Wenger azonnali megoldást keres az égető kapusproblémára

Vágólapra másolva!
2011.03.11. 14:21
null
Grégory Coupet (PSG) neve is a kiszemeltek között szerepel (Fotó: Action Images)
Címkék
Arsene Wenger, az Arsenal labdarúgócsapatának menedzsere a klub hivatalos honlapjának adott interjúban kifejtette, hogy minél hamarabb meg szeretné oldani a csapat kapusproblémáit, és elképzelhető, hogy egy új kapuvédőt szerződtet.

„Wojciech hat hétre dőlt ki, míg Fabianski az egész szezonban nem léphet már pályára, így abszolút erősítésre szorulunk, egy rutinos kapusra van szükségünk” – fogalmazott Arsene Wenger, aki hozzátette, hogy Vito Mannone, az „ágyúsok” Hull Citynél kölcsönben játszó kapusa szintén sérüléssel bajlódik, így ő sem bevethető.

Wojciech Szczesny ujja a Barcelona ellen 3–1-re elveszített Bajnokok Ligája-nyolcaddöntő visszavágóján kificamodott, így hat hétig nem léphet pályára. A francia szakember nem számíthat Lukasz Fabianskira sem, ugyanis a lengyel kapus vállproblémája miatt ebben az idényben már nem játszhat. Így a korábban kegyvesztett Manuel Almunia avanzsált első számú kapussá.

Az angol sajtóban már megjelent egy lista azokról a kapusokról, akiket úgynevezett sürgősségi kölcsönnel (így került tavaly a Manchester Cityhez Fülöp Márton is) már most megszerezhetne Wenger, de olyan játékosok is szerepelnek a kiszemeltek között, akik csak a nyáron érkezhetnének.

Brad Jones (Liverpool, ő Gulácsi Péter vetélytársa a „vörösöknél”), Chris Kirkland (Wigan), Brian Jensen (Burnley), Tim Krul (Newcastle) vagy Thomas Sörensen (Stoke City) már most csatlakozhatna az Arsenalhoz az említett kölcsön keretében, míg Artur Boruc (Fiorentina), Marco Storari (Juventus), Grégory Coupet (PSG) vagy Jerzey Dudek (Real Madrid) csak nyáron érkezhetne.

Az Arsenal szombaton a Manchester United otthonába látogat az FA-kupa negyeddöntőjében.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik