FA-kupa: drámai végjáték, kiesett a címvédő Arsenal

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.03.13. 16:24
null
Nem lesz címvédés, kiesett az Arsenal (Fotó: Reuters)
A címvédő Arsenal hazai pályán 2–1-re kikapott a Watfordtól az FA-kupa negyeddöntőjében, ezzel elbúcsúzott a sorozattól. A vendégek a második félidő közepén kétgólos előnybe kerültek, a hajrában Danny Welbeck szépített, de az egyenlítés nem sikerült – pedig megvolt rá az esély.

Azok után, hogy a bajnokságban nyolcpontos hátrányba került a listavezető Leicester Cityvel szemben, míg a Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjének első felvonásán hazai pályán 2–0-ra kikapott a Barcelonától, újabb csapás érte az Arsenalt.

Az „ágyúsok” szerdán 4–0-s győzelmet arattak a Hull City otthonában az FA-kupa nyolcaddöntőjének megismételt mérkőzésén, s négy nappal később már a következő fordulóban volt jelenésük. Az Arsenal az Ospina – Chambers, Mertesacker, Gabriel Paulista, Gibbs – Coquelin, El-neni (Iwobi, 67.) – Campbell (Welbeck, 68.), Özil, Alexis Sánchez – Giroud (Walcott, 68.) összeállításban lépett pályára, Theo Walcott és Danny Welbeck csak az utolsó 25 percre szállt be, amikor már „égett a ház”.

Az első félidőben nem született gól, csak helyzetekig jutottak a csapatok, a szünet után azonban felpörögtek az események, és izgalmas, élvezetes második játékrészt láthattunk. A Watford az 50. percben meglepetésre megszerezte a vezetést, Odion Ighalo fordulásból vette be Ospina kapuját (0–1). Tizenhárom perccel később Deeney újabb előkészítését követően Adlen Gediura tizenhat méterről óriási gólt ragasztott a rövid felső sarokba (0–2).

Gediura valószínűleg pályafutáa egyik legemlékezetesebb és legszebb gólját szerezte
Gediura valószínűleg pályafutáa egyik legemlékezetesebb és legszebb gólját szerezte

Ighalo gólja

Gediura gólja

Az Arsenal nem játszott alárendelt szerepet, megvoltak a helyzetei, de sokáig úgy tűnt, hogy a hazai játékosok akkor sem találnak be, ha reggelig játszanak. A Watford kapujában Pantilimon remek napot fogott ki.

A 89. percben aztán megtört a jég, Mesut Özil átadását követően Danny Welbeck szépített (1–2). Két perccel később az angol válogatott támadó egy kavarodás végén öt méterről lőhetett az üres kapura, de ahelyett, hogy higgadtan bepasszolta volna a labdát, kapkodva mellé emelt. Amit a sors a Leicester City elleni bajnoki 95. percében megadott Welbecknek, azt most elvette tőle – ezúttal nem ment a mennybe.

Welbeck gólja

A hosszabbításban az Arsenal tovább rohamozta a vendégek kapuját, de újabb ziccere már nem akadt, így kikapott és kiesett. Az ágyúsok” 2002 novembere óta először veszítettek el sorozatban három hazai tétmeccset, míg a Watford 2007 után ismét bejutott az FA-kupa elődöntőjébe.

Ahová korábban a Crystal Palace és az Everton kvalifikálta magát. A legjobb négy mezőnye a Manchester Uniteddel vagy a West Hammel válik teljessé.

ANGLIA, FA-KUPA
NEGYEDDÖNTŐ

Arsenal–Watford 1–2 (Welbeck 88., ill. Ighalo 50., Gediura 63.)
KÉSŐBB
17.00: Manchester United–West Ham United (Tv: Sport2)

KORÁBBAN

Everton–Chelsea 2–0 (Lukaku 78., 82.)
Reading (II.)–Crystal Palace 0–2
(Cabaye 86. – 11-esből., F. Campbell 93.)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik