El: gyerekével a kezében ütött, végleg kitiltották – videó

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2017.10.20. 18:37
Az Everton labdarúgócsapata a hivatalos honlapján egy közleményben számolt be róla, hogy a Lyon elleni Európa-liga-mérkőzésen a franciák kapusát, Anthony Lopest megütő szurkolót kitiltotta a klub összes jövőbeli meccséről, valamint megtette ellene az ilyenkor szükséges lépéseket a rendőrségen.

Mint beszámoltunk róla, az összecsapás 64. percében Ashley Williams, a hazaiak csapatkapitánya durván ellökte a vendégek kapusát, Anthony Lopest, ezt követően pedig kisebb dulakodás alakult ki a pálya szélén. A kakaskodás közben a játékosok közel kerültek a szurkolókhoz, s ekkor egy, a gyermekét a kezében tartó angol drukker agresszívan eltolta, majd meg is legyintette a franciák kapusát. Mint beszámoltunk róla, az összecsapás 64. percében Ashley Williams, a hazaiak csapatkapitánya durván ellökte a vendégek kapusát, Anthony Lopest, ezt követően pedig kisebb dulakodás alakult ki a pálya szélén. A kakaskodás közben a játékosok közel kerültek a szurkolókhoz, s ekkor egy, a gyermekét a kezében tartó angol drukker agresszívan eltolta, majd meg is legyintette a franciák kapusát.

Az Everton oldalán megjelent közlemény szerint a klub vezetői megvizsgálták a kérdéses esetről készült videofelvételeket, amelyek alapján sikerült azonosítaniuk a szurkolót, aki támadólag lépett fel a lyoni futballistával szemben.

A drukkert azonnali hatállyal kitiltották az Everton jövőbeli összes mérkőzéséről, valamint a klub hivatalos panaszt nyújtott be ellene a helyi rendőrségen.

„Nem nagy dolog, megtörtént, és kész. Nem hiszem, hogy az angol szurkolói kultúrának része egy vendégjátékos megütése. Örülök, hogy mindezek ellenére meg tudtuk nyerni a meccset” – mondta a találkozó után a lyoniak kapusa, Anthony Lopes.

Ettől függetlenül az Evertont minden bizonnyal megbünteti az UEFA a csapat szurkolóinak viselkedése miatt.

Az eset videón


EURÓPA-LIGA, E-CSOPORT

Atalanta (olasz)–Apollon Limassol (ciprusi) 3–1
(Ilicic 12., Petagna 64., Freuler 66., ill. Schembri 59.)
Everton (angol)–Lyon (francia) 1–2(A. Williams 69., ill. Fékir 6. – 11-esből, B. Traoré 75.)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik