FA-kupa: Lukaku teljessé tette a Chelsea fekete hetét

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.03.12. 20:24
null
Lukaku a fél Chelsea-védelmet kicselezve szerezte meg a vezetést (Fotó: Action Images)
Az angol labdarúgó FA-kupa negyeddöntőjében az Everton Romelu Lukaku duplájának köszönhetően 2–0-ra legyőzte a Chelsea-t, így bejutott a legjobb négy közé. A mérkőzés krónikájához hozzátartozik, hogy mindkét csapatból kiállítottak egy játékost.

Az első félidőben inkább a Chelsea akarata érvényesült, de Willian szabadrúgása sem kötött ki Robles kapujában, így gól nélkül állás mellett vonultak pihenőre a felek.

A fordulást követően átvette a kezdeményezést az Everton, és bár a 72. percben Courtois még védte Lukaku lövését, tíz perccel később eldőlt a meccs. A belga támadó előbb a bal szélről középre húzott, és a fél Chelsea-védelmet kicselezve parádés gólt szerzett (1–0), majd a leshatárról kilépve honfitársa lába között a kapuba gurított (2–0).

A második találat után kicsit elszabadultak az indulatok, Barry felvágta Diego Costát, aki ezt követően nekiment a hazai középpályásnak, mindketten sárgát kaptak, de a spanyol támadónak ez már a második volt, így mehetett zuhanyozni. Ez volt Costa első chelsea-s piros lapja! AZ ESETRŐL BŐVEBBEN ITT!

De így sem sokáig tartott a hazai emberelőny, Barry ugyanis két perccel később Fabregasba is belerúgott, amiért újabb sárgát kapott, így őt is kiállították.

A bajnokság 10. helyén álló Chelsea 2–0-ra kikapott, ami azt jelenti, hogy néhány nap leforgása alatt a BL-ből és az FA-kupából is búcsúzott.

FA-KUPA
NEGYEDDÖNTŐ
Everton–Chelsea 2–0
(Lukaku 78., 82.)
Kiállítva: Barry (86.), ill. D. Costa (84.)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik