Mancini: Ez nem futball volt, hanem kosárlabda

Vágólapra másolva!
2012.09.16. 13:50
null
Crouch gólja nagy vitákat kavart Angliában (Fotó: Action Images)
A Premier League 4. fordulójában a Manchester United és az Arsenal könnyedén gyűjtötte be a három pontot, a Manchester City, a Chelsea, illetve a tabella 17. helyén szerénykedő Liverpool egy-egy ponttal gazdagodott.

Az Arsenalnak hazai pályán ezúttal kijött a lépés: Arsene Wenger tanítványai 6–1-re ütötték ki a két öngólt is vétő Southamptont. A francia szakember elégedetten értékelt a mérkőzés után.

„Az első félidőben különösen magas szinten játszottunk – kezdte Wenger. – Jó volt a játékunk sebessége. Gyorsak voltak a passzaink és a támadásaink. Kiválóan mozogtunk a pályán. A második játékrészben is uraltuk a mérkőzést, és veszélyesen játszottunk. Szerencsénk is volt, hogy az ellenfél két öngólt is vétett, de úgy gondolom, folytattuk azt a játékot, amit a Liverpool ellen is bemutattunk."

A 62 esztendős menedzser a csapata előtt álló feladatokról is szót ejtett.

„Nagyon nehéz hét következik, hiszen kedden a Montpellier, majd vasárnap a Manchester City otthonába látogatunk. Két hét múlva pedig a Chelsea-vel is megmérkőzünk. Tudjuk, hogy sokkal több van a csapatban. Pozitív hatása van annak, hogy a játékosok nagyon várják a mérkőzéseket, várják, hogy igazi csapatként játszhassanak, ez nagyon izgalmas" – folytatta Wenger, aki a két gólt szerző Gervinho szerepeltetéséről elmondta: már korábban is játszatta a pálya közepén az elefántcsontparti támadót, és mivel tetszett neki, amit akkor látott tőle, úgy döntött, ismét beveti ezen a poszton.

A Robin van Persie-t csak csereként bevető Manchester United második félidei gólparádéjának köszönhetően könnyed győzelmet aratott a Wigan ellen.

Sir Alex Ferguson, a „vörös ördögök" menedzsere örömmel látja, hogy csapata biztosan gyűjtögeti a pontokat a bajnokság elején.

„Legutóbb a gólkülönbségünk miatt veszítettük el a bajnokságot, ebben a szezonban ez nem fog megtörténni – bizakodott Ferguson. – Az első félidőben azt hittem, nem fog beindulni a gépezet. A Wigan minden helyzetünk után húzta az időt, amikor tudta, lassította a játékot. Ettől függetlenül jól tartotta meg a labdát, elég agresszív csapat ellen játszottunk, amely sok hibát követett el, épp ezért volt kénytelen tördelni a játékot."

A skót szakember a második félidőben látottaknak már jobban örült.

„Ahogy felvettük a játék ritmusát, kijött a két csapat közti különbség. Agresszívabbá váltunk, ezért hamar visszaszereztük az elvesztett labdákat, a középpályán pedig jól tartottuk meg azokat. Az első gól mindig nagyon fontos az ilyen mérkőzéseken" – folytatta Ferguson, aki a klubjában 700. mérkőzését játszó Paul Scholesról csak szuperlatívuszokban beszélt.

„Fantasztikus volt. Emlékszem, fiatal játékosként is remekül érkezett a tizenhatoson belülre. Az évek során, ahogy idősebb lett, szüksége is volt erre, hiszen mindig is középső középpályásként kívántuk játszatni. Gólt lőtt a 100., a 400., az 500. és a 700. mérkőzésén is, ez egészen fantasztikus."

A londoni rangadón a listavezető Chelsea nem bírt a nyáron alaposan megerősített, de a bajnokságot gyengén kezdő Queens Park Rangersszel. A gól nélküli döntetlent követően Roberto Di Matteo, a „kékek" menedzsere az Angliában már-már hagyománnyá vált elmaradt kézfogásról nyilatkozott. Mint ismert, a találkozó előtt Anton Ferdinand, a QPR színes bőrű védője nem fogott kezet sem az őt – állítólag – rasszista megjegyzésekkel illető John Terryvel, sem Ashley Cole-lal.

„Azt kell mondanom, mind Terry, mind Cole remekül állt hozzá a mai mérkőzéshez. A futballra koncentráltak, és a megfelelő szellemben játszottak – mondta Di Matteo az újságíróknak. – A játékosok profi módon kezelték ezt a helyzetet. Azt hiszem, a játékkal többet kellene foglalkozni, mint az ilyen dolgokkal."

A 41 esztendős menedzser ezt követően magáról a mérkőzésről is beszélt.

„Irányítottuk a mérkőzést, de csalódottak vagyunk, hogy nem sikerült gólra váltanunk a helyzeteinket. A Loftus Roadon a két klub történelme és rivalizálása miatt mindig nagyon nehéz nyerni" – mondta Di Matteo, aki egy elmaradt büntetőt is számon kért a játékvezetőtől, ám hozzátette: nehéz dolga volt André Marrinernek, mert azonnal kellett döntenie.

A szakember végül elmondta: Fernando Torres nem volt boldog, amikor a 81. percben lecserélte, de úgy véli, ez természetes, hiszen egyik játékos sem örül, ha le kell jönnie a pályáról.

A bajnoki címvédő Manchester City a hazai pályán rendre kellemetlen ellenfélnek bizonyuló Stoke City otthonában hullajtott pontokat. A vendéglátók gólját Peter Crouch szerezte, aki – a két csapat legutóbbi találkozójához hasonlóan – ismét emlékezetes gólt szerzett: találata előtt kézzel vette át a labdát. Roberto Mancini nem hagyhatta szó nélkül az esetet.

„Ez nem futball volt, hanem kosárlabda – bosszankodott Mancini. – Lehet, hogy a játékvezető nem látta, mert rossz szögben helyezkedett, de hihetetlen volt. A kispadról nem, de a felvételeken tisztán látszott, hihetetlen, hogy nem látták."

„Tavaly és tavaly előtt sem tudtunk itt nyerni, most is egy pontot szereztünk, de ezzel le is zártuk ezt a meccset. Normális, hogy a topcsapatok nem számíthatnak könnyű meccsre ezen a pályán, és ez nem is fog változni" – folytatta a szakvezető.

„Talán jobb lenne, ha legközelebb mindkét csapat otthon maradna, és megkapná az egy pontot, ezzel pénzt spórolna magának – nyilatkozta Mancini azok után, hogy a legutóbbi négy Stoke City–Manchester City Premier League-mérkőzés 1–1-re végződött. – Azért is nehéz volt a találkozó, mert most jöttünk vissza a válogatott szünetről. Ugyanakkor az új igazolások teljesítménye láttán boldog lehetek. Nem volt könnyű nekik, mert a csapattársak nagyon jó formában vannak, de elégedett vagyok a játékukkal."

A szombati nap záró mérkőzésén a Liverpool nem tudta megszerezni szezonbeli első bajnoki győzelmét: Brendan Rodgers csapata a Sunderland otthonában ért el 1–1-es döntetlent. A mérkőzést követően a Liverpool szakvezetője elégedett volt az egy ponttal.

„A hillsborough-i tragédia miatt nagyon nehéz hetünk volt, így elégedett vagyok az egy ponttal – emlékezett vissza a kilencvenhat Liverpool-szurkoló életét követelő 1989-es tragédiára Rodgers, akinek játékosai 96-os mezszámú pólóban melegítettek be a mérkőzés előtt. – Néhány futballista rokonai érintettek voltak ezen a szörnyű eseményen, nagyon érzelmes hetünk volt, de aki a Liverpoolhoz szerződik, annak ezzel együtt kell élnie."

„Önmagunknak és a szurkolóknak akartunk bizonyítani. A játékunk helyenként nagyon jó volt, de ez az eredményben nem mutatkozott meg. A második félidőben azt nyújtottuk, amit valójában tudunk. Biztos vagyok benne, hogy a Sunderland jobban örül az egy pontnak, mint mi. Összességében kiemelkedő teljesítményt produkáltunk, ez önbizalmat adhat a játékosoknak" – zárta gondolatait Rodgers.

A játéknap további mérkőzésein a Norwich és a West Ham gól nélküli döntetlenre végzett egymással, az Aston Villa – a korábban a Ferencvárosban futballozó, ezúttal pedig gólt szerző – Matthew Lowtonnal a soraiban aratott kétgólos győzelmet az első vereségét elkönyvelő Swansea ellen, míg a Fulham Dimitar Berbatov duplájának (is) köszönhetően könnyedén legyőzte a Gera Zoltánt végig a kispadon tartó, a mérkőzés nagy részében emberhátrányban játszó West Bromwich Albiont.

AZ ÁLLÁS
1. Chelsea 4 3 1 8–2 +6 10
2. Manchester United 4 3 1 10–5 +5 9
3. Arsenal 4 2 2 8–1 +7 8
4. Manchester City 4 2 2 9–6 +3 8
5. Swansea 4 2 1 1 10–4 +6 7
6. West Bromwich Albion 4 2 1 1 6–4 +2 7
7. West Ham 4 2 1 1 4–3 +1 7
8. Fulham 4 2 2 10–6 +4 6
9. Everton 3 2 1 4–3 +1 6
10. Stoke City 4 4 4–4 0 4
11. Aston Villa 4 1 1 2 4–5 –1 4
12. Newcastle 3 1 1 1 3–4 –1 4
13. Wigan 4 1 1 2 4–8 –4 4
14. Sunderland 3 3 3–3 0 3
15. Norwich City 4 3 1 2–7 –5 3
16. Tottenham 3 2 1 3–4 –1 2
17. Liverpool 4 2 2 3–8 –5 2
18. Queens Park Rangers 4 2 2 2–9 –7 2
19. Reading 2 1 1 3–5 –2 1
20. Southampton 4 4 5–14 –9 0
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik