City: 220 volt, nincs • Wenger közkívánatra modern költő lett

BACSKAI JÁNOSBACSKAI JÁNOS
Vágólapra másolva!
2016.08.28. 09:47
null
Claudio Bravo is csatlakozott a Man. Cityhez
Itt a nyár, az izzadás, az üdülés és a pálinkafőzés ideje – ha szeretne verejtékzamat, idegenforgalmi és jövedéki adó nélkül is jól szórakozni, önt is várja a labdarúgó-topligák transzferidőszaka! Itt is folyik a lé, elküldenek embereket (és néha bennünket is) egzotikus éghajlatokra és tájakra, és igen egészségesen el lehet bódulni a köröttünk röpködő összegektől. Szokásunk szerint az angol élvonal eseményeivel indítjuk ötrészes transzferológiai sétánk utolsó körét.

Vihar előtti csend. No, ilyen nincs a Premier League-ben, itt nem variálnak, nem spekulálnak és nem várnak ki az utolsó napig a csapatok, hanem tolják bőszen a transzfertalicskát – vagyis többnyire inkább egy talicskányi pénzt a transzferekre.

A MANCHESTER CITY és annak menedzsere, Pep Guardiola például minden költséget összeadva 220 millió euró fölé merészkedett a nyáron, az eddigi tetemes költekezések megkoronázásaként megszerezte a Barcelona kapusát, Claudio Bravót. A Steaua ellen „búcsúmérkőzést" kapó Joe Hart esetét kiveséztük múltkori kiadásunkban, maradjunk annyiban: a chilei játékos korunk egyik legalulértékeltebb kapusa, nem járt vele rosszul a City, Hart pedig okosan teszi, ha kölcsönbe elvonul valahová (Liverpool?) nyalogatni sebeit – és gyakorolni a labda rúgását.

Bravo egyébként kétszer annyit keres majd Angliában, mint a La Ligában, azaz évi hatmillió eurót, manchesteri szerződésének lejártakor már 37 éves lesz. Bravo!

Érdekes, hogy a SkySports úgy harangozta be érkezését, hogy megérkezett a liga Víctor Valdés és Michel Vorm melletti legalacsonyabb kapusa, a chilei egyébként 184, más források szerint 185 centiméterre nőtt.

Guardiola legújabb kiszemeltje a horvát középpályás, a tizenéves Ante Coric – aki alig valamivel nőtt nagyobbra egyelőre, mint 170 centiméter, de előtte a jövő. És övé a jelen is, mert kétszer már a felnőtt válogatottban is pályára lépett. Alig 16 éves egy másik kiszemelt, a Fulham balhátvédje, Ryan Sessegnon, és alig lépett túl a serdülőkoron a Monaco bal oldali mindenese, Rúben Vinagre, aki szintén felkeltette a City-megfigyelők, de mellettük arsenalos és tottenhames kollégáik érdeklődését is; a 18 éves, caeni francia középső középpályás (az új Paul Pogba, ki más?) Jean-Victor Makengóra Guardiola mellett a Manchester United, az AS Roma, az Inter és a Juventus is kivetette hálóját.

Jason Denayerért a Sunderland páros, Eliaquim Mangala után a fél világ érdeklődik, a teljesen döbbenetes módon az egy kölcsönös opcióval rohamozó Napoli mellett a legérdekesebb bejelentkező a Manchester United. José Mourinho állítólag saját ügynökét, Jorge Mendest bízta meg az üzlet lezongorázásával, és Mendesnek nem lesz nehéz dolga meggyőzni Mangalát a váltásról, lévén neki is ő az ügynöke...

Mino Raiola is nagy frász, de Mendes lehet az első, aki két helyről is jutalmat húz ugyanazért az üzletért.

Olekszandr Zincsenkót a PSV kapja kölcsön, miközben már Samir Nasri is akarja a Besiktast, nem csak a török klub őt, Wilfried Bony legújabb udvarlója pedig a West Ham United, míg mások szerint pedig januárban Kínába költözik a csatár.

Közös pont a United és a City között a Barcelona üstököse, a 16 esztendős középcsatár, Abel Ruiz, rá Arsene Wenger is felfigyelt.

„Nem, nincs esély már erre – mondta Guardiola egy további sztárigazolásokat firtató újságírói kérdésre. – Ennyi elég, van 30 játékosunk, és elégedett vagyok a kerettel. Ez tuti."

Lutri ellenben Yaya Touré távozása.

Vett egy rutinos, szintén 33 esztendős kapust a CHELSEA is, ez pedig sokak szerint azt jelentheti, hogy az eddigi tartalékkapus, a 29 éves Asmir Begovic tényleg nem marad Thibaut Courtois árnyékában.

Antonio Conte egyébként a portugál Eduardóra csapott le, akire a Benficából és a Genoából emlékezhet, legutóbb azonban már Horvátországban vitézkedett. Eduardo régi ismerőse a klubban egykori bragai csapattársa, Diego Costa, illetve a kapusedző Gianluca Spinelli, akivel Genovában dolgozott együtt.

Eduardo egyébként 2012-es Európa-bajnoki bronzérmes, a nyári kontinenstornáról pedig ugyebár arannyal tért haza, így is eladhattuk volna ezt a bekezdést, de a nyár végén ennyi lazítás belefér.

Begovic sokkal jobb kapus annál, mint hogy pár kupameccsen mutassa csak meg magát 2019-ig (addig szól szerződése), legutóbb az az Everton érdeklődött konkrétabban iránta, amely a héten visszalépett a Hart-üzlettől, szerintünk a kapus évi nyolcmillió eurós manchesteri bére miatt – vagy Eduardo tényleg a harmadik számú kapusnak érkezett, ahogyan azt a londoniak állítják.

Juan Cuadrado közel áll a Juventushoz, de ez az egész nyáron így volt, a csereemberek közül az amerikai védőt, Matt Miazgát az 1860 München és az Eintracht Frankfurt, Loic Rémyt a West Ham és a Villarreal, a balbekk Kenedyt a Watford, Christian Atsut a Newcastle United, Patrick Bamfordot pedig a Burnley vinné. Rémyt kiszemelte magának a Crystal Palace is, amely kölcsönbe vinné egyelőre, Christian Benteke éktársának, de 12 millió eurós vételi opcióval.

Mindig is szerették Londonban az olasz módit.

A horvát középpályás, Mario Pasalic kölcsönben az AC Milanban folytatja, átesett az orvosi vizsgálatokon is, és Antonio Conte szerette volna összekötni ezt a transzfert Alessio Romagnoli megvételével, de kosarat kapott (35 milliós, bónuszok nélküli ajánlata ellenére). Az olasz maestro egész nyáron keres még egy embert a védelembe, mondhatni, kutatja az új Giorgio Chiellinijét: Kalidou Koulibaly (Napoli), Nikola Makszimovics (Torino), Sztefan Szavics (Atlético Madrid), Victor Lindelöf (Benfica) és Andreas Christensen (Mönchengladbach) a jelöltek, miközben a klub angol források szerint nem tett le James Rodríguez megszerzéséről sem.

Kiszemelt még állítólag az interes középpályás, Marcelo Brozovic is (klubja Joao Márióra gyűjt), bár éppen a csapat tengelyében a legerősebb a Chelsea, John Obi Mikel gyorsan le is szögezte, hogy készen áll az új idény új kihívásaira.

Egy balhátvédet is (Ricardo Rodríguez? Jonas Hector?) keresett a nyáron Conte, legújabb kiválasztott a firenzei Marcos Alonso, akinek érkeztével az idősödő Braniszlav Ivanovics végleg középre költözhet, César Azpilicueta pedig visszamehet a védelem jobb oldalára. Hírbe hozták a Chelsea-t a múlt héten Mario Mandzukiccal és a veterán Robin van Persie-vel is, ennek hátterében az is állhat, hogy spanyol értesülések szerint a PSG új sportigazgatója, tesz még egy utolsó, nagy rohamot Diego Costa kegyeiért.

Őt a nyáron nem engedték vissza az Atlético Madridhoz, a logika azt diktálja, hogy nem adják el Párizsba sem.

Hogy, hogyan nem, csak nem vett világklasszis csatárt az ARSENAL, sőt a négymillióba kerülő japán támadó, a 21 éves Aszano Takuma kölcsönbe a német másodosztályba került, és az örök ígéret Joel Campbell ismét kölcsönben folytatja. Calum Chambersért a fél angol PL érdeklődik, Serge Gnabryért meg a fél Bundesliga, természetesen az arsenalos sérüléshullámot (Aaron Ramsey és Alex Iwobi a két legújabb „szörföző") ismerve kár lesz minden távozóért.

Jó hír az ágyúsok fanjainak, hogy már a BBC szerint is átesett az orvosi vizsgálatokon Shkodran Mustafi és Lucas Pérez – a német világbajnok védőt senkinek sem kell bemutatni ebben a körben, a Valencia 41 millió eurót kasszírozhat érte.

Lucas Pérezről a spanyol liga történéseikor írtunk nemrégiben, a Barcelona felé kacsintgató Paco Alcácer helyére éppen őt szúrta ki a Valencia. Pontosabban nem is nagyon kellett felfigyelni rá, Pérez elmúlt idénybeli 19 gólja és 12 asszisztja önmagáért beszél, ezt a szezont az első bajnokin egy góllal és egy gólpasszal indította.

Ehhez képest viszonylag olcsón, 20 millióért viheti őt Wenger, és Lópezé igazi villámkarrier lehet, lévén nemrégiben még Ukrajnában, a Karpati Lvivben futballozott. A következő lépés értelemszerűen a spanyol válogatott lesz.

A húszmilliós summa, a kivásárlási ár nem mind a Deportivo La Corunáé, hatmillió ebből a csatár korábbi klubjáé, a görög PAOK-é.

A fenti kettős érkezése minden bizonnyal becsapta az ajtót Chancel Mbemba (Newcastle United), Davide Astori (Fiorentina), Fabian Schär (Hoffenheim), Ömer Toprak (Bayer Leverkusen), Kosztasz Manolasz (AS Roma), Marcel Tisserand (AS Monaco), illetve Iszlam Szlimani (Sporting CP) arsenalos álmai előtt, a Porto algériai-francia szélsője, Jaszine Brahimi ellenben még reménykedhet.

Emlékezzünk meg az érdekesség kedvéért a Don Balón híréről, miszerint az Arsenal-fanoknak ezentúl nemcsak az Inter 80 milliós eurós, Alexis Sánchezért tett ajánlata miatt kell aggódniuk, hanem azért is, nehogy elcseréljék a chileit a Real Madriddal az Álvaro Morata, James Rodríguez kettősre.

Háp, akarjuk írni hát erre ne vegyünk mérget, de az biztos: remek szűrőt, klasszis védőt és gólerős, motivált, bizonyítani akaró csatárt vett (végre?) Wenger, és ez optimizmusra ad okot, különösen a legutóbbi idény kezdetéhez viszonyítva.

Ráadásul vigaszképpen közöljük az ágyúsok híveinek, hogy ha már James Vardyt nem sikerült megvennie az Arsenalnak, legalább a spanyol Vardyt megveszik, ugyanis kissé későn érő Lópezre ezt a nevet aggatta tavaly a sajtó.

„Új játékosokat már nem igazolunk" – zárta le becsszóra a 2016-os transzfernyarat Wenger, de azt nem zárta ki, hogy Chambers mellett Alex Oxlade-Chamberlain is kölcsönbe kerül egy PL-es klubhoz, lásd a fenti Brahimi-hírt.

Nem úgy alakult a TOTTENHAM HOTSPUR nyara sem, ahogyan azt a klubvezetés és a szurkolói had elképzelte: a gárda keretének euróban kifejezett értéke továbbra is elmarad a Manchester City, a Manchester United, a Chelsea, az Arsenal és a Liverpool állománya mögött.

Ezért is lenne újra hatalmas bravúr odaférni a dobogóra, úgy meg különösképpen, hogy tavalyelőtt távozott például Gylfi Sigurdsson, Jake Livermore, Kyle Naughton és Iago Falqué, tavaly Roberto Soldado, Andros Townsend, Paulinho, Étienne Capoue, Benjamin Stambouli, Vlad Chiriches, Lewis Holtby és Aaron Lennon, idén pedig Alex Pritchard, DeAndre Yedlin, Federico Fazio és Nabil Bentaleb csapta rá az ajtót a Tottenhamre.

Igaz, Dele Alli, Michel Vorm, Eric Dier vagy Toby Alderweireld személyében viszonylag olcsón gyémántokat szerzett Mauricio Pochettino mester, akinek a két nagy nyári fogása a Southampton volt erőgépe, Victor Wanyama, aki 14.4 millió euróért érkezett, illetve az AZ által csak húszmillión felüli összegért elengedett támadó, a friss holland gólkirály, Vincent Janssen.

A gárda ékköve, Harry Kane a nyári Eb-n sokat tett azért, hogy kevés kérője maradjon, legújabb a Napoli érdeklődik iránta, és (irány)árat kért a londoniaktól, Clinton N'jiét visszavinné a Ligue 1-be a Marseille, a Wolfsburg a tavaly 30 millió euróért vett dél-koreai támadóra, Szon Hung Minre alkudozik, de a Julian Draxlert talán elveszítő Schalke is vevő lenne az ázsiai játékosra.

A középső középpályás Ryan Masonre a Hull City tett ajánlatot, a dán karmestert, Christian Eriksent a kínai pénzből felpumpált Inter vinné, egyesek szerint talán nem is ártana némi levegőváltozás a dánnak.

Akit a leverkuseni Hakan Calhanoglu helyettesítene, míg a védelem új alapembere a Citytől a londoniak reményei szerint érkező Eliaquim Mangala lenne, de érte nagyon mélyen a zsebbe kellene nyúlni.

Korábban lefutott menetnek tűnt a marseille-i szélső, Georges-Kevin N'Koudou érkezése, ám megakadt a simának ígérkező ügy, olyannyira, hogy gőzerővel alkudoznak a „sarkantyúsok" a Crystal Palace-szal Wilfried Zaha kegyeiért.

Sok-sok klasszisért bejelentkezett mostanában a Tottenham, de mindig vakvágányra futottak a tárgyalások, felkapott kiszemeltekből (Munir El Haddadi, Rúben Vinagre, Adrien Silva) most sincs hiány, ám a megfigyelők kiszúrták még Wilfred Ndidit is – csak éppen rá a Chelsea, a Middlesbrough és a West Bromwich is felkapta fejét és csekk-könyvét, ráadásul csapata csípőből visszalőtte a Hamburg tízmillió eurós ajánlatát (avagy én a Ndidit oda nem adom). Ahhoz képest, hogy tavaly 150 ezer euróért vették a belgák a szűrőt Nigériából...

Nem lenne olcsóbb megoldás erre a posztra Sir Alex Ferguson egykori felfedezettje, Danny Drinkwater (aki ilyen névvel persze nem lopta magát közel a Mester szívéhez) sem, és ha már az MU szóba került, egy friss Jermaine Jenas-információ szerint Pochettino volt az első számú kiszemelt a manchesteri klubnál a menedzseri posztra, de az argentin végül nemet mondott.

Év van ereje nemet mondani másra is.

„Nagyon fontos, hogy elég időt adjanak ennek a csapatnak arra, hogy összeérjen. Ott a sok jó példa előttünk, és azt hiszem, egyetértünk abban, hogy a legkiválóbb prcedens a Barcelona. Sok jó játékost neveltek ki az akadémiájukon a katalánok, néhány a világ legjobbja lett a maga posztján, ez a példa kell hogy előttünk lebegjen. Természetesen sok mindent másként csinálunk, mint a Barca, de fontos, hogy meglegyen a saját filozófiánk, ám továbbra is a fiatal tehetségekben bízunk. Megpróbálunk a saját utánpótlásunkból felvinni játékosokat a nagyok közé, ez adja meg egy klub identitását. A Tottenham ezért más, mint a többi angol élcsapat, ezért kell saját utánpótlásunkra támaszkodnunk."

Üdítő szavak, de üdítő tetteknek is kell ezeket követniük.

 

ARSENAL
Érkezett:
Granit Xhaka (Mönchengladbach, 45.000.000), Rob Holding (Bolton, 3.000.000), Aszano Takuma (Sanfrecce Hirosima, 4.000.000)
Kölcsönből vissza: Mathieu Debuchy (Bordeaux), Wojciech Szczesny (AS Roma), Gedion Zelalem (Rangers), Yaya Sanogo (Charlton), Isaac Hayden (Hull), Chuba Akpom (Hull)
Távozott: Mathieu Flamini (szl.), Mikel Arteta (visszavonult), Tomás Rosicky (szl.), Isaac Hayden (Newcastle, 2.900.000), Wellington Silva (Fluminense)
Kölcsönbe: Jon Toral (Granada), Joel Campbell (Sporting CP), Aszano Takuma (Stuttgart)

BURNLEY
Érkezett:
Nick Pope (Charlton, 1.300.000), Johann Berg Gudmundsson (Charlton, 3.000.000), Steven Defour (Anderlecht, 8.500.000)
Kölcsönből vissza: Adam Reach (Preston), Alex Baptiste (Sheffield United)
Kölcsönbe: Jon Flanagan (Liverpool)
Távozott:
Joey Barton (Rangers, i.), Lloyd Dyer (Burton Albion, i.), Matthew Taylor (Northampton, i.), David Jones (Sheffield Wednesday), Matt Gilks (Rangers, i.), Michael Duff (visszavonult)
Kölcsönbe: Chris Long (Fleetwood), Rouwen Hennings (Düsseldorf)

BOURNEMOUTH
Érkezett: Jordon Ibe (Liverpool, 18.000.000), Lewis Cook (Leeds, 7.000.000), Lys Mousset (Le Havre, 6.500.000), Emerson Hyndman (Fulham, i.), Brad Smith (Liverpool, 3.600.000), Marc Wilson (Stoke, 2.300.000)
Kölcsönből vissza: Lee Tomlin (Bristol)
Kölcsönbe: Nathan Aké (Chelsea)
Távozott: Matt Ritchie (Newcastle United, 12.000.000), Tommy Elphick (Aston Villa, 3.900.00), Lee Tomlin (Bristol, 3.500.000), Stéphane Zubar (szl.), Sylvain Distin (szl.), Shaun MacDonald (Wigan), Tokelo Rantie (Genclerbirligi)
Kölcsönbe: Glenn Murray (Brighton)
Kölcsönből vissza: Juan Iturbe (AS Roma)

CHELSEA
Érkezett:
Michy Batshuayi (Marseille, 39.000.000), N'Golo Kanté (Leiceser, 35.800.000)
Kölcsönbe: Eduardo (Dinamo Zagreb)
Kölcsönből vissza: Tomás Kalas (Middlesbrough), Nathan Aké (Watford), Stipe Perica (Udinese), Danilo Pantics (Vitesse), Juan Cuadrado (Juventus), Mohamed Szalah (AS Roma), Papy Djilobodji (Werder Bremen), Isaiah Brown (Vitesse), Matej Delac (FK Sarajevo), Marko Marin (Trabzonspor), Nathaniel Chalobah (Napoli), Marco van Ginkel (PSV), Mario Pasalic (Monaco), Kenneth Omeruo (Kasimpasa), Cristian Cuevas (St. Truiden), Jeremie Boga (Rennes), Christian Atsu (Málaga), Victor Moses (West Ham), Patrick Bamford (Norwich), Lucas Piazón (Reading), Michael Hector (Reading)
Távozott: Mohamed Salah (AS Roma, 15.000.000), Stipe Perica (Udinese, 4.000.000), Marco Amelia (szl.), Papy Djilobodji (Sunderland, 9.500.000), Marko Marin (Olympiakosz, 3.000.000)
Kölcsönbe: Jeremie Boga (Granada), Nathan Aké (Bournemouth), Tomás Kalas (Fulham), Victorien Angban (Granada), Matej Delac (Royal Mouscron), Abdul Rahman Baba (Schalke, 500.000), Michael Hector (Eintracht Frankfurt), Bertrand Traoré (Ajax, 2.000.000), Danilo Pantic (Excelsior), Mario Pasalic (Milan, 1.000.000)
Kölcsönből vissza:
Alexandre Pato (Corinthians), Falcao (Monaco)

CRYSTAL PALACE
Érkezett:
Andros Townsend (Newcastle United, 15.600.000), James Tomkins (West Ham, 11.700.00), Steve Mandanda (Marseille, i.), Christian Benteke (Liverpool, 31.200.000)
Távozott: Dwight Gayle (Newcastle United, 12.000.000), Emmanuel Adebayor (szl.), Adrian Mariappa (szl.), Brede Hangeland (visszavonult), Maruan Samak (szl.), Alex McCarthy (Southampton), Yannick Bolasie (Everton, 28.900.000), Mile Jedinak (Aston Villa, 4.600.000)

EVERTON
Érkezett:
Maarten Stekelenburg (Fulham, 1.000.000), Idrissa Gueye (Aston Villa, 8.500.000), Yannick Bolasie (Crystal Palace, 28.900.000), Ashley Williams (Swansea, 14.000.000)
Kölcsönből vissza: Shani Tarashaj (Grasshopper), Aiden McGeady (Sheffield Wednesday), Luke Garbutt (Fulham)
Távozott: Tim Howard (Colorado Rapids, i.), Felipe Mattioni (szl.), Tony Hibbert (szl.), Leon Osman (szl.), Steven Pienaar (Sunderland, i.), John Stones (Manchester City, 55.600.000)
Kölcsönbe: Luke Garbutt (Wigan), Brendan Galloway (West Bromwich)

HULL CITY
Érkezett:

Távozott: Sone Aluko (Fulham, i.), Ryan Taylor (szl.), Mohamed Diamé (Newcastle, 5.400.000)
Kölcsönből vissza: Chuba Akpom (Arsenal), Isaac Hayden (Arsenal)

LEICESTER CITY
Érkezett:
Ahmed Musa (CSZKA Moszkva, 19.500.000 euró), Nampalys Mendy (Nice, 15.500.000), Ron-Robert Zieler (Hannover, 3.500.000), Luis Hernández (Sporting Gijón, i.), Bartosz Kapustka (Cracovia, 9.000.000)
Kölcsönből vissza:
Johan Benaluan (Fiorentina), Andrej Kramaric (Hoffenheim), Ritchie De Laet (Middlesbrough), Tom Lawrence (Cardiff)
Távozott: Andrej Kramaric (Hoffenheim, 10.000.000), Dean Hammond (Sheffield United, i.), Mark Schwarzer (szerződése lejárt), Paul Konchesky (Gillingham, i.), N'Golo Kanté (Chelsea, 35.800.000), Ritchie De Laet (Aston Villa, 2.300.000), Liam Moore (Reading, 1.150.000)
Kölcsönből vissza: Nathan Dyer (Swansea)

LIVERPOOL
Érkezett:
Sadio Mané (Southampton, 41.200.000), Loris Karius (Mainz, 6.200.000), Joel Matip (Schalke, i.), Alexander Manninger (Augsburg, i.), Georginio Wijnaldum (Newcastle United, 27.500.000), Ragnar Klavan (Augsburg, 5.000.000)
Kölcsönből vissza: Mario Balotelli (Milan), Marko Grujics (Czvena zvezda), Luis Alberto (Deportivo La Coruna), Samed Yesil (Luzern), Lazar Markovics (Fenerbahce), Andre Wisdom (Norwich)
Távozott: Jordon Ibe (Bournemouth, 18.000.000), Martin Skrtel (Fenerbahce, 6.000.000), Joao Teixeira (Porto, i.), Jordan Rossiter (Rangers, i.), Samed Yesil (szl.), José Enrique (szerződését felbontották), Kolo Touré (Celtic, i.), Brad Smith (Bournemouth, 3.600.000), Joe Allen (Stoke City, 15.500.000), Christian Benteke (Crystal Palace, 31.200.000)
Kölcsönbe: Danny Ward (Huddersfield), Bogdán Ádám (Wigan), Jon Flanagan (Burnley)
Kölcsönből vissza: Steven Caulker (Queens Park)

MANCHESTER CITY
Érkezett:
Ilkay Gündogan (Borussia Dortmund, 27.000.000), Nolito (Celta Vigo, 18.000.000), Olekszandr Zincsenko (FK Ufa, 2.000.000), Aaron Mooy (Melbourne City), Marlos Moreno (Atlético Nacional, 5.500.000), Leroy Sané (Schalke, 50.000.000), John Stones (Everton, 55.600.000), Pablo Marí (Gimnastic Tarragona), Gerónimo Rulli (Deportivo Maldonado, 4.700.000), Claudio Bravo (Barcelona, 18.000.000)
Kölcsönből vissza: Florian Lejeune (Girona), Bruno Zuculini (AEK Athén), Enes Ünal (NAC Breda), Edin Dzeko (AS Roma), Jason Denayer (Galatasaray), Thomas Agyepong (Twente), Bruno Zuculini (AEK Athén)
Távozott: Edin Dzeko (AS Roma, 11.000.000), Florian Lejeune (Eibar, 1.500.000), Aaron Mooy (Huddersfield), Martín Demichelis (Espanyol, i.), Richard Wright (visszavonult)
Kölcsönbe: Enes Ünal (Twente), Marlos Moreno (Deportivo La Coruna), Pablo Marí (Girona),
Gerónimo Rulli (Real Sociedad), Luke Brattan (Melbourne City), Rubén Sobrino (Alavés), Bersant Celina (Twente), Olekszandr Zincsenko (PSV)

MANCHESTER UNITED
Érkezett:
Henrih Mhitarjan (Borussia Dortmund, 42.000.000), Eric Bailly (Villarreal, 38.000.000), Zlatan Ibrahimovic (PSG, i.), Paul Pogba (Juventus, 105.000.000)
Kölcsönből vissza: Tyler Blackett (Celtic), James Wilson (Brighton)
Távozott: Víctor Valdés (Middlesbrough, i.), Nick Powell (Wigan, i.), Patrick McNair (Sunderland, 5.250.000), Tyler Blackett (Reading)
Kölcsönbe: Guillermo Varela (Eintracht Frankfurt), Adnan Januzaj (Sunderland), Cameron Borthwick-Jackson (Wolverhampton), James Wilson (Derby County), Andreas Pereira (Granada)

MIDDLESBROUGH
Érkezett:
Marten de Roon (Atalanta, 15.000.000), Viktor Fischer (Ajax, 5.000.000), Bernardo Espinosa (Gijón, i.), Víctor Valdés (Manchester United, i.), Antonio Barragán (Valencia, 2.700.000), Brad Guzan (Aston Villa, i.), Gastón Ramírez (Southampton, i.), Fábio (Cardiff, 2.300.000)
Kölcsönbe: Álvaro Negredo (Valencia)
Távozott: Jonathan Woodgate (visszavonult), Damia (visszavonult), Rhys Williams (Perth Glory, i.)
Kölcsönből vissza: Michael Agazzi (Milan), Kike Sola (Bilbao), Tomás Kalas (Chelsea)

SOUTHAMPTON
Érkezett:
Pierre-Emile Höjbjerg (Bayern München, 15.000.000), Nathan Redmond (Norwich City, 13.500.000), Jérémy Pied (Nice, i.), Alex McCarthy (Crystal Palace), Stuart Taylor (egyesület nélküli)
Kölcsönből vissza: Gastón Ramírez (Middlesbrough)
Távozott: Sadio Mané (Liverpool, 41.200.000), Graziano Pelle (Santung Luneng, 15.250.000), Victor Wanyama (Tottenham, 14.400.000), Juanmi (Real Sociedad, 5.000.000), Gastón Ramírez (Middlesbrough, i.), Kelvin Davis (visszavonult)
Kölcsönből vissza: Maarten Stekelenburg (Fulham)
Kölcsönbe: Paulo Gazzaniga (Vallecano), Sam Gallagher (Blackburn)

STOKE CITY
Érkezett:
Ramadan Szobhi (al-Ahli, 5.000.000), Joe Allen (Liverpool, 15.500.000), Ryan Sweeney (Wimbledon, 294.000)
Kölcsönből vissza: Steve Sidwell (Brighton), Peter Odemwingie (Bristol)
Távozott:
Steve Sidwell (Brighton, i.), Peter Odemwingie (szl.), Marc Wilson (Bournemouth, 2.300.000)

SUNDERLAND
Érkezett:
Papy Djilobodji (Chelsea, 9.500.000), Patrick McNair (Manchester United, 5.250.000), Donald Love (Manchester United U21, 1.150.000), Steven Pienaar (Everton, i.)
Kölcsönből vissza: Haralamposz Mavriasz (Düsseldorf), Danny Graham (Blackburn), Emanuele Giaccherini (Bologna), Steven Fletcher (Marseille), Santiago Vergini (Getafe), Jordi Gómez (Blackburn), Will Buckley (Birmingham), Liam Bridcutt (Leeds)
Kölcsönbe: Adnan Januzaj (Manchester United), Javier Manquillo (Atlético Madrid)
Távozott: Santiago Vergini (Boca Juniors, 900.000), Danny Graham (Blackburn, i.), Steven Fletcher (Sheffield Wednesday, i.), Wes Brown (szl.), Steve Harper (szl.), Valentin Roberge (Apollon Limassol, i.), Emanuele Giaccherini (Napoli, 1.500.000), Liam Bridcutt (Leeds), Jordi Gómez (Wigan, i.), Younes Kaboul (Watford, 4.000.000)
Kölcsönből vissza: Dame N’Doye (Trabzonspor), Ola Toivonen (Rennes), Yann M’Vila (Rubin Kazany), DeAndre Yedlin (Tottenham)
Kölcsönbe: Adam Matthews (Bristol), Will Buckley (Sheffield Wednesday)

SWANSEA CITY
Érkezett:
Leroy Fer (Queens Park, 5.600.000), Mike van der Hoorn (Ajax, 2.500.000), Mark Birighitti (Newcastle Jets, i.), Fernando Llorente (Sevilla, 5.900.000), Borja Bastón (Atlético Madrid, 18.000.000)
Kölcsönből vissza: Nathan Dyer (Leicester), Matt Grimes (Blackburn), Éder (Lille), Gerhard Tremmel (Werder Bremen), Franck Tabanou (St.-Étienne),
Távozott: Alberto Paloschi (Atalanta, 6.000.000), Éder (Lille, 4.500.000), Ashley Williams (Everton, 14.000.000), André Ayew (24.100.000), Daniel Alfei (szl.)
Kölcsönbe: Kyle Bartley (Leeds), Matt Grimes (Leeds), Bafetimbi Gomis (Marseille), Kenji Gorré (Northampton)

TOTTENHAM HOTSPUR
Érkezett:
Vincent Janssen (AZ Alkmaar, 22.100.000), Victor Wanyama (Southampton, 14.400.000)
Kölcsönből vissza: Federico Fazio (Sevilla), DeAndre Yedlin (Sunderland), Alex Pritchard (West Bromwich)
Távozott: Alex Pritchard (Norwich, 9.400.000), DeAndre Yedlin (Newcastle, 5.900.000)
Kölcsönbe: Federico Fazio (Roma, 1.200.000), Nabil Bentaleb (Schalke, 1.000.000)

WATFORD
Érkezett:
Isaac Success (Granada, 15.000.000), Christian Kabasele (Genk, 6.950.000), Jerome Sinclair (Liverpool U21, 3.600.000), Brice Dja Djedjé (Marseille, 3.600.00), Daryl Janmaat (Newcastle, 8.900.000), Younes Kaboul (Sunderland, 4.000.000), Roberto Pereyra (Juventus, 13.000.000)
Kölcsönbe: Juan Camilo Zuniga (Napoli), Obbi Oulare (Zulte Waregem)
Kölcsönből vissza: Abdoulaye Doucouré (Granada), Giedrius Arlauskis (Espanyol), Miguel Layún (Porto), Adalberto Penaranda (Granada), Matej Vydra (Reading), Daniel Pudil (Sheffield Wednesday)
Távozott: Miguel Layún (Porto, 6.000.000), José Manuel Jurado (Espanyol, 1.200.000), Gabriele Angella (Udinese), Joel Ekstrand (szl.), Almen Abdi (Sheffield Wednesday, 3.600.000), Daniel Pudil (Sheffield Wednesday), Juanfran (Deportivo La Coruna, i.)
Kölcsönből vissza: Víctor Ibarbo (AS Roma), Nathan Aké (Chelsea)
Kölcsönbe: Adalberto Penaranda (Udinese), Obbi Oulare (Zulte Waregem), Steven Berghuis (Feyenoord), Mario Suárez (Valencia), Tom Hoban (Blackburn)

WEST BROMWICH ALBION
Érkezett:
Matt Phillips (Queens Park, 6.500.000), Jonathan Leko (West Bromwich U18)
Kölcsönbe: Brendan Galloway (Everton)
Távozott: Anders Lindegaard (Preston, i.), Stéphane Sessegnon (szl.), Victor Anichebe (szl.), James Chester (Aston Villa, 9.300.000)
Kölcsönből vissza: Alex Pritchard (Tottenham), Sandro (Queens Park)

WEST HAM UNITED
Érkezett: Manuel Lanzini (al-Dzsazíra Abu Dabi, 12.000.000), Toni Martínez (Valencia U20, 3.000.000), Gökhan Töre (Besiktas, k., 3.000.000), Havard Nordtveit (Mönchengladbach, i.), Szofian Féguli (Valencia, i.), Arthur Masuaku (Olympiakosz, 7.100.000), André Ayew (24.100.000)
Kölcsönből vissza: Maarten Stekelenburg (Fulham)
Kölcsönbe: Jonathan Calleri (Deportivo Maldonado, 4.700.000)
Távozott:
James Tomkins (Crystal Palace, 11.700.000), Joey O’Brien (szl.)
Kölcsönbe: Stephen Hendrie (Blackburn)
Kölcsönből vissza: Alex Song (Barcelona), Emmanuel Emenike (Fenerbahce), Victor Moses (Chelsea)

AZ ÉLVONALBÓL KIESETT CSAPATOK

NEWCASTLE UNITED
Érkezett:
Matt Ritchie (Bournemouth, 12.000.000), Dwight Gayle (Crystal Palace, 12.000.000), Matz Sels (Gent, 6.000.000), Isaac Hayden (Arsenal U21, 2.900.000), Jesús Gámez (Atlético Madrid), Mohamed Diamé (Hull City, 5.400.000), Ciaran Clark (Aston Villa, 6.000.000), DeAndre Yedlin (Tottenham, 5.900.000)
Kölcsönből vissza: Florian Thauvin (Marseille)
Távozott: Andros Townsend (Crystal Palace, 15.600.000), Rémy Cabella (Marseille, 8.000.000), Papiss Demba Cissé (Santung Luneng, 5.850.000), Fabricio Coloccini (szl.), Georginio Wijnaldum (Liverpool, 27.500.000), Steven Taylor (Portland Timbers, i.), Daryl Janmaat (Watford, 8.900.000)
Kölcsönből vissza: Seydou Doumbia (AS Roma)
Kölcsönbe: Florian Thauvin (Marseille), Ivan Toney (Shrewsbury), Henri Saivet (St.-Étienne), Kevin Mbabu (Young Boys, k.), Siem de Jong (PSV, k.)

NORWICH CITY
Érkezett:
Sergi Canós (Liverpool U21, 3.000.000), Michael McGovern (Hamilton, i.), Alex Pritchard (Tottenham, 9.400.000), Paul Jones (Portsmouth, i.)
Kölcsönből vissza: Ricky van Wolfswinkel (Betis)
Távozott: Nathan Redmond (Southampton, 13.500.000) , Gary O’Neil (Bristol City, i.), Ricky van Wolfswinkel (Vitesse, 6.000.000), Jake Kean (Sheffield Wednesday, i.), Vadis Odjidja-Ofoe (Legia Warszawa, i.)
Kölcsönből vissza: Dieumerci Mbokani (Dinamo Kijev)
Kölcsönbe: Declan Rudd (Charlton)

ASTON VILLA
Érkezett:
Aaron Tshibola (Reading, 5.900.000), Pierluigi Gollini (Hellas Verona, 5.000.000), Tommy Elphick (Bournemouth, 3.900.000), Ross McCormack (Fulham, 14.300.000), James Chester (West Bromwich, 9.300.000), Mile Jedinak (Crystal Palace, 4.600.000), Ritchie De Laet (Leicester, 2.300.000)
Kölcsönből vissza: José Ángel Crespo (Vallecano)
Távozott: José Ángel Crespo (PAOK, i.), Kieran Richardson (szl.), Charles N’Zogbia (szl.), Brad Guzan (Middlesbrough, i.), Idrissa Gueye (Everton, 8.500.000), Ciaran Clark (Newcastle, 6.000.000), Scott Sinclair (Celtic, 4.100.000), Janoi Donacien (Accrington, i.)
Kölcsönbe: Carles Gil (Deportivo La Coruna), Carlos Sánchez (Fiorentina), Jordan Veretout (St.-Étienne)

Lezárva szombat este, vastaggal az elmúlt hét történései.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik