Chelsea: kifizetik az árát; Mou és Cesc meggyőzte Pedrót

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.07.12. 19:03
null
Pedro hezitált, aztán döntött (Fotó: AFP)
A katalán kiadású sportnapilap, a Sport továbbvitte a tegnap már egyes részleteiben taglalt Pedro–Chelsea-ügyet, és szinte kész ténynek veszi, hogy a szélső a londoniaknál folytatja a pályafutását. Legalábbis nem lát okot, hogy ez nem így történne.

 

A 27 éves, 51-szeres válogatott, vb- és Eb-győztes Pedro ugyanis megváltoztatva korábbi döntését, már inkább elmenne a katalánoktól, mintsem maradna Barcelonában. A Chelsea kész kifizetni a szélső szerződésben foglalt kivásárlási árát. Az elnökválasztás előtt álló gránátvörös-kékek így kész tények elé vannak már állítva.

Ami tegnap még egy lehetséges átigazolási hír volt csupán – a sok közül –, az mára kellő indoklást kapott. Ezek szerint a Barcelonából tavaly nyáron a Chelsea-hez szerződő volt klubtárs, Cesc Fabregas, plusz a londoniak menedzsere, José Mourinho hatékony lobbistának bizonyult – utóbbinak amúgy is kevés labdarúgó tudna nemet mondani, ha hívná, de talán nincs is olyan –, másrészt az angol egylet kész kifizetni a szélső kivásárlási árát.

Arról már tegnap is beszámoltunk, hogy a több poszton is bevethető Arda Turan napokban történő szerződtetésével – pénteken jelentették be hivatalosan azt, amiről napok óta már mindenki tudott – az eddigi csereember, Pedro vélhetően még hátrébb szorul a házi rangsorban. Ezt érzi, tudja ő is. A Sport most megemlít egy konkrét esetet, amikor a bajnokság hajrájában a távozás gondolatával már foglalkozó szélsőnek rosszul esett, hogy Luis Enrique minden korábbi ígérete ellenére sem adott neki szerepet. A Bayern München elleni BL-elődöntőre készülve a szakvezető a kezdő sorát vetette be Córdobában (8–0-ra győztek), esze ágában sem volt rotálni. Pedro csereként 21 percet kapott, miközben a Messi, Suárez, Neymar trió ismét brillírozott, hárman összesen hatot vállaltak a nyolcból.

A három trófea megnyerését követően Pedro érzelmi döntést hozott, amikor a szívére hallgatva június elején 2016 nyarán lejáró szerződését három évvel megtoldotta. Neves kérőit – pedig nem volt belőlük hiány, elég csak az Arsenalt, az Atléticót, az Intert, a Liverpoolt és a PSG-t említeni – így kikosarazta. Viszont feltételhez kötötte a hosszabbítást. Új, és nagyon fontos szál a történetben: az eddigi 150 millió eurós kivásárlási árát levitette az ötödére, 30 millió euróra. A klub pedig akceptálta annak a játékosnak a kérését, aki már hét szezont húzott le az első keret tagjaként.

A sport.es tegnap még úgy tudta, hogy a Chelsea 20 millió eurót ajánl érte – különben a transfermarkt.de is ennyire árazta be –, ma ellenben már arról számolt be, hogy a londoni klub kész kifizetni a 30 millió eurós kivásárlási árat! José Mourinho telefonon győzködte Pedrót, hogy szakmailag milyen fontos szerepet szán neki, ezt alátámasztandó Fabregas is felhívta a honfitársat. Aki nem elsősorban a szakmai kihívásoktól tart – közismert, hogy edzéseken és mérkőzéseken sem alibizett soha –, hanem a megváltozott élethelyzettől. Tekintve, hogy élete gyökeres fordulatot vesz, ő pedig egyetlen szót sem tud angolul, volt benne félsz a környezetváltozástól. Fabregas azonban megnyugtatta, hogy a Chelsea öltözőjében van elég játékos, akivel spanyolul is szót ért. A középpályáson kívül ott van a Chelsea keretében Diego Costa, César Azpilicueta
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik