nemzetisport.hu 2019.06.07 10:43 Frissítve: 2019.06.08 11:14

Chelsea: nem hagyják annyiban, fellebbeznek a kizárás ellen

Az angol élvonalbeli Chelsea labdarúgócsapata a nemzetközi Sportdöntőbírósághoz (CAS) fordul az átigazolásokból való kizárása kapcsán – írja a Sky Sports. Mint ismert, az Európa-liga-győztes londoni klubot a nemzetközi szövetség (FIFA) a soron következő két átigazolási időszakból kizárta, mert megszegte a Nagy-Britannián kívüli 18 év alatti futballistákra vonatkozó szabályzatot is.

A Chelsea jogorvoslatért a CAS-hoz fordult (Fotó: AFP)

 

A FIFA februárban szabta ki a szigorú büntetést, ami ellen a Chelsea fellebbezett, de a nemzetközi szövetség elutasította azt. A londoni klubot hosszú ideig vizsgálták az akadémiájára igazolt 18 év alatti külföldi játékosok szabálytalan szerződtetése miatt – jelenleg is többtucat futballista szerepel kölcsönben a Chelsea-től.

Az idei nyári, valamint jövő téli átigazolási időszakra vonatkozó eltiltás ellen a Chelsea a CAS-hoz fordult jogorvoslatért – a nemzetközi Sportdöntőbíróság közleményben jelezte, „egyelőre lehetetlen megmondani, hogy mikorra várható a végső döntés”. Mindez minden bizonnyal azt jelenti, hogy a nyáron nem igazolhat a fővárosi alakulat.

Christian Pulisicet még januárban, a büntetés kiszabása előtt szerződtette a Chelsea a Borussia Dortmundtól. Ugyanakkor a csapat kulcsjátékosa, Eden Hazard a hírek szerint nagyon közel áll ahhoz, hogy a Real Madridba igazoljon. Maurizio Sarri, a Chelsea menedzsere – akit a nemzetközi sajtó összeboronált már a Juventusszal – korábban kifejtette, hogy a keret megerősítése nélkül nehéz lesz felvenni a harcot a Liverpoollal és a Manchester Cityvel a Premier League-ben.

Az átigazolásokból való kizárás mellett a Chelsea-nek 460 ezer fontos pénzbüntetést is kell fizetnie.

2019.05.19 23:39:01

Angol labdarúgás K. T. I.

Karizmáját politikusi pályára lépő apjától, emberszeretetét az anyjától örökölte a Man. City búcsúzó kapitánya.

2019.05.19 22:57:15

Angol labdarúgás S. TÓTH JÁNOS

ALAPVONAL. Sajátos játékaként a sorsnak éppen akkor kapott erőre a hajdani (futball)világbirodalom, s gyűrte maga alá földrészünket, amikor az Egyesült Királyság éppen kifelé brexitelget – már a maga módján… – az egyesült Európából.

2019.05.18 17:45:00

Angol labdarúgás nemzetisport.hu

A bajnokság és a Ligakupa után az FA-kupában sem lehetett megállítani Pep Guardiola csapatát.

2019.05.13 14:26:34

Angol labdarúgás nemzetisport.hu

A Tottenham elleni BL-kiesésre az egész idény rámehetett volna, aztán jött a klubelnök.

2019.05.12 14:41:29

Angol labdarúgás nemzetisport.hu

A Brighton még vezetett is, de simán alulmaradt; a Pool 97 pontja sem volt elég az elsőséghez.