A Hull City nem tudott visszavágni az Arsenalnak az FA-kupában

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.01.04. 18:28
null
Per Mertesacker fejesével szerezte meg a vezetést az Arsenal (Fotó: Action Images)
Az angol FA-kupa harmadik fordulójában megismétlődött a tavalyi döntő, az Arsenal és a Hull City mérkőzött meg egymással az Emirates Stadionban. A londoniak már a 20. percben megszerezték a vezetést Per Mertesacker fejesével, ezt követően pedig már csak az volt a kérdés, hogy hány góllal fog nyerni Arsene Wenger együttese. A végeredményt végül Alexis Sánchez állította be a 82. percben. 
Az Arsenal nem sokat teketóriázott, rögtön nekiesett a Hull Citynek, és már a negyedik percben megszerezhette volna a vezetést, Alexis Sánchez indítása után Joel Campbell lőtt kapura 11 méterről, ám Steve Harper lábbal nagyot hárított. A 20. percben viszont már nem volt kegyelem, Alexis Sánchez szögletét követően Per Mertesacker fejelt három méterről a kapu jobb oldalába. Érdekesség, hogy a német védő a legutóbbi két gólját az Arsenalban egyaránt az FA-kupában érte el. 1–0


A következő percekben akár el is dönthette volna a meccset a londoni csapat, de előbb Stephen Quinn mentett hatalmasat (a védő a gólvonal elől rúgta ki a labdát Alexis Sánchez kísérletét követően), majd a szöglet után Harper védett újfent hatalmasat – ezúttal is lábbal. Az első félidőben több nagy helyzetet nem jegyezhettünk fel, az Arsenal kézben tartotta az irányítást, a Hull Citynek nem sok babér termett David Ospina kapuja előtt.

A második félidőben annyit változott a játék képe, hogy már az Arsenal sem erőltette a támadásokat, a Hull pedig egyszerűen nem tudta erőltetni a támadásokat, Steve Bruce együttese borzasztóan gyenge napot fogott ki, amit az egykori MU-játékos elég nehezen tudott megemészteni az oldalvonal mellett.

A 82. percben azért bebiztosította a győzelmét és a továbbjutását a címvédő, Santi Cazorla pazar passzát Alexis Sánchez lőtte be 16 méterről a bal alsó sarokba. A chileinek ez volt a 16. gólja ebben a szezonban minden versenysorozatot figyelembe véve. 2–0

Az Arsenal könnyedén nyert tehát, és az elmúlt 18 évhez hasonlóan ezúttal sikerült túlélnie a harmadik kört az FA-kupában.

Összefoglaló


Arsenal 2-0 Hull City (All Goals and Highlights...by pewdiepieofficia

ANGLIA
FA-KUPA
3. FORDULÓ
Arsenal–Hull City 2–0
(1–0)
London, Emirates Stadion. Vezeti: R. Madley
Arsenal: Ospina – Bellerín, Chambers, Mertesacker, Monreal – Rosicky, Coquelin – Walcott (Oxlade-Chamberlain, 76.), Santi Cazorla, J. Campbell (Maitland-Niles, 91.) – A. Sánchez (Akpom, 84.). Menedzser: Arsene Wenger
Hull City: Harper – Maguire, McShane, C. Davies, Figueora – Ince, Quinn, Huddlestone, Brady – Aluko (Elmohamady, 62.), Sagbo (A.Hernández, 67.). Menedzser: Steve Bruce
G: Mertesacker (20.), Alexis Sánchez (82.)

A további mérkőzésekről itt olvashat!

PERCRŐL PERCRE

93. perc: véget ért a mérkőzés!

91. perc: Campbell le, Maitland-Niles be.

89. perc: Tom Huddlestone lőtt jobbal kapura, ami középre ment, így nem volt veszélyes.

88. perc: Coquelin csúszott rá Harry Maguire lábára, ez is sárga.

85. perc: Curtis Davies gáncsolta Oxlada-Chamberlaint, sárga lap a „jutalma”.

84. perc: Alexis Sánchez el is hagyta a pályát, Chuba Akpom váltotta.

82. perc: GÓL! Santi Cazolra találta meg nagyon szépen Alexis Sánchezt a védők között, a chilei gyorsan kapura fordult, majd jobbal tekert a bal alsó sarokba 16 méterről. 2–0

76. perc: Walcott le, Alex Oxlade-Chamberlain be.

76. perc: Alexis Sánchez kapott sárgát színészkedésért.

74. perc: Alexis Sánchez csapott le egy lecsorgó labdára, de Harper jól zárta a szöget, ígí nem tudott gól szerezni. A sarokrúgás veszélytelen volt.

73. perc: most éppen Héctor Bellerín átlövése ment a vendégek kapuja mellé.

72. perc: Mertesacker ért bele érdekes a labdába egy jobb oldali beadás után, de szerencséjére az pont Ospina ölébe hullott.

67. perc: Sagbo le, Abel Hernández be.

67. perc: Végre valami! Santi Cazorla pompásan ugratta ki középen Walcottot, aki 11 méterről pöckölte el a labdát Harper mellett, de pechjére nem talált kaput.

62. perc: itt az első csere, Aluko helyére Ahmed Elmohamady állt be.

61. perc: Alexis Sánchez passzolt pontatlanul Santi Cazorla irányába, a labda viszont így jó lett Campbellnek, aki 15 méterről lőtt a bal alsó mellé méterekkel.

Steve Btruce nagyon csóválja a fejét a kispad előtt, amit nem is csodálunk, a Hull kilátástalan játékkal rukkolt eddig elő, még van egy fél órájuk arra, hogy változtassanak az eredményen.

54. perc: Brady gondolt egy nagyot, és távolról célba vette a kaput, végül a lelátón kötött ki a labda.

51. perc: Rosicky egyszemélyes seregként vezetett kontrát a Hull ellen, de végül négy védő gyűrűjében nem sikerült megtartania a labdát a tizenhatos előterében.

48. perc: Alexis Sánchez lövését fogta meg Harper.

Egyik csapat sem cserélt a szünetben.

46. perc: kezdetét vette a második játékrész!

45+2. perc: véget ért az első félidő!

45+1. perc: McShane rúgta hasba Monrealt, jogos a sárga lap.

39. perc: előbb Walcott, majd Campbell lövését blokkolták a vendég védők.

30. perc: Robbie Brady tekert középre egy szögletet balról, majd Harry Maguire fejelt kapura 14 méterről, David Ospina számára ez nem jelenthetett gondot.

Mertesacker a legutóbbi két gólját az Arsenalban egyaránt az FA-kupában érte el.

26. perc: Theo Walcott tekert jobbal kapura hat méterről, Harper simán fogta a labdát.

22. perc: HARPER! A szöglet után a kapus védett óriásit lábbal.

21. perc: MICSODA MENTÉS! Tomás Rosicky ugratta ki remek ütemben Alexis SÁnchezt, aki elhúzta a labdát a kapus mellett, és gólt is szerzett volna, ha Stephen Quinn az utolsó utáni pillanatban nem ment hatalmast becsúszva.

20. perc: GÓL! Alexis Sánchez bal oldali szögletét követően a labda átszállt a hosszúra, ahol jött Per Mertesacker, a német védő pedig három méterről fejelt a kapu jobb oldalába. 1–0

18. perc: Paul McShane fejelt kapura 11 méterről, de hátra kellett lépnie ehhez, így erőt már nem tudott beletenni a labdába.

15. perc: a túloldalon Tom Ince tört be középre Nacho Monreal mellett, majd a bal alsó sarok mellé lőtt.

14. perc: Alexis Sánchezt ugratták ki a jobb oldlaon, a chilei egy visszahúzós csel után emelt kapura hat méterről, a labda a kapu tetején landolt.

A Hull a legutóbbi 20 FA-kupa találkozójából csak kettőt tudott megnyerni akkor, amikor első osztályú csapat ellen játszott.

10. perc: Francis Coquelin találta el nagyon csúnyán Stephen Quinn bokáját, de a francia megúszta a sárga lapot.

Az „ágyúsok” a legutóbbi 38 hazai FA-kupa meccsükből mindössze egyet veszítettek el 28 győzelem és 9 döntetlen mellett.

4. perc: ZICCER! Joel Campbell kapott jó labdát Alexis Sáncheztől a vendégek tizenhatosán belül, majd ballal lőtt kapura 11 méterről, Steve Harper lábbal hatalmasat mentett.

A Hull City kezdte a mérkőzést!

Arsene Wengerék számára így természetesen nagyon sokat jelentett az a győzelem, a francia menedzser pedig nem kerülte a forró kását a mostani meccs előtt, kijelentette, hogy meg akarják védeni a címüket.

Igencsak érdekes ez a párosítás, az angol futball szerelmeseinek aligha kell elmondani, hogy tavaly májusban ez a két csapat játszott egymás ellen az FA-kupa döntőjében,akkor az Arsenal (kilenc év után először) hódította el a trófeát úgy, hogy a Hull a 8. percben már kétgólos előnyben volt…

Üdvözöljük kedves olvasóinkat! Hamarosan kezdetét veszi az Arsenal–Hull City labdarúgó-mérkőzés az angol FA-kupa 3. fordulójából.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik