Arsenal: ezért kár az újrázásért – elfogytak a középső védők

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.03.08. 21:30
null
Gabriel Paulista volt az utolsó ép védő (Fotók: Action Images)
A Hull City elleni megismételt FA-kupa-mérkőzésen elfogytak az Arsenal középhátvédjei. Carl Jenkinson és Laurent Koscielny eleve nem léphetett pályára, a kezdőben helyet kapó Per Mertesackert a 33., Gabriel Paulistát pedig az 57. percben kellett sérülés miatt lecserélnie Arsene Wengernek. De legalább továbbjutottak.

Mertesacker a 18. percben összefejelt a hulli Nick Powell-lel (utóbbinak dőlt a vér a fejéből), s bár negyedórát még a pályán töltött, láthatóan szédülten jött le. Gabrielt lábsérülés miatt kellett idő előtt lehívni.

A brazil védő helyére Aaron Ramsey állt be, ami mutatja, hogy nagy a baj (azóta a walesi középpályást is lecserélték). A négy védőn felül Petr Cech kapus is sérült, ami nem éppen biztató a jövő héten a Barcelona vendégeként BL-nyolcaddöntőt játszó „ágyúsok” számára.

Az Arsenal Gabriel Paulista lecserélése után a Mathieu Flamini, Calum Chambers, Nacho Monreal, Kieran Gibbs védőnégyessel folytatta a meccset.

Olivier Giroud második gólja
Olivier Giroud második gólja

A továbbjutást fölényes győzelemmel döntötte el az Arsenal, Olivier Giroud és Theo Walcott is duplázott, a francia első találatát hatalmas védelmi hiba előzte meg.

Az Arsenal vasárnap a Watfordot fogadja a negyeddöntőben (1987 óta először találkoznak az „ágyúsok” otthonában, akkor a Watford 3–1-re nyert a negyeddöntőben), szombaton elmarad a West Bromwich ellen tervezett bajnokija.

FA-KUPA
NYOLCADDÖNTŐ, MEGISMÉTELT MÉRKŐZÉS
Hull City–Arsenal 0–4
(Giroud 41., 71., Walcott 77., 88.)

A NEGYEDDÖNTŐ PROGRAMJA
Péntek
20.55: Reading (II.)–Crystal Palace (Tv: Sport2)
Szombat
18.30: Everton–Chelsea (Tv: Sport1)
Vasárnap
14.30: Arsenal–Watford (Tv: Sport2)
17.00: Manchester United–West Ham United (Tv: Sport2)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik