Chelsea: nincs felfüggesztés, a FIFA megtagadta a klub kérését

Vágólapra másolva!
2019.03.08. 16:23
null
A Chelsea-nek várnia kell a végleges döntésig (Fotó: AFP)
A Nemzetközi Labdarúgó-szövetség bizottsága úgy döntött, hogy nem függeszti fel a Chelsea átigazolási tiltását, így az angol klub továbbra sem regisztrálhat új játékost.

 

A londoniak a héten juttatták el fellebbezésüket a FIFA-hoz a következő két átigazolási időszakból való kizárás miatt, ám mivel az ügy várhatóan még jó darabig elhúzódik, arról is dönteni kellett, hogy a fellebbezés lezárultáig felfüggesztik-e a büntetés végrehajtását – ezt utasította el a kérdéssel foglalkozó bizottság.

A Chelseaazért kapott egy évre szóló eltiltást, mert a FIFA szerint 29 esetben vétett a 18 éven aluli külföldi futballisták szerződtetésének szabályai ellen, illetve számos szabálytalanságot követett el a regisztrációs eljárásban. A „kékeknek” mellékbüntetésként 600 ezer svájci frankot (168 millió forint) is fizetniük kell, és a helyzet rendezésére három hónapot kaptak.

A FIFA két héttel ezelőtt egyúttal az angol tagszövetséget is elmarasztalta, 510 ezer svájci frankos bírságot rótt ki rá, és hat hónapot adott arra, hogy az FA tegye világossá, illetve rendezze a kiskorúak nemzetközi átigazolására vonatkozó szabályozását.

A nemzetközi szövetség hasonló érveléssel a Real Madridot és az Atlético Madridot is megbüntette 2016 januárjában. Előbbinek a CAS-nál sikerült elérnie a határozat felfüggesztését, utóbbinak viszont 2018 januárjáig érvényben maradt az átigazolásokból történt kizárása.

A Barcelonát 2014-ben hasonló okból szintén két időszakra zárták ki az átigazolásból.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik