Chelsea: Sarri miatt a legjobb szezonom ez – Hazard

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2019.04.12. 13:36
null
Eden Hazard egy húron pendül Maurizio Sarrival (Fotó: AFP)
Hízelgő véleményt fogalmazott meg edzőjével, Maurizio Sarrival kapcsolatban Eden Hazard, a Chelsea labdarúgócsapatának sztárja, aki úgy véli, javarészt az olasz szakember munkásságának köszönhető, hogy ebben az idényben igen gólerős formában futballozik.

 

„Könnyen megértjük egymást – mondta Hazard a BBC-nek. – A statisztikákat tekintve ez a legjobb szezonom, mégpedig azért, mert Sarri ugyanúgy gondolkodik a futballról, ahogy én. Néha ugyan veszítünk, de a lényeg, hogy ugyanolyan stílusban képzeli el a Chelsea játékát, mint én.”

A belga kiválóság a jelenlegi idényben minden sorozatot beleszámítva 43 tétmérkőzésen 19 gólnál jár, ezzel a szezon hajrájához érve máris beállította az egyéni legjobbját a Chelsea játékosaként.

Hazard hozzátette, a Premier League-ben az első négybe kerüléssel vagy az Európa-liga megnyerésével – a Chelsea a negyeddöntő első meccsén 1–0-ra nyert a Slavia Praha otthonában – mindenképpen szeretnék kiharcolni, hogy a csapat a következő idényben ismét a Bajnokok Ligájában szerepelhessen. Mint mondta, ez nemcsak miatta lenne fontos, hanem a klub miatt is, mert a Chelsea-nek a BL-ben a helye.

„Minden évben úgy kezdjük meg a szezont, hogy képesek leszünk trófeát nyerni. Nehéz dolgunk van, mert a Manchester City és a Liverpool jelenleg jobb a Chelsea-nél, ám az elmúlt tíz évben rengeteg kupát elhódítottunk. Minden csak mentalitás kérdése. Ha meg akarunk nyerni valamit, meg is nyerjük” – fűzte hozzá Hazard.

Nagy kérdés, hogy a 28 esztendős klasszis a következő idényt is a Chelsea színeiben kezdi-e meg. Élénken érdeklődik iránta ugyanis a Real Madrid, amely ezen a nyáron minden eddiginél nagyobb erőfeszítéseket tehet a megszerzéséért. Hazard szerződése 2020 nyarán jár le a londoni klubnál, piaci értéke jelenleg 150 millió euró körül mozog.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik