Ferguson örül, hogy végre lesz tétje a derbinek

Vágólapra másolva!
2010.04.16. 14:01
null
Fletcher és Barry csatájának ezúttal nagyobb tétje lesz, mint az utóbbi időkben (Fotó: Action Images – archív)
Címkék
Sir Alex Ferguson, az angol élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban szereplő Manchester United menedzsere kijelentette: hosszú idő után a szombati manchesteri derbi lesz az első, amelynek igazi jelentősége van.

„Hosszú ideje nem volt ilyen nagy jelentősége a derbinek – jelentette ki Ferguson, ügyelve arra, hogy azért odabökjön egyet a riválisnak. – A Tottenham és a City egyaránt azért harcol, hogy története során először bekerüljön a Bajnokok Ligájába. Amióta én vagyok itt a menedzser, ez az első alkalom, hogy olyan Cityvel találkozunk, amelyiknek valós esélye van elérni valamit."

SZAVAZÁS

Ön szerint mi lesz a Manchester City–Manchester United mérkőzés végeredménye?

KÖSZÖNJÜK, HOGY SZAVAZOTT!

A Manchester United menedzserét természetesen Carlos Tévezről is kérdezték; Ferguson elmondta, nincs benne keserűség, nem bánta meg az argentin csatár tavaly nyári eladását – mint mondta, játékosok jönnek, játékosok mennek; van, aki jól teljesít máshol, van, aki nem, egyszerűen túl kell lépni a közös időszakon.

„Elismerem, az (elmúlt) idény első felében Carlos nagyon jól teljesített, aztán később már nem fért be olyan sokszor a csapatba. És vitathatatlan az is, hogy ebben a szezonban igencsak hatékonyan termeli a gólokat" – jellemezte volt játékosát Ferguson.

A United szakvezetője elmondta azt is, hogy a derbin hosszú idő után újra pályára léphet Owen Hargreaves, és valószínű, hogy a bokasérülése után edzésbe álló Wayne Rooney is játéklehetőséghez jut. Rooneyval kapcsolatban a Real Madrid állítólagos mesés szerződési ajánlatáról is kérdezték Fergusont, aki a következőképpen reagált:

„Ugyebár itt az idény vége, kezdődik a bolond szezon – mosolygott a menedzser, majd leszögezte. – Wayne még a következő idényben is itt lesz."

Ferguson hozzátette, a Manchester United büszke lehet gondosan felépített klubszerkezetére, amelyhez csak itt-ott kell hozzányúlni, jelentős változtatásokra nem lesz szükség ezen a nyáron sem. Brit lapértesülések szerint egyelőre a remek idényt futó James Milner (Aston Villa) az MU leghíresebb kiszemeltje.

„Fontos, hogy ne keverjenek össze bennünket olyanokkal, akiknek sokkal jelentősebb a vásárlóerejük. Nekünk nem szabad velük foglalkoznunk – utalt Ferguson többek között megint csak a szombati vetélytársra. – Ugyanez volt a helyzet annak idején, amikor a Chelsea vásárolt be. Nem törődtünk velük, inkább igyekeztünk a saját feladatainkra összpontosítani."

SCHOLES SZERZŐDÉST HOSSZABBÍTOTT
Paul Scholes 2011 júniusáig meghosszabbította szerződését a Manchester Uniteddel, így a mostani idény végén még biztosan nem hagyja abba a profi labdarúgást. Sir Alex Ferguson örömmel fogadta a hírt.

„Nagyon örülünk neki, hogy Paul további egy évig marad – nyilatkozta a United menedzsere a klub honlapjának. – Hallottam én is, hogy esetleg abbahagyja, de az edzéseken lehet látni, hogy mennyire élvezi még mindig a játékot, és hogy nem akar még visszavonulni."


A 35 éves középpályás megerősítette edzője szavait: „Örömmel írtam alá újabb egy évre. Jól érzem magam, élvezem a futballt. Szeretnék köszönetet mondani a főnöknek (Ferguson – a szerk.), a szakmai stábnak és a szurkolóknak is folyamatos támogatásukért" – mondta Scholes, aki pályafutása során a Manchester Unitedon kívül más klubban nem játszott.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik