Ferguson az „ördögfiókáknak” szavaz bizalmat

Vágólapra másolva!
2010.11.30. 13:57
null
Javier Hernándeztől várják a gólokat Manchesterben (Fotók: Action Images - archív)
Az angol Ligakupa (Carling Cup) negyeddöntőjének keddi találkozóin a sorozat két legnagyobb esélyese, a címvédő Manchester United és az Arsenal is pályára lép. Sir Alex Ferguson elsősorban fiataloknak szavaz bizalmat, míg Arsene Wenger ígéri, több kulcsjátékost is pályára küld.

Sir Alex Ferguson, a Manchester United menedzsere várhatóan sok fiatalnak ad lehetőséget a West Ham United elleni ma esti Ligakupa-negyeddöntőben, de nem azért, mert nem veszi komolyan a sorozatot. Épp ellenkezőleg: a skót szakember azt reméli, hogy a „vörös ördögök” tehetségei a Ligakupában megízlelhetik a végső siker ízét.

„Nagyszerű lenne zsinórban harmadszor is megnyerni a Ligakupát – vélekedett Ferguson.– A Ligakupa egyébként is érdekes sorozat. Kicsit később csatlakoztunk a küzdelmekhez, és lehetővé teszi azt, hogy a fiatal játékosok is szerephez jussanak. Az elmúlt három évben például a Da Silva testvérek, Danny Welbeck és Federico Macheda is nyertek Ligakupát, és ez fontos, mivel megtapasztalják, milyen érzés egy kupadöntőben szerepelni, és megtanulják kezelni a helyzetet – folytatta a bizakodó szakember, majd hozzátette: – Remélhetőleg azok a játékosok jelentik a klub jövőjét, akik a Wolverhampton ellen (a nyolcaddöntőben – a szerk.) szerepet kaptak. Mire 24-25 évesek lesznek, reméljük, hogy ők lesznek a Manchester United új sztárjai.”

Egyetértett a skót mesterrel a csapat legendás szélsője, Ryan Giggs is, aki egyébként tegnap ünnepelte 37. születésnapját. „Emlékszem, a 2005–2006-os szezonban nem nyertük meg a bajnokságot, és a Ligakupa volt az egyetlen trófea, amelyet begyűjtöttünk. Azt hiszem, Wayne Rooneynak is az volt pályafutása első trófeája. A Ligakupa megnyerésével a fiatalok megismerhetik a győzelem ízét, megtudják, milyen érzés a csapattal együtt ünnepelni és aztán hazavinni az aranyérmet. Nem számít, hogy milyen trófeáról van szó, az első megnyerése csak növeli benned a vágyat, hogy még többet nyerjél” – vélekedett Giggs, aki a United és az angol klubfutball történetének legtöbb trófeát begyűjtött játékosa.

Nem tudni, hogy Wenger pályára küldi-e Van Persie-t
Nem tudni, hogy Wenger pályára küldi-e Van Persie-t

Skót kollégájával ellentétben Arsene Wenger, az Arsenal menedzsere azt tervezi, hogy több, stabil kezdőnek számító játékosnak is bizalmat szavaz a Wigan elleni mérkőzésen. „Ne felejtsék el, hogy az elmúlt másfél hónapban háromnaponta meccselünk, így arra is kell figyelnem, hogy kiket pihentetek. Erős csapatok küldök azonban pályára, több, rendszeresen kezdő labdarúgó is ott lesz az együttesben” – nyilatkozta a francia szakember.

Wenger egyébként a múltban szintén arra használta a sorozatot, hogy játéklehetőséget adjon a fiatal tehetségeknek, de a jelek szerint az idén komolyan veszi a sorozatot. Ennek valószínűleg az áll a hátterében, hogy a francia szakember szeretne véget vetni az „ágyúsok” 2005 óta tartó „trófeamentes” időszakának.

Elképzelhető, hogy a Wigan ellen pályára lép a sérüléséből felépülő Robin van Persie is, de Wenger kitérő választ adott arra a kérdésre, hogy szerepeltetni fogja-e a holland válogatott támadót.

ANGOL LIGAKUPA
NEGYEDDÖNTŐ
Arsenal–Wigan 20.45
West Ham–Manchester United 20.45
SZERDAI MÉRKŐZÉSEK
Birmingham–Aston Villa 20.45
Ipswich–West Bromwich 20.45
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik