nemzetisport.hu 2019.04.12 13:36 Frissítve: 2019.04.12 14:08

Chelsea: Sarri miatt a legjobb szezonom ez – Hazard

Hízelgő véleményt fogalmazott meg edzőjével, Maurizio Sarrival kapcsolatban Eden Hazard, a Chelsea labdarúgócsapatának sztárja, aki úgy véli, javarészt az olasz szakember munkásságának köszönhető, hogy ebben az idényben igen gólerős formában futballozik.

 

Eden Hazard egy húron pendül Maurizio Sarrival (Fotó: AFP)

 

„Könnyen megértjük egymást – mondta Hazard a BBC-nek. – A statisztikákat tekintve ez a legjobb szezonom, mégpedig azért, mert Sarri ugyanúgy gondolkodik a futballról, ahogy én. Néha ugyan veszítünk, de a lényeg, hogy ugyanolyan stílusban képzeli el a Chelsea játékát, mint én.”

A belga kiválóság a jelenlegi idényben minden sorozatot beleszámítva 43 tétmérkőzésen 19 gólnál jár, ezzel a szezon hajrájához érve máris beállította az egyéni legjobbját a Chelsea játékosaként.

 
SARRI: HAZARD 100 MILLIÓ FONTÉRT SEM ELADÓ
ZIDANE: MINDIG IS TETSZETT HAZARD JÁTÉKA
CASINO ROYAL – ZIDANE 500 MILLIÓS BÜDZSÉBŐL VÁSÁROLHAT

Hazard hozzátette, a Premier League-ben az első négybe kerüléssel vagy az Európa-liga megnyerésével – a Chelsea a negyeddöntő első meccsén 1–0-ra nyert a Slavia Praha otthonában – mindenképpen szeretnék kiharcolni, hogy a csapat a következő idényben ismét a Bajnokok Ligájában szerepelhessen. Mint mondta, ez nemcsak miatta lenne fontos, hanem a klub miatt is, mert a Chelsea-nek a BL-ben a helye.

„Minden évben úgy kezdjük meg a szezont, hogy képesek leszünk trófeát nyerni. Nehéz dolgunk van, mert a Manchester City és a Liverpool jelenleg jobb a Chelsea-nél, ám az elmúlt tíz évben rengeteg kupát elhódítottunk. Minden csak mentalitás kérdése. Ha meg akarunk nyerni valamit, meg is nyerjük” – fűzte hozzá Hazard.

Nagy kérdés, hogy a 28 esztendős klasszis a következő idényt is a Chelsea színeiben kezdi-e meg. Élénken érdeklődik iránta ugyanis a Real Madrid, amely ezen a nyáron minden eddiginél nagyobb erőfeszítéseket tehet a megszerzéséért. Hazard szerződése 2020 nyarán jár le a londoni klubnál, piaci értéke jelenleg 150 millió euró körül mozog.

2019.05.19 22:57:15

Angol labdarúgás S. TÓTH JÁNOS

ALAPVONAL. Sajátos játékaként a sorsnak éppen akkor kapott erőre a hajdani (futball)világbirodalom, s gyűrte maga alá földrészünket, amikor az Egyesült Királyság éppen kifelé brexitelget – már a maga módján… – az egyesült Európából.

2019.05.18 17:45:00

Angol labdarúgás nemzetisport.hu

A bajnokság és a Ligakupa után az FA-kupában sem lehetett megállítani Pep Guardiola csapatát.

2019.05.13 14:26:34

Angol labdarúgás nemzetisport.hu

A Tottenham elleni BL-kiesésre az egész idény rámehetett volna, aztán jött a klubelnök.

2019.05.12 14:41:29

Angol labdarúgás nemzetisport.hu

A Brighton még vezetett is, de simán alulmaradt; a Pool 97 pontja sem volt elég az elsőséghez.

2019.05.11 22:33:30

Angol labdarúgás BALLAI ATTILA

ALAPVONAL. Ez a mozzanat, ez a mérkőzés, ez a szezon a »You'll Never Walk Alone« futballpályára született, tökéletes átirata.