Everton: Carlo Ancelotti az új menedzser – hivatalos

Vágólapra másolva!
2019.12.21. 12:41
null
Ancelotti nem sokáig volt munkanélküli (Fotó: AFP)
A labdarúgó Premier League-ben szereplő Everton bejelentette, hogy Carlo Ancelotti veszi át a csapat irányítását. A megállapodás tényét az olasz menedzser is megerősítette.

 

Igaznak bizonyultak a korábbi sajtóhírek, Carlo Ancelotti veszi át a Premier League-ben szereplő Everton irányítását. A Napolitól december 10-én menesztett olasz szakember négy és fél évre kötelezte el magát, vagyis a 2023–2024-es idény végéig érvényes a szerződése.

„Ez nagyszerű klub, gazdag történelemmel és lelkes szurkolótáborral. A tulajdonos és a vezetőség célja világos, sikerre és trófeákra éhezik. Ez vonzó számomra menedzserként, és nagyon örülök, hogy e célok valóra váltásán dolgozhatok a klub alkalmazottaival.”

„Láttam az előző két hét meccsei alapján, hogy a játékosok sok mindenre képesek. A Duncan által elvégzett munka is remek. Erős szervezet, erős fegyelem és a megfelelő motiváció – ezek a kulcsösszetevők a futballban, és örülök, hogy továbbra is segíti a munkámat a háttérből”
– mondta az Everton honlapjának Ancelotti.

A 60 esztendős olasz szakember – aki korábban a Juventust, a Milant, a Chelsea-t, a PSG-t, a Real Madridot és a Bayern Münchent is dirigálta – ott lesz az Everton Arsenal elleni szombati mérkőzésén, ám a csapatot még a beugró Duncan Ferguson irányítja. Ancelotti december 26-án, a Burnley elleni hazai mérkőzésen ülhet le először a liverpooliak kispadjára.

Az Everton–Arsenal mérkőzésen így mind a két szakvezető a lelátóról követi majd az eseményeket, hiszen az Arsenalnál a pénteken kinevezett Mikel Arteta helyett még Fredrik Ljungberg irányít.


Az Evertont korábban vezető Marco Silva regnálásának december elején vetett véget a klub vezetősége, azóta több jelöltről is hallani lehetett, ám a sajtóhírek alapján nem meglepetés, hogy a rutinos olasz mesterre esett a választás.

Carlo Ancelotti még a Napoli vezetőedzője volt, mikor elődjét, Marco Silvát menesztették az Evertontól.

A liverpooli klub nem szerepel túl jól ebben az idényben: a Premier League tabelláján csupán a 16. helyen áll. Előző hat tétmeccsén négyszer csalódottan hagyták el a pályát a csapat játékosai, bár a legutóbbi összecsapáson, a Ligakupában csak tizenegyesekkel múlta felül az Evertont a Leicester City. Az FA-kupában a városi rivális Liverpool vár Ancelottiékra.

Everton on Twitter

| Introducing the new manager of Everton Football Club, @MrAncelotti! #WelcomeMrAncelotti https://t.co/zNNoix8H5R


Everton on Twitter

| The boss is in the building. Welcome to Goodison Park, @MrAncelotti! #WelcomeMrAncelotti


 

Carlo Ancelotti on Twitter

Excited to share the news that I am joining Everton FC. I am delighted to be back in the Premier League and to be part of this historic club. Thank you for your trust in me. #WelcomeMrAncelotti #EFC #COYB



ANGOL PREMIER LEAGUE
18. FORDULÓ
13.30:
Everton–Arsenal (Tv: Digi Sport1)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik