Ez már a „kikloppfolt” Liverpool, de kit csábít Wenger?

BACSKAI JÁNOSBACSKAI JÁNOS
Vágólapra másolva!
2016.08.02. 09:16
null
Eddig Granit Xhaka az Arsenal legnagyobb fogása (Fotó: Action Images)
Itt a nyár, az izzadás, az üdülés és a pálinkafőzés ideje – ha szeretne verejtékzamat, idegenforgalmi és jövedéki adó nélkül is jól szórakozni, önt is várja a labdarúgó-topligák transzferidőszaka! Itt is folyik a lé, elküldenek embereket (és néha bennünket is) egzotikus éghajlatokra és tájakra, és igen egészségesen el lehet bódulni a köröttünk röpködő összegektől. Szokásunk szerint az angol topligával indítjuk transzferológiai körsétánkat.

Mégpedig az ARSENALLAL kezdve, amely már a sokadik nyáron fut bele saját korlátaiba: egyszerűen alig van olyan igazi erősítésként szóba jövő játékos, akit 30-40 millió euró alatt meg lehetne venni, az ingyen megszerezhető csillagokat jóval nagyobb fizetésekért elszipkázzák a gazdagabb klubok, míg a topkiszemeltek vagy egyesületeik rendre kosarat adnak neki, lásd Gonzalo Higuaín, Karim Benzema vagy Alexandre Lacazette esetét.

Természetesen Arsene Wenger bőszen sürög a fazék körül a transzferkonyhában ezen a nyáron is, és az eddig főfogása a svájci középső középpályás, a fáradhatatlan Granit Xhaka, akit 45 millió euróért engedett csak el a Borussia Mönchengladbach. Xhaka remek játékos, a Bundesligában posztja legjobbjai közé emelkedett és Londonban tovább fejlődhet: mint azt az Európa-bajnokságon láthattuk, sokat is kell még tanulnia. Mélyen a zsebébe nyúlt érte a klub (bankszámlaxhakadtáig harcolt érte az Arsenal, mondhatni), amely évi hétmillió euró körüli fizetést folyósít a középpályás részére, aki az összeg zömét egyébként szüleire bízza.

Wenger abban bízik, hogy két legújabb felfedezettje, a néhány millió euróért megszerzett gólérzékeny japán középcsatár, Aszano Takuma és a sokoldalú angol védő, Rob Holding nem cáfol rá legendás megérzéseire. Kölcsönből érkezett vissza Mathieu Debuchy és a kapus Wojciech Szczesny, utóbbi minden bizonnyal visszatért Rómába, de az Everton is vinné, míg a két támadó, Yaya Sanogo és Chuba Akpom egyaránt abban bízik, hogy vendégjátékuk során kissé megerősödve ezúttal maradhatnak az „ágyúsoknál”.

Egyébként Wenger erősítési harcainál csak a keretre le-lecsapó sérüléshullám biztosabb, per pillanat Szczesny, Danny Welbeck, Carl Jenkinson, Alexis Sánchez, Gabriel Paulista és Danny Welbeck sem egészséges, különböző mértékű sérülésekkel bajlódnak – és sokat tud mesélni a felépülésről az új szerződést nem kapó duó, a 35 éves Tomás Rosicky és a 32 esztendős Mathieu Flamini is. Az 1982-es születésű Mikel Arteta visszavonult, majd egy huszárvágással felcsapott Pep Guardiola segítőjének a Manchester Citynél.

Velük ellentétben a húszas évei elején jár a brazil szélső, Wellington Silva, akit 2011-ben igazolt át Wenger a Fluminensétől, és oda is tér vissza a játékos – alig hat kölcsönszereplés után, és anélkül, hogy egyetlen tétmérkőzésen is pályára lépett volna az Arsenalban.

Xhaka érkezésével vetekedő jó hír az Arsenal-drukkereknek, hogy egyetlen alapember iránt sincs komoly érdeklődő, Alexis Sánchez Juventusba igazolására nem látunk esélyt, Héctor Bellerínről is lemondhat a Bayern és Barcelona jelen állás szerint. Ha Joel Campbellt elviszi a Valencia vagy a 31 éves Debuchy visszatér a Ligue 1-be, nem nagy csapás a klubra, de meglehet, hogy a nemsokára 31 esztendős Laurent Koscielny elgondolkodott pár tényen, amikor értesült a Bayern érdeklődéséről…

Mivel a Jamie Vardyért tett sokadik ajánlatot is letörte a Leicester City, angol hírek szerint Rijad Mahrez a következő kiszemelt, de a nagy nyári célkereszt még mindig Lacazette-re irányul – noha Koscielnyhez hasonlóan a juventusos Mario Mandzukic is átértékelhetett magában ezt-azt a napokban.

Rosickyék pótlására a sajtó szerint az első számú kiszemelt az interes Marcelo Brozovic, Mertesacker helyére a legfrissebb hírbe hozott az argentin Federico Fernández, Shkodran Mustafiért ugyanis nagyon sokat kellene fizetni, és szintén olcsóbban mozdítható a védők közül dortmundi Matthias Ginter vagy a hoffenheimi Fabian Schär. Utóbbi lenne a „wengeres” megoldás, de Jason Denayer elszipkázása a Manchester Citytől is ebbe a kategóriába tartozik. Thomas Vermaelen visszacsábítása sokadik látásra is rizikósnak látszik, a Jonny Evansért állítólag felajánlott 18 millió euró pedig sokak szerint méretes kacsának.

Ha meg nem sértődnek az Arsenal-hívek: Mauro Icardi megszerzése túlnőni látszik az Arsenal pénzügyi keretein, erre mindent összevetve legalább 70 millió euró kellene, miközben Lacazette-ért legutóbb már 42 milliót ajánlott Wenger az Olympique Lyonnak.

Nyilatkozatai szerint a tavaly ilyenkor egyetlen mezőnyjátékost sem igazoló Wenger két futballistát mindenképpen venne a nyáron (a nyári erősítés idén tehát félbe nem xhakad), egy Mahrez, Federico Fernández kettőssel minden bizonnyal már elégedett lenne ő is és a szurkolótábor is – írjuk le a biztonság kedvéért és megszokásból azt, amit sorozatunk 2008-as indulása óta mindig: a legnagyobb erősítést azt jelentené, ha véget érte a klub sérülésmizériája.

És csak nagyon csendesen jegyezzük meg: az örök 50-esnek kinéző Wenger mester bizony az ősszel már 67. születésnapját ünnepli. Nem tudja valaki, mennyi a Premier League-ben az edzőzsenik nyugdíjazási korhatára?

Georginio Wijnaldum 27.5 millió eurójába került a vörösöknek
Georginio Wijnaldum 27.5 millió eurójába került a vörösöknek

És most valami egészen más – ha már Angliában járunk –, mégpedig a LIVERPOOL. Ahol Jürgen Klopp tevékenységét nézve a közeli vasárnapról eszünkbe jut szülénk, amint lelkesen kopfolgatta e napokon a leendő rántott húsokat, igyekezvén a kedve szerinti szintre hozni a változatos minőségeket és formákat.

Klopp is a maga szája íze szerint formálgatja a Liverpoolt, és senki sem lepődött meg azon, hogy meglepő döntésekkel és régi ismerősök „kuktálkodásával” keveri a transzferszószt.

A Bundesligából érkezett egy kapus, Loris Karius, hogy megküzdjön a kezdőcsapatért Simon Mignolet-vel (ha majd felépül kéztöréséből). Kariusért a Mainz 6.2 millió eurót kapott, ez mai angol viszonylatban aprópénz, és Karius angolul is jól beszél, egy idényt eltöltött korábban a Manchester City utánpótlásában. Legnagyobb erőssége a nyugalom, a kiegyensúlyozottság és pontos passzjáték (éppen ezeket szokták hiányolni Mignolet-ből), a Kicker idény végi kapusranglistáján legutóbb nagyon kevéssel lemaradva az éllovastól a harmadik helyen végzett.

Mivel sem Bogdán Ádámot, sem Danny Wardot nem tartotta meg Klopp, és mindketten kölcsönbe kerültek, a harmadik számú kapus a 39 esztendős Alexander Manninger lesz, akit az Augsburg engedett el, és korábban a Juventust és az Arsenalt is erősítette.

Az Augsburg elleni Európa-liga-párharc során figyelhetett fel Klopp a rutinos hátvédre, az észt Ragnar Klavanra, akit ötmillióért szerzett meg – tapasztalt középső védői közül Kolo Touré és Martin Skrtel is távozott, Joe Gomez és Mamadou Sakho sérült (utóbbi defektjeire még visszatérünk), a portugál Tiago Ilori pedig az olimpián szerepel. Klavan egyébként fiatalabb korában szerepelt próbajátékon a Sunderlandnél, kedvenc klubja nemrégiben még az Arsenal volt, a nyáron pedig a másik liverpooli gárda is érdeklődött iránta.

Ingyen érkezett az egyik legnagyobb nyári fogás: a remek képességekkel rendelkező Joel Matip fejlődése szempontjából az egyik legjobb döntést hozta, amikor csatlakozott a Klopp-istállóhoz; ellenben a holland középső középpályás, a védekezni és támadni egyaránt magas színvonalon képes Georginio Wijnaldum 27.5 millió eurójába került a vörös mezeseknek.

Wijnaldumot tavaly ilyenkor húszmillióért vitte a PL-be a Newcastle United, a labdarúgó unokatestvére egyébként még nála is ígéretesebben indult: az egykori válogatott Royston Drenthéről van szó, aki jelenleg az Emirátusokban keresi a kenyerét – szűk évtizede még 14 millió eurót adott érte a Real Madrid a Feyenoordnak. Wijnaldum egy távolabbi rokona még híresebb, Drenthe nagybátyja ugyanis egy bizonyos Edgar Davids, de a Pool új játékosának testvére, a védő Giliano szintén profi labdarúgó, a nyárig a Bochumot erősítette.

Természetesen ezen a poszton is akad egy távozó, Joe Allenért remek, 15.5 milliós ajánlatot tett a Stoke City, Klopp pedig rábólintott (így nettóban már nem is olyan sokat költött a hollandra), miközben a portugál Joao Teixeirát ingyen megkapta az FC Porto. A szélső Jordon Ibe-ért és főleg a balhátvéd Brad Smithért is parádés árat kasszírozott a Pool, és kellett is a bevétel, mert a szélsőjáték reménybeli megújítóját, Sadio Manét negyvenmilliónál is többért engedte el csak a Southampton – amely két éve 23 milliót fizetett érte a Salzburgnak.

Mané a „szenteknél” 75 mérkőzésen 25 gólig és 11 gólpasszig jutott, és itt emlékezzünk meg egy másik szélsőről, a Fenerbahcétől kölcsönből visszatért szerb Lazar Markovicsról, akit 25 millióért vett két idénnyel ezelőtt az angol gárda.

A hazatértek közül említsük meg a szerb középső középpályást, Marko Grujicsot, spanyol kollégáját, Luis Albertót és természetesen dr. Mario Balotellit.

A mostanában nemcsak a kezdőből, de már a bulvárlapokból is kikopott Balotellit szokás szerint csábítják pár helyről (Ajax, Fenerbahce, Besiktas, Crotone, Páduai Egyetem), kapós Markovics is (AS Roma, Sporting CP, Schalke); miközben a szűrő Lucas Leivát a Galatasaray keresi, a brazil Allant Dárdai Pál igazolná le kölcsönbe, Albertót a Queens Park, Wolverhampton, Aston Villa trió végleg vinné – érdekesebb azonban, kit szólítana még magához Klopp.

Aki a balhátvéd posztra ismeretlen fiatalokat szemelt ki (Jordy Gaspar – Lyon B, Rico Henry – Walsall), miután a Leicesterrel berekesztette a tárgyalásokat Ben Chilwellről. A sajtóban felmerült, hogy James Milner lesz a vészbalbekk, ha történne valami Alberto Morenóval, de ha utánakeresünk kicsit, kiderül, hogy Klavan, Sakho, Gomez, (a szinte biztosan a Liverpool kölcsönbe a Burnleyhez kerülő) Jon Flanagan és Nathaniel Clyne is játszott már ezen a poszton, pánik(igazolásra) tehát semmi ok. A D-terv angol pletykák szerint a német válogatott Jonas Hector, az E a PSV-s Jetro Willems.

A korábbi nagy célpontok közül Mario Götzéről biztosan lemaradt Klopp, az udinei Piotr Zielinski inkább Nápolyban vagy az AC Milanban folytatná. Remek erősítés lenne ellenben a Sporting üstököse, Joao Mário vagy a német támadó középpályás, Max Meyer, de értük is bőven 30 millió fölött kellene fizetni, az interes Brozoviccsal vagy a benficás Taliscával itt sem erősödne a kezdő, csak a keret, a nagy Klopp-kedvenc Jakub Blaszczykowski pedig a Wolfsburghoz ír alá – a legújabb kiszemelt a SkySports szerint a párizsi Lucas Moura, aki végre főszerepre vágyik.

„Ez végre már az én csapatom – foglalta össze a nyár transzfereseményei Jürgen Klopp. – Ennyi igazolás után... ez az én keretem, nem nagyon van már itt olyan játékos, akire nincs szükségem. Nem igazoltunk olyanokat, akiket nem én akartam, és senki sem adtunk el, akit nem én akartam.”

Mégis, szerintünk a legfontosabb változás a mentalitásban áll majd be, imponáló, ahogyan Klopp fenéken billentette a balotelli-i, Paul Gascoigne-i mélységekbe züllő Mamadou Sakhót, akinek ugyan nem ért véget liverpooli karrierje, de gyorsan bejelentkezett érte az AS Roma.

A közelmúltban egyáltalán nem a képességek hiánya miatt nem kapaszkodott vissza a csúcsra a Pool, hanem valami plusz hiányzott.

Szerintünk már tavaly megérkezett Liverpoolba.

 

ARSENAL
Érkezett:
Granit Xhaka (Mönchengladbach, 45.000.000), Rob Holding (Bolton, 3.000.000), Aszano Takuma (Sanfrecce Hirosima, 4.000.000)
Kölcsönből vissza: Mathieu Debuchy (Bordeaux), Wojciech Szczesny (AS Roma), Gedion Zelalem (Rangers), Yaya Sanogo (Charlton), Isaac Hayden (Hull), Chuba Akpom (Hull)
Távozott: Mathieu Flamini (szl.), Mikel Arteta (visszavonult), Tomás Rosicky (szl.), Isaac Hayden (Newcastle, 2.900.000), Wellington Silva (Fluminense)
Kölcsönbe: Jon Toral (Granada)

BURNLEY
Érkezett:
Nick Pope (Charlton, 1.300.000), Johann Berg Gudmundsson (Charlton, 3.000.000)
Kölcsönből vissza: Adam Reach (Preston), Alex Baptiste (Sheffield United)
Távozott:
Joey Barton (Rangers, i.), Lloyd Dyer (Burton Albion, i.)

BOURNEMOUTH
Érkezett: Jordon Ibe (Liverpool, 18.000.000), Lewis Cook (Leeds, 7.000.000), Lys Mousset (Le Havre, 6.500.000), Emerson Hyndman (Fulham, i.), Brad Smith (Liverpool, 3.600.000)
Kölcsönből vissza: Lee Tomlin (Bristol)
Kölcsönbe: Nathan Aké (Chelsea)
Távozott: Matt Ritchie (Newcastle United, 12.000.000), Tommy Elphick (Aston Villa, 3.900.00), Lee Tomlin (Bristol, 3.500.000), Stéphane Zubar (szl.), Sylvain Distin (szl.)
Kölcsönbe: Glenn Murray (Brighton)
Kölcsönből vissza: Juan Iturbe (AS Roma)

CHELSEA
Érkezett:
Michy Batshuayi (Marseille, 39.000.000), N'Golo Kanté (Leiceser, 35.800.000)
Kölcsönből vissza: Tomás Kalas (Middlesbrough), Nathan Aké (Watford), Stipe Perica (Udinese), Danilo Pantics (Vitesse), Juan Cuadrado (Juventus), Mohamed Szalah (AS Roma), Papy Djilobodji (Werder Bremen), Isaiah Brown (Vitesse), Matej Delac (FK Sarajevo), Marko Marin (Trabzonspor), Nathaniel Chalobah (Napoli), Marco van Ginkel (PSV), Mario Pasalic (Monaco), Kenneth Omeruo (Kasimpasa), Cristian Cuevas (St. Truiden), Jeremie Boga (Rennes), Christian Atsu (Málaga), Victor Moses (West Ham), Patrick Bamford (Norwich), Lucas Piazón (Reading), Michael Hector (Reading)
Távozott: Mohamed Salah (AS Roma, 15.000.000), Stipe Perica (Udinese, 4.000.000), Marco Amelia (szl.)
Kölcsönbe: Jeremie Boga (Granada), Nathan Aké (Bournemouth), Tomás Kalas (Fulham), Victorien Angban (Granada), Matej Delac (Royal Mouscron)
Kölcsönből vissza:
Alexandre Pato (Corinthians), Falcao (Monaco)

CRYSTAL PALACE
Érkezett:
Andros Townsend (Newcastle United, 15.600.000), James Tomkins (West Ham, 11.700.00), Steve Mandanda (Marseille, i.)
Távozott: Dwight Gayle (Newcastle United, 12.000.000), Emmanuel Adebayor (szl.), Adrian Mariappa (szl.), Brede Hangeland (szl.), Maruan Samak (szl.)

EVERTON
Érkezett:
Maarten Stekelenburg (Fulham, 1.000.000)
Kölcsönből vissza: Shani Tarashaj (Grasshopper), Aiden McGeady (Sheffield Wednesday), Luke Garbutt (Fulham)
Távozott: Tim Howard (Colorado Rapids, i.), Felipe Mattioni (szl.), Tony Hibbert (szl.), Leon Osman (szl.), Steven Pienaar (szl.)

HULL CITY
Érkezett:

Távozott: Sone Aluko (Fulham, i.), Ryan Taylor (szl.)
Kölcsönből vissza: Chuba Akpom (Arsenal), Isaac Hayden (Arsenal)

LEICESTER CITY
Érkezett:
Ahmed Musa (CSZKA Moszkva, 19.500.000 euró), Nampalys Mendy (Nice, 15.500.000), Ron-Robert Zieler (Hannover, 3.500.000), Luis Hernández (Sporting Gijón, ingyen)
Kölcsönből vissza:
Johan Benaluan (Fiorentina), Andrej Kramaric (Hoffenheim), Ritchie De Laet (Middlesbrough), Tom Lawrence (Cardiff)
Távozott: Andrej Kramaric (Hoffenheim, 10.000.000), Dean Hammond (Sheffield United, i.), Mark Schwarzer (szerződése lejárt), Paul Konchesky (Gillingham, i.), N'Golo Kanté (Chelsea, 35.800.000)
Kölcsönből vissza: Nathan Dyer (Swansea)

LIVERPOOL
Érkezett:
Sadio Mané (Southampton, 41.200.000), Loris Karius (Mainz, 6.200.000), Joel Matip (Schalke, i.), Alexander Manninger (Augsburg, i.), Georginio Wijnaldum (Newcastle United, 27.500.000), Ragnar Klavan (Augsburg, 5.000.000)
Kölcsönből vissza: Mario Balotelli (Milan), Marko Grujics (Czvena zvezda), Luis Alberto (Deportivo La Coruna), Samed Yesil (Luzern), Lazar Markovics (Fenerbahce), Andre Wisdom (Norwich)
Távozott: Jordon Ibe (Bournemouth, 18.000.000), Martin Skrtel (Fenerbahce, 6.000.000), Joao Teixeira (Porto, i.), Jordan Rossiter (Rangers, i.), Samed Yesil (szl.), José Enrique (szerződését felbontották), Kolo Touré (Celtic, i.), Brad Smith (Bournemouth, 3.600.000), Joe Allen (Stoke City, 15.500.000)
Kölcsönbe: Danny Ward (Huddersfield), Bogdán Ádám (Wigan)
Kölcsönből vissza: Steven Caulker (Queens Park)

MANCHESTER CITY
Érkezett:
Ilkay Gündogan (Borussia Dortmund, 27.000.000), Nolito (Celta Vigo, 18.000.000), Olekszandr Zincsenko (FK Ufa, 2.000.000), Aaron Mooy (Melbourne City), Marlos Moreno (Atlético Nacional)
Kölcsönből vissza: Florian Lejeune (Girona), Bruno Zuculini (AEK Athén), Enes Ünal (NAC Breda), Edin Dzeko (AS Roma), Jason Denayer (Galatasaray), Thomas Agyepong (Twente)
Távozott: Edin Dzeko (AS Roma, 11.000.000), Florian Lejeune (Eibar, 1.500.000), Aaron Mooy (Huddersfield), Luke Brattan (Melbourne City), Martín Demichelis (szl.), Richard Wright (visszavonult)
Kölcsönbe: Enes Ünal (Twente), Marlos Moreno (Deportivo La Coruna)

MANCHESTER UNITED
Érkezett:
Henrih Mhitarjan (Borussia Dortmund, 42.000.000), Eric Bailly (Villarreal, 38.000.000), Zlatan Ibrahimovic (PSG, i.)
Kölcsönből vissza: Tyler Blackett (Celtic), James Wilson (Brighton)
Távozott: Víctor Valdés (Middlesbrough, i.), Nick Powell (Wigan, i.)
Kölcsönbe: Guillermo Varela (Eintracht Frankfurt)

MIDDLESBROUGH
Érkezett:
Marten de Roon (Atalanta, 15.000.000), Viktor Fischer (Ajax, 5.000.000), Bernardo Espinosa (Gijón, i.), Víctor Valdés (Manchester United, i.), Antonio Barragán (Valencia, 2.700.000), Brad Guzan (Aston Villa), Gastón Ramírez (Southampton)
Kölcsönbe: Álvaro Negredo (Valencia)
Távozott: Jonathan Woodgate (szl.), Damia (visszavonult)
Kölcsönből vissza: Michael Agazzi (Milan), Kike Sola (Bilbao), Tomás Kalas (Chelsea), Gastón Ramírez (Southampton)

SOUTHAMPTON
Érkezett:
Pierre-Emile Höjbjerg (Bayern München, 15.000.000), Nathan Redmond (Norwich City, 13.500.000)
Kölcsönből vissza:Gastón Ramírez (Middlesbrough)
Távozott: Sadio Mané (Liverpool, 41.200.000), Graziano Pelle (Santung Luneng, 15.250.000), Victor Wanyama (Tottenham, 14.400.000), Juanmi (Real Sociedad, 5.000.000), Gastón Ramírez (Middlesbrough, i.), Kelvin Davis (visszavonult)
Kölcsönből vissza: Maarten Stekelenburg (Fulham)
Kölcsönbe: Paulo Gazzaniga (Vallecano)

STOKE CITY
Érkezett: Ramadan Szobhi (al-Ahli, 5.000.000), Joe Allen (Liverpool, 15.500.000)

Kölcsönből vissza: Steve Sidwell (Brighton), Peter Odemwingie (Bristol)
Távozott:
Steve Sidwell (Brighton, i.), Peter Odemwingie (szl.)

SUNDERLAND
Érkezett:

Kölcsönből vissza: Haralamposz Mavriasz (Düsseldorf), Danny Graham (Blackburn), Emanuele Giaccherini (Bologna), Steven Fletcher (Marseille), Santiago Vergini (Getafe), Jordi Gómez (Blackburn), Will Buckley (Birmingham), Liam Bridcutt (Leeds)
Távozott: Santiago Vergini (Boca Juniors, 900.000), Danny Graham (Blackburn, i.), Steven Fletcher (Sheffield Wednesday, i.), Wes Brown (szl.), Steve Harper (szl.), Valentin Roberge (Apollon Limassol, i.), Emanuele Giaccherini (Napoli, 1.500.000)
Kölcsönből vissza: Dame N’Doye (Trabzonspor), Ola Toivonen (Rennes), Yann M’Vila (Rubin Kazany), DeAndre Yedlin (Tottenham)
Kölcsönbe: Adam Matthews (Bristol)

SWANSEA CITY
Érkezett:
Leroy Fer (Queens Park, 5.600.000), Mike van der Hoorn (Ajax, 2.500.000), Mark Birighitti (Newcastle Jets, i.)
Kölcsönből vissza: Nathan Dyer (Leicester), Matt Grimes (Blackburn), Éder (Lille), Gerhard Tremmel (Werder Bremen), Franck Tabanou (St.-Étienne),
Távozott: Alberto Paloschi (Atalanta, 6.000.000), Éder (Lille, 4.500.000)
Kölcsönbe: Kyle Bartley (Leeds), Matt Grimes (Leeds), Bafetimbi Gomis (Marseille), Kenji Gorré (Northampton)

TOTTENHAM HOTSPUR
Érkezett:
Vincent Janssen (AZ Alkmaar, 22.100.000), Victor Wanyama (Southampton, 14.400.000)
Kölcsönből vissza: Federico Fazio (Sevilla), DeAndre Yedlin (Sunderland), Alex Pritchard (West Bromwich)
Távozott:

WATFORD
Érkezett:
Isaac Success (Granada, 15.000.000), Christian Kabasele (Genk, 6.950.000), Jerome Sinclair (Liverpool U21, 3.600.000), Brice Dja Djedjé (Marseille, 3.600.00)
Kölcsönbe: Juan Camilo Zuniga (Napoli), Obbi Oulare (Zulte Waregem)
Kölcsönből vissza: Abdoulaye Doucouré (Granada), Giedrius Arlauskis (Espanyol), Miguel Layún (Porto), Adalberto Penaranda (Granada), Matej Vydra (Reading), Daniel Pudil (Sheffield Wednesday)
Távozott: Miguel Layún (Porto, 6.000.000), José Manuel Jurado (Espanyol, 1.200.000), Gabriele Angella (Udinese), Joel Ekstrand (szl.), Almen Abdi (Sheffield Wednesday, 3.600.000), Daniel Pudil (Sheffield Wednesday)
Kölcsönből vissza: Víctor Ibarbo (AS Roma), Nathan Aké (Chelsea)
Kölcsönbe: Adalberto Penaranda (Udinese), Obbi Oulare (Zulte Waregem)

WEST BROMWICH ALBION
Érkezett:
Matt Phillips (Queens Park, 6.500.000)
Távozott: Anders Lindegaard (Preston, i.), Stéphane Sessegnon (szl.), Victor Anichebe (szl.)
Kölcsönből vissza: Alex Pritchard (Tottenham), Sandro (Queens Park)

WEST HAM UNITED
Érkezett: Manuel Lanzini (al-Dzsazíra Abu Dabi, 12.000.000), Toni Martínez (Valencia U20, 3.000.000), Gökhan Töre (Besiktas, k., 3.000.000), Havard Nordtveit (Mönchengladbach, i.), Szofian Féguli (Valencia, i.)
Kölcsönből vissza: Maarten Stekelenburg (Fulham)
Távozott:
James Tomkins (Crystal Palace, 11.700.000), Joey O’Brien (szl.)
Kölcsönbe: Stephen Hendrie (Blackburn)
Kölcsönből vissza: Alex Song (Barcelona), Manuel Lanzini (al-Dzsazíra Abu Dabi), Emmanuel Emenike (Fenerbahce), Victor Moses (Chelsea)

AZ ÉLVONALBÓL KIESETT CSAPATOK

NEWCASTLE UNITED
Érkezett:
Matt Ritchie (Bournemouth, 12.000.000), Dwight Gayle (Crystal Palace, 12.000.000), Matz Sels (Gent, 6.000.000), Isaac Hayden (Arsenal U21, 2.900.000), Jesús Gámez (Atlético Madrid)
Kölcsönből vissza: Florian Thauvin (Marseille)
Távozott: Andros Townsend (Crystal Palace, 15.600.000), Rémy Cabella (Marseille, 8.000.000), Papiss Demba Cissé (Santung Luneng, 5.850.000), Steven Taylor (szl.), Fabricio Coloccini (szl.), Georginio Wijnaldum (Liverpool, 27.500.000)
Kölcsönből vissza: Seydou Doumbia (AS Roma)

NORWICH CITY
Érkezett:
Sergi Canós (Liverpool U21, 3.000.000), Michael McGovern (Hamilton, i.)
Kölcsönből vissza: Ricky van Wolfswinkel (Betis)
Távozott: Nathan Redmond (Southampton, 13.500.000) , Gary O’Neil (Bristol City, i.), Ricky van Wolfswinkel (Vitesse, 6.000.000), Jake Kean (Sheffield Wednesday, i.)
Kölcsönből vissza: Dieumerci Mbokani (Dinamo Kijev)

ASTON VILLA
Érkezett:
Aaron Tshibola (Reading, 5.900.000), Pierluigi Gollini (Hellas Verona, 5.000.000), Tommy Elphick (Bournemouth, 3.900.000)
Kölcsönből vissza: José Ángel Crespo (Vallecano)
Távozott: José Ángel Crespo (PAOK, i.), Kieran Richardson (szl.), Charles N’Zogbia (szl.), Brad Guzan (Middlesbrough)
Kölcsönbe: Carles Gil (Deportivo La Coruna)

Lezárva hétfőn délben, vastaggal az elmúlt hét történései.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik