HIRDETÉS
HIRDETÉS
nemzetisport.hu 2018.01.29 08:22 Frissítve: 2018.01.29 08:36

BVB: Aubameyangot egyetlen lépés választja el az Arsenaltól – sajtóhír

A Kicker hétfői nyomtatott kiadásában számol be arról, hogy a Borussia Dortmund és az Arsenal megegyezett egymással Pierre-Emerick Aubameyang vételáráról.

HIRDETÉS
Egyre közelebb a végkifejlethez Aubameyang átigazolási hercehurcája (Fotó: AFP)

 

A német lap szerint az angol együttes klubrekordot jelentő 55 millió fontot (63 millió euró) fizet a Dortmundnak, és az előzetes híreknek megfelelően az ellenkező irányban nem történik játékosmozgás.

Az előző héten a londoni klubtól személyesen is felkeresték a fekete-sárgákat, és több mint 50 millió fontot ígértek Aubameyang játékjogáért, ám ezt az ajánlatot elutasította a Borussia.

„Felkészültünk arra, hogy az átigazolás bizonyos feltételek mellett létrejön, de csakis akkor, ha ezek a kikötések valóban teljesülnek – szögezte le akkor Michael Zorc sportigazgató. – Az Arsenal számos kísérletet tett már Aubameyang átigazolására, de mi eddig az összes ajánlatot elutasítottuk. Ha viszont a feltételeink megvalósulnak, létrejöhet az átigazolás, ám ha nem, Aubameyang a nyárig Dortmundban marad. Mellesleg ezt a családjával is megbeszéltük, s elfogadták a feltételeinket.”

A hiteles angol források visszafogottabban fogalmaznak a Kickernél, a BBC egyik legmegbízhatóbb újságírója, David Ornstein szerint még nem állapodtak meg egymással a felek, bár már nagyon közel vannak az álláspontok. A vételár valamivel magasabb lehet a német forrás által említettnél – 60 millió font környékén –, viszont a véglegesítésre valószínűleg addig várni kell, amíg a németek nem találnak megfelelő utódot a 28 esztendős gaboni klasszis helyére.

A Sky Sports értesülései megegyeznek Ornsteinével, azzal kiegészítve az információt, hogy Aubameyang klubváltása esetén a Chelsea ajánlatot tehet az Arsenalnak Olivier Giroud-ért, aki Alexandre Lacazette és az újonnan érkező posztrivális mellett vélhetően az eddiginél is kevesebb játéklehetőséghez jutna. A BBC újságírója annyit jegyez meg a franciával kapcsolatban, hogy egyelőre nem lehet tudni, Giroud részét képezi-e az Aubameyang-üzletnek.

A Dortmund támadója egyébként az átigazolási huzavona ellenére végig a pályán volt a Freiburg elleni szombati bajnokin (2–2), amelyen a csapat szurkolói hangos hurrogással és egy transzparenssel „köszöntötték”: „Egyetlen játékos sem lehet nagyobb a klubunknál.”

HIRDETÉS
HIRDETÉS
2018.11.16 07:35:48

Angol labdarúgás GYÖNGYÖSI BALÁZS (LONDON)

„Ez a fejezet ma lezárult, mostantól újra az angol válogatott szurkolója vagyok, mint kissrácként.”

2018.11.15 23:18:00

Angol labdarúgás S. TÓTH JÁNOS

ALAPVONAL. Ezen eredménysorból – elvben – az következne, hogy a Manchester United üzleti szempontból mélyrepülésbe kezdett. Ennek azonban épp az ellenkezője igaz: még sohasem ment olyan jól a biznisz, mint mostanság.

2018.11.11 16:16:52

Angol labdarúgás nemzetisport.hu

D. Silva korán beköszönt, Agüero bombázott, Gündogan megadta a kegyelemdöfést • Az Arsenal botlott a Wolves ellen.

2018.11.04 21:20:35

Angol labdarúgás S. TÓTH JÁNOS

NS-VÉLEMÉNY. A biznisz ez alkalommal nemes célt is szolgál.

2018.11.03 18:18:11

Angol labdarúgás nemzetisport.hu

Végtelenül közönségszórakoztató csata végén Lacazette mentett pontot a londoniaknak.

HIRDETÉS
HIRDETÉS