Elkezdik a milliomosok is - a Man. City és a Chelsea

Vágólapra másolva!
2012.08.19. 12:02
null
Bár a City és a Chelsea egymás ellen játszotta a Szuperkupát, igazából most indul a szezon a számukra (Fotó: Action Images
A Chelsea a Wiganhez látogat, míg a Manchester City a Southamptont fogadja a Premier League vasárnapi játéknapján. Mindkét irigyelni való anyagi helyzetben lévő csapat számára a győzelem a cél.

A bajnokcsapat is megkezdi menetelését a Premier League-ben. A Manchester City a Southamptont fogadja, a mérkőzésen a hazaiak számára pedig csakis a győzelem az elfogadható. Már csak azért is, mert az elmúlt szezonban Roberto Mancini együttese mindössze két pontot hullajtott el saját stadionjában, ráadásul mégiscsak az újonc látogat Manchesterbe.

A legutóbbi 29 hazai bajnokiján nem talált legyőzőre a City, amely ezek közül 27-et meg is nyert. Mancini azonban aggódik az új szezon miatt, a nyári erősítések ugyanis nem úgy alakultak, ahogy az olasz mester szerette volna. Sőt! Leginkább sehogy sem alakultak, igaz, a több százmillióból felduzzasztott csapatnak talán erre nincs is olyan égetően szüksége.

Az mindenesetre tény, hogy a városi rivális Unitednek jobban sikerült a nyara, amelynek végén ráadásul megszerezte az előző idény legjobb játékosát, Robin van Persie-t, akit a City is szeretett volna a soraiban tudni. Habár Mancini legutóbb úgy nyilatkozott, hogy nem is kell a csapatnak a holland.

„Van Persie klasszis játékos, a legutóbbi évad legjobb csatára volt. Rooneyval a Premier League egyik legjobb csatárpárosát alkothatják. Minden csapat jól járna Van Persie-vel, de a múlt héten komolyan gondoltam, amikor azt mondtam, a Manchester United a favorit az érte folyó harcban. Négy csatárunk van, úgyhogy lehetetlen lett volna még egy támadót betuszkolnunk a csapatba. Még akkor is, ha az egyik legjobbról van szó" – mondta az olasz szakember.

De Van Persie mellett Daniele de Rossit és Daniel Aggert is szerette volna megszerezni a Manchester City, egyelőre azonban ez sem sikerült. Mindössze Jack Rodwellt igazolta a Man. City – igaz, az Everton 21 éves középpályásáért több mint húszmilliót fizetett a bajnokcsapat, amelynél talán ez az összeg aprópénznek számít.

Jobban sikerült a nyári erősítés a Chelsea-nek, igaz, a másik milliomos egyesületre ez rá is fért. Mert bár a londoniak a Bajnokok Ligáját megnyerték, a bajnoki szereplés azonban rávilágított a problémákra. A „kékek" végül a hatodik helyen zárták a pontvadászatot, a City mögötti 25 pontos hátrány pedig egyértelművé tette: vérátömlesztésre van szüksége a csapatnak.

Ez meg is történt, a Chelsea, illetve Roman Abramovics anyagi helyzetét pedig tökéletesen jellemzi, hogy amikor fiatalításra volt szükség, ezt nettó 80 millió euróból azért csak megoldották. Ez a csillagászati összeg három játékosra, Eden Hazard-ra, Marko Marinra és Oscarra ment el – és máris egy olyan csapatról beszélhetünk, amelyben remekül kiegészítik egymást a nagy öregek és a fiatalok. Pontosabban az, hogy így van-e, az majd csak a pályán fog kiderülni.

Az első megméretésre a Wigan otthonában kerül sor az új idényben. Roberto Martínez együttese otthon veszélyes ellenfél lehet, de ha a Chelsea ezúttal a bajnoki címért akar versenybe szállni, vagy legalábbis visszaszerezné helyét a top4-ben, nem ártana győzelemmel kezdenie.

PREMIER LEAGUE
1. FORDULÓ
14.30: Wigan Athletic–Chelsea (Tv: Digi Sport 1)
17.00: Manchester City–Southampton (Tv: Digi Sport 1)
KORÁBBAN
Arsenal–Sunderland 0–0
Fulham–Norwich City 5–0 (Duff 26., Petric 41., 54., Kacaniklic 66., Sidwell 87. – 11-esből)
Queens Park Rangers–Swansea City 0–5 (Michu 8., 53., Dyer 63., 71., Sinclair 81.)
Reading–Stoke City 1–1 (Le Fondre 90. – 11-esből, ill. Kightly 34.)
West Bromwich Albion–Liverpool 3–0 (Gera 43., Odemwingie 64. – 11-esből, Lukaku 77.)
West Ham United–Aston Villa 1–0 (Nolan 40.)
Newcastle United–Tottenham Hotspur 2–1 (Ba 55., Ben Arfa 80. – 11-esből, ill. Defoe 76.)
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik