Milner duplázása után a 91. percben könnyebbülhetett meg a City

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.01.04. 16:03
null
A Sheffield United nagy sikert ünnepelhetett a Loftus Roadon (Fotók: Action Images)
Már a beszálló alkalmával búcsúzott a FA-kupa 2014–2015-ös kiírásától az élvonalbeli Queens Park Rangers: a londoniak hazai pályán, a Loftus Roadon szenvedtek 3–0-s vereséget a harmadosztályú Sheffield Unitedtól. A Manchester City a duplázó James Milnernek köszönhetően a 91. percben harcolta ki a továbbjutást a második sheffieldi klub, a Wednesday ellen, míg a Chelsea a Tőzsér Dánielt is felvonultató Watford ellen nyert 3–0-ra.

Igaz, hogy a Sheffield United a League One élmezőnyéhez tartozott az előző szezonban (7. lett), ezúttal is a feljutásért harcol (jelenleg a 6.), így nem lehetett leírni, de kiütéses sikere idegenben így is bombameglepetésnek számít.

Bobby Zamora ugyan a kispadon kezdett, a QPR azonban kicsit sem volt tartalékos, támadójátékban mégis keveset mutatott, a vendégek pedig Mark McNulty révén a 36. percben megszerezték a vezetést.

Az igazi hideg zuhany azonban a fordulás után következett, amikor Jamal Campbell-Ryce – a második gólpasszát adó Louis Reed előkészítése után – növelte az előnyt. Harry Redknapp gárdája valamelyest aktivizálta magát a hajrára, ám az átütőerő hiányzott, Campbell-Ryce pedig a 94. percben már-már megalázóvá tette a különbséget.

A nem épp kupaspecialista londoniak 3–0-s veresége azt jelenti, hogy a klub az utóbbi 11 kiírásban mindössze kétszer (!) örülhetett győztes párharcnak az FA-kupában.

A sheffieldi csapatoknak nem panaszkodhatnak a formára, hiszen a város másik együttese, a Wednesday a Manchester City otthonába látogatott, és kis híján kiharcolta az újrajátszást. A vendégek a hazaiak nyomasztó kezdése ellenére a 14. percben egy kontrából szerezték meg a vezetést a különös nevű osztrák Atdhe Nuhiu révén, aki lapos lökettel vette be Willy Caballero kapuját.

A manchesteriek egyébként nem a legerősebb összeállításukban szerepeltek, de Alekszandr Kolarovval, Yaya Touréval, Frank Lamparddal és Sztevan Joveticcsel a soraikban így is egyértelmű esélyesnek tűntek. Ennek ellenére a második félidő közepéig nehézkesnek tűnt a világoskékek támadásfűzése, David Silva és Samir Nasri beállítása kellett hozzá, hogy felpörögjön az angol bajnokcsapat, ám a beállásuk után öt perccel – a spanyol gólpasszából – James Milnernek összejött az egyenlítés.

Az angol középpályás 455 nap után szerzett újra gólt az Etihadban, és rögtön megismételte a mutatványt, ugyanis a 91. percben – ismét Silva átadásából – a győztes találatot is megszerezte. A City szenvedve, 2–1-es győzelemmel jutott a negyedik fordulóba a másodosztályú ellenfélen keresztül.

A pillanat, amikor elbukott a Wednesday: Milner második gólja
A pillanat, amikor elbukott a Wednesday: Milner második gólja



All Goals - Manchester City 2-1 Sheffield... by pewdiepieofficia

Az Aston Villa is egy hajrábeli gólnak köszönheti a negyedik fordulót: Christian Benteke lőtte tovább a birminghamieket a Blackpool ellen. A Villával 2009, 16 meccses sorozatot követően fordult elő újra, hogy ismét kapott gól nélkül zárt le egy összecsapást az FA-kupában.

A Stoke City–Wrexham meccs utolsó percei is emlékezetesre sikerültek, hiszen ahhoz képest, hogy a 77. percben a vendégek jutottak előnyhöz, a végén a hazaiak örülhettek 3–1-es győzelemnek. Marko Arnautovic három perccel később egyenlített, míg a lefújás előtt jött a csereként beálló Stephen Ireland, és két perc alatt két góllal eldöntötte a továbbjutást.

A Chelsea Willian, Loic Rémy és Kurt Zouma góljával 3–0-ra legyőzte a Watfordot. A csereként beálló brazil az 58. percben szerezte meg a legjobbjától messze lévő londoniaknak a vezetést, de a folytatásban sima volt a „kékek” útja a győzelemig. A 72. percben Rémy használta ki, hogy üresen maradt, nem sokkal később pedig honfitársa fejessel vette be a hálót. A vendégeknél Tőzsér Dániel kezdőként 73 percet játszott az összecsapáson.

Tőzsér Dániel (balra) a világbajnok André Schürrle életét is próbálta megkeseríteni
Tőzsér Dániel (balra) a világbajnok André Schürrle életét is próbálta megkeseríteni

A Southampton ugyanakkor nem bírt az Ipswich Townnak, a hazai 1–1 (Darren Ambrose góljára Morgan Schneiderlin válaszolt) után újrajátszásra kényszerül. A vendégeknél Bajner Bálint a kispadon ülte végig a mérkőzést.

A Crystal Palace a duplázó középső védő, Scott Dann és a két asszisztot jegyző Barry Bannan remeklésének köszönhetően könnyedén intézte el az ötödosztályú Dover Athleticet, a Newcastle-től érkező Alain Pardew 4–0-s sikerrel mutatkozott be a vendégek kispadján.

A Sunderland a Leeds Unitedet búcsúztatta a sérüléséből visszatérő holland hátvéd, Patrick van Aanholt találatával, bár a vendégek a meccs hosszabbításában a frászt hozták a „fekete macskákra”, amikor Liam Cooper fejese után a kapufáról pattant ki a labda.

ANGLIA, FA-KUPA
3. FORDULÓ

Southampton–Ipswich Town (II.) 1–1
Stoke City–Wrexham (V.) 3–1
Manchester City–Sheffield Wednesday (II.) 2–1
Aston Villa–Blackpool (II.) 1–0
Yeovil Town (III.)–Manchester United 0–2 – bővebben itt!
Dover Athletic (V.)–Crystal Palace 0–4
Sunderland–Leeds United (II.) 1–0
Queens Park Rangers–Sheffield United (III.) 0–2
Chelsea–Watford (II.) 3–0
KÉSŐBB
Arsenal–Hull City, 18.30

A győztes csapatok továbbjutottak, döntetlen esetén megismételt mérkőzés következik.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik