 2–0-ra kikapott, ráadásul Gómez szerezte csapata vezető gólját.

„Visszanézve az esetet, elismerem, elég durvának tűnik a belépőm, így jogosan kaptam a piros lapot. Már korábban elnézést kértem a menedzsertől és a fiúktól, de most megteszem ezt a szurkolók felé is: különösen azokat sajnálom, akik idegenbe is elkísértek minket" – idézi Henryt a klub hivatalos honlapja.

„Ha tizenegyen lettünk volna a pályán, biztos vagyok benne, hogy megnyerjük a meccset. Ha visszapörgethetném az időt, akkor nem követném el a szabálytalanságot. Ez is egy olyan eset, amelyből sokat tanultam. Nagyon gyorsan történt minden, eldöntöttem, hogy megpróbálom megszerezni a labdát, ám utólag kiderült, nem ez volt a legjobb választás. Még egyszer szeretném hangsúlyozni, mennyire sajnálom a történteket, ráadásul három fontos mérkőzésről is hiányozni fogok" – mondta Henry.

A játékos így a West Ham, a Chelsea és a Manchester United elleni bajnokit kénytelen kihagyni eltiltás miatt.

Henry egyébként nem először lőtt túl a célon a 2010–2011-es szezonban: a Fulham elleni meccsen az ő belépője nyomán tört el a lába Bobby Zamorának, a londoniak csatárának.

A legutóbbi fordulóban nemcsak a Wolves csapatkapitánya követett el súlyos szabálytalanságot, hanem Nigel de Jong, a Manchester City játékosa is, aminek következtében Hatem Ben Arfa, a Newcastle United francia válogatott középpályása kettős lábtörést szenvedett. 

KARL HENRY HÉTVÉGI SZABÁLYTALANSÁGA

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik