Ferguson önmagával érez együtt, nem Wengerrel

Vágólapra másolva!
2011.03.11. 19:38
null
Sir Alex Ferguson mint mindig, most is nagy csatára számít az Arsenal ellen (Fotó: Action Images)
A Manchester United és az Arsenal vívja az angol labdarúgó FA-kupa hétvégi negyeddöntőjének csúcsmérkőzését. Mindkét klub nehéz időszakon van túl – amelyik szombaton nyer, az lélekben megerősödve vághat neki a következő hetek kihívásainak.

A Manchester United elveszítette a legutóbbi két bajnoki mérkőzését (Chelsea, Liverpool), ennek fényében Sir Alex Ferguson menedzser nem nagyon értékelte a pénteki sajtóértekezleten kapott kérdést, amely arra vonatkozott: együtt érez-e kollégájával, a szombati ellenfél Arsenalt irányító Arsene Wengerrel, akinek csapata a Ligakupa-döntő elveszítése után viharos meccsen búcsúzott a BL-től is.

„Magammal érzek együtt, hiszen elég rossz hetem volt – mondta morózusan Ferguson. – De persze előre kell tekinteni, hiszen nagyszerű lehetőségek, sok kihívás vár ránk az idény hátralévő részében."

A manchesteri hadvezér ismét hangot adott annak, mennyire szereti az általában vérre menő mérkőzések sorozatát kínáló márciust – ilyenkor adódnak például a leglátványosabb javítási lehetőségek.

„Elég tapasztaltak vagyunk ahhoz, hogy talpra álljunk a nehéz napok után – fejtegette a skót tréner. – Egyetlen klubnál sem zökkenőmentes az élet, ezért aztán a bajokon nem érdemes sokáig rágódni, inkább meg kell ragadni az első javítási lehetőséget. A Manchester United játékosai ehhez mindig képesek erőt meríteni a klub gazdag történelméből."

Ami pedig az „ágyúsok" elleni szombati FA-kupa-negyeddöntőt illeti:

„Az Arsenal elleni mérkőzések mindig eseményszámba mennek, amióta itt vagyok, rendre nagyon kiélezett csatákat vívtunk. Az Arsenal általában a nagy trófeák esélyesei közé tartozik, ez a mostani meccs jelentőségét is növeli, egyelőre nem is nagyon foglalkozunk a Marseille elleni keddi Bajnokok Ligája-mérkőzéssel. Egy negyeddöntő minden körülmények között fontos, így most is a lehető legerősebb csapatomat fogom pályára küldeni. Nehéz meccsre számítok, nyilván ők is."

Ahogy említettük, nemcsak az MU, hanem az Arsenal is csalódásokkal teli heteket tudhat maga mögött: elveszítette a Ligakupa-döntőt, kiesett a Bajnokok Ligájából – Wenger menedzser jobb híján igyekszik a pozitívumot látni a két nyerési lehetőség elúszásában:

„Így legalább nem leszünk túlterheltek. A legfontosabb célunk most az, hogy gyorsan begyógyítsuk a közelmúlt lelki sebeit. Ha ez sikerül, akkor utólag előnyt kovácsolhatunk a bukásként megélt két kudarcból."

Wenger úgy véli, bár a közelmúlt valóban rossz eredményeket hozott – a fentiek mellett egy kellemetlen hazai döntetlen (Sunderland, 0–0) a bajnokságban is becsúszott –, az utóbbi három hónapot együtt szemlélve az „ágyúsok" sikereiért szorítóknak minden okuk meg lehet a derűlátásra.

„Az önbizalmunkat meg kell őrizni, ám ehhez ugyanolyan jó eredményeket kell elérnünk, mint az utóbbi heteket megelőzően – folytatta a francia szakember. – Természetesen a szombati mérkőzésnek is óriási a jelentősége, hiszen még mindig két cél lebeg a szemünk előtt: megnyerni a bajnokságot és az FA-kupát."

S ne feledjük: bármilyen nagy is a tét, a szombati csupán harcos előjátéka lesz a május elsejei csatának, amelyen jelen állás szerint a bajnoki címért vív meg a két rivális.

FA-KUPA
NEGYEDDÖNTŐ
SZOMBAT
Birmingham City–Bolton Wanderers 13.45 (tv: Sport Klub)
Manchester United–Arsenal 18.15 (tv: Sport Klub)
VASÁRNAP
Stoke City–West Ham United 15.00
Manchester City–Reading (II. o.)
17:45

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik