D. Á. 2020.04.25 13:28 Frissítve: 2020.04.26 11:57

Chelsea: Aubameyang is a kiszemeltek között van – sajtóhír

A Premier League-ben szereplő Chelsea érdeklődik Pierre-Emerick Aubameyang iránt, akinek a jövő nyáron lejár a szerződése az Arsenalnal – írja az espn.com.

Aubameyang nem sokára a Chelsea színeiben fog futballozni? (Fotó: AFP)

 

Az ESPN értesülései szerint a Chelsea érdeklődik Aubameyang iránt, s a nyáron minden bizonnyal ajánlatot is tesz a labdarúgóért.

Állítólag Frank Lampard mindenképp szeretne egy csatárt, hiszen Olivier Giroud és Michy Batshuayi jövője erősen kérdéses a klubnál. A legfőbb kiszemelt a Lyon francia támadója, Moussa Dembélé, de Timo Wernert is figyelik Lampardék (igaz, érte inkább az FC Barcelona és a Liverpool harcolhat majd).

Amennyiben Dembélét nem sikerül szerződtetni, Aubameyang lehet az alternatív megoldás a Chelsea számára. A gaboni támadónak a jövő nyáron jár le a szerződése, így nagy döntés előtt áll, amelyet „tanácsadói” sem könnyítenek meg: Paul Merson szerint maradnia kellene az Arsenalban, míg a Gaboni Labdarúgó-szövetség elnöke úgy véli, egy nagyobb ambíciókkal rendelkező klubhoz igazolhatna.

Az Arsenal nem szeretne ismét úgy járni, mint Aaron Ramseyvel, aki ingyen távozott az Emirates-ből, miután lejárt a szerződése, tehát benne van a pakliban, hogy piacra teszik a gaboni csatárt. Az eredeti tervek szerint Mikel Arteta és a vezetőség tárgyalni szeretett volna Aubameyanggal az idény végén, ám a koronavírus-járvány ezt keresztülhúzta, és a szakértők szerint minél tovább tart ez az állapot, annál nagyobb az esélye annak, hogy máshol folytatja a 30 éves csatár.

Egyelőre nem tudni, hogy az Arsenal képes lenne-e eladni a legjobb játékosát a városi rivális Chelsea-nek, amelynél úgy tekintenek Aubameyangra, mint Dembélé olcsóbb verziójára – a francia támadó értéke 70 millió, a gabonié nagyjából 40-50 millió font körül mozog, igaz, a fizetése jóval magasabb lenne, mint a fiatal csatárnak.

2020.05.25 12:01:21

Angol labdarúgás GALAMBOS DÁNIEL (KÉPES SPORT)

„Hét-nyolc évesen csatárt játszottam, és mindig Michael Owennek képzeltem magam.”

2020.05.26 14:38:31

Angol labdarúgás NAGY PÉTER

Szálas Zoltán az angol futballisták különleges étrendjéről, a Premier League-ben megszokott menetrendről és a gyökeresen megváltozott körülményekről.

2020.05.18 22:55:07

Angol labdarúgás DEÁK ZSIGMOND

NS-VÉLEMÉNY. A rászakadt jólét és luxus torzíthatja az egyéniségét.

2020.05.09 11:13:39

Angol labdarúgás GALAMBOS DÁNIEL (Képes Sport)

A Liverpoollal megnyerte a BL-t és a klubvilágbajnokságot, alanyi jogon az Afrika legjobbjának járó díjat.

2020.05.08 23:22:52

Angol labdarúgás SZELI MÁTYÁS

NS-VÉLEMÉNY. Elegendő indok-e, hogy cirkusz kell a négy fal közé zárt, egyre fáradó népnek?