H. T. 2019.08.07 17:37 Frissítve: 2019.08.07 18:14

Chelsea: váratlan fordulat, az Arsenalba menne a brazil védő – sajtóhír

Meglepő hírrel rukkolt ki a francia L'Équipe: a Chelsea-ben futballozó David Luiz megtagadta a részvételt a csapat szerdai edzésén, mert az Arsenalhoz szeretne szerződni.

David Luiz a következő idényben már Alexandre Lacazette-tel szerepel egy csapatban? (Fotó: AFP)

 

A szaklap arról ír, hogy a 32 éves védő már meghozta a döntést, s mindenképp a városi riválisnál folytatná pályafutását. A két klub már fel is vette a kapcsolatot egymással.

David Luiz az előző idényben alapember volt a Chelsea-ben, jelenlegi szerződése pedig még két évig érvényes. A hírek szerint a kékek nem szívesen válnának meg a futballistától, a helyzetet azonban bonyolítja, hogy a védő szerdán nem volt hajlandó a csapattal edzeni.

Mint ismert, a Chelsea-t februárban megbüntette a FIFA, így a klub nem szerződtethet játékost a jelenlegi és a következő átigazolási időszakban. A londoni alakulat később a nemzetközi Sportdöntőbírósághoz (CAS) fordult jogorvoslatért, végleges döntés azonban még azóta nem született.

Ami a Chelsea középhátvédjeit illeti, Antonio Rüdiger térdműtét után lábadozik, nem tudni, mikor térhet vissza a pályára. Mellette Andreas Christensen, illetve a kölcsönből visszatérő Kurt Zouma, Michael Hector és Kenneth Omeruo állhat Frank Lampard rendelkezésére. No meg persze David Luiz – még...

Az Arsenalnál Laurent Koscielny távozott a középhátvédek sorából, Shkodran Mustafit pedig sok kritika éri az utóbbi időben. Unai Emery számíthat még Szokratisz Papasztathopuloszra, Konsztantinosz Mavropanoszra és a kölcsönből visszatérő Calum Chambersre. Rob Holding jelenleg sérült.

Angliában augusztus 8-án, helyi idő szerint 17 órakor zár be az átigazolási piac. A Premier League következő kiírása pénteken, a Liverpool–Norwich City találkozóval kezdődik.

2020.05.25 12:01:21

Angol labdarúgás GALAMBOS DÁNIEL (KÉPES SPORT)

„Hét-nyolc évesen csatárt játszottam, és mindig Michael Owennek képzeltem magam.”

2020.05.26 14:38:31

Angol labdarúgás NAGY PÉTER

Szálas Zoltán az angol futballisták különleges étrendjéről, a Premier League-ben megszokott menetrendről és a gyökeresen megváltozott körülményekről.

2020.05.18 22:55:07

Angol labdarúgás DEÁK ZSIGMOND

NS-VÉLEMÉNY. A rászakadt jólét és luxus torzíthatja az egyéniségét.

2020.05.09 11:13:39

Angol labdarúgás GALAMBOS DÁNIEL (Képes Sport)

A Liverpoollal megnyerte a BL-t és a klubvilágbajnokságot, alanyi jogon az Afrika legjobbjának járó díjat.

2020.05.08 23:22:52

Angol labdarúgás SZELI MÁTYÁS

NS-VÉLEMÉNY. Elegendő indok-e, hogy cirkusz kell a négy fal közé zárt, egyre fáradó népnek?